Praktische informatie over Treviso Airport

De luchthaven Treviso bij Venetië is het tweede en kleinere vliegveld van de stad. Het zijn tegenwoordig vooral de prijsvechters die kiezen voor dit vliegveld in plaats van het grotere Marco Polo. De IATA- code van Treviso is TSF en jaarlijks komen er zo’n 4 miljoen passagiers op deze luchthaven. In 2007 is er een nieuwe en moderne terminal geopend met de naam Antonio Canova, de beroemde Italiaanse kunstenaar. Ook de Italiaanse luchtmacht maakt gebruikt van het vliegveld van Treviso.

Veelgestelde vragen

TSF Airport ligt op korte afstand van Venetië. Het is ongeveer 5 kilometer rijden naar de stad en deze rit duurt ongeveer 10 minuten. De binnenstad van Venetië is autovrij en kan je ter voet bewonderen.

Vanaf een Nederlandse luchthaven duurt de vlucht naar Treviso Venetië ongeveer 1 1/2 uur. Als er een tussenstop is opgenomen, kan je op het ticket de totale reisduur zien.

De prijsvechters van Ryanair en Wizz zijn de belangrijkste bezoekers op dit vliegveld. Op vliegtickets.nl kan je een overzicht vinden van alle maatschappijen die vluchten organiseren naar deze luchthaven.

Er zijn vier parkeerterreinen bij het vliegveld. Parkeerterrein C is onoverdekt, de andere plaatsen zijn overdekt. Parkeergarage A ligt direct voor de terminal en is vooral bedoeld om korter te parkeren. Als je hier je auto een week laat staan, kost dat € 320 en voor 3 weken zelfs € 960. Voor een uur betaal je € 5 en voor een dag € 40. Op parkeerterrein C betaal je minimaal € 8 voor een dag, een week kost € 56 en 3 weken € 168. Online reserveren is een goed idee.

Het vliegveld van Treviso ligt op 5 kilometer van de stad. Met een auto of de bus kost het ongeveer een kwartier om Venetië te bereiken. De binnenstad is autovrij.

Alle vertrek- en aankomsttijden staan opgenomen op vliegtijd.com. Ook vertragingen en annuleringen worden hier actueel weergegeven.

Het is alleen toegestaan om te roken in de speciale rookzones op de luchthaven. Deze staan duidelijk aangegeven met borden en je kan de dichtstbijzijnde vinden op de plattegrond.

Het vliegveld van Treviso beschikt slechts over een viertal winkels. Naast een taxfree shop kan je hier terecht voor tijdschriften, boeken, parfums en drank.

Op de luchthaven van Treviso kan je genieten van een drankje en een hapje. Het aanbod aan bars en restaurants is echter beperkt.

Informatie over het vliegveld van Treviso

vliegtickets Treviso Airport
Vliegtickets zoeken naar Treviso

Het zijn vooral de prijsvechters die op Treviso Venetië vliegen. Het loont dan ook de moeite om online te zoeken naar een vliegticket met de laagste prijs. Let hierbij ook op de voorwaarden met betrekking tot bagage. Sinds mei 2019 moeten bezoekers € 3 entreegeld betalen om Venetië te bezoeken. Ook bij overnachting vlak buiten de stad ben je dit bedrag verschuldigd.

auto huren Treviso Airport
Auto huren op Treviso Airport

Er zijn 7 autoverhuurbedrijven op het vliegveld gevestigd. Huurauto’s kan je online reserveren, zodat je eenvoudig prijzen en voorwaarden kunt vergelijken. Let ook op aanbiedingen en check het eigen risico.

hotels treviso airport
Hotels vlakbij Treviso Airport

Er is geen hotel op het terrein van het vliegveld gevestigd. In de nabijheid zijn er echter vele accommodaties. Deze kun je vinden op Booking.com. Behalve informatie over het hotel worden ook beschikbaarheid en prijzen 24/7 bijgehouden. Je kan dus ook direct boeken. Dagelijks zijn er aanbiedingen en vaste klanten krijgen kortingen. Meestal hoef je de rekening pas te voldoen in het hotel. Voor buitenlandse hotelboekingen is in het algemeen een creditcard nodig,

taxi treviso airport
Taxikosten & reserveren

De meeste bezoekers zullen vanaf het vliegveld naar Mestre reizen op het vasteland omdat hier de meeste hotels liggen. Een taxirit kost ongeveer € 60. Om met de taxi in de buurt van het centrum van Venetië te komen, duurt langer en kost meer, reken dan op € 75. Je kan het beste online luchthaventaxi reserveren.

openbaar vervoer treviso
Openbaar vervoer

Op ongeveer 1 kilometer van het vliegveld ligt het treinstation van Treviso. De bushalte vind je op 50 meter buiten de terminal. Vanaf het station van Treviso kan je onder meer naar het station van Venetië reizen. Let op dat je voor grote bagage een extra kaartje moet kopen.

Je kan ook rechtstreeks met de bus naar de stad. Deze lijn brengt je zo dicht als mogelijk is bij het centrum maar de busreis duurt met alle tussenhaltes dan wel 50 minuten. Hier hoef je niet bij te betalen voor uw bagage en mogen kinderen tot 3 jaar gratis mee.

over Treviso
Over Treviso / Venetië

Venetië is een van de bekendste steden ter wereld vanwege het bijzondere stadscentrum met de vele paleizen en het grote aantal kanalen. Venetië vormde eeuwenlang de toegang tot West-Europa vanuit Azië via de zijderoute. Ook op het gebied van de financiële markten was de stad voor Europa van groot belang. Venetië heeft vandaag de dag ongeveer 300.000 inwoners waarvan 62.000 op het eiland zelf en het restant op het vasteland en kleinere eilanden.

Hoewel Venetië in de Romeinse tijd al in geschriften werd genoemd, werd de stad pas belangrijk na de val van Rome in de 5e eeuw. Veel vroegere bewoners van het vasteland van Italië zochten hier hun toevlucht voor de Hunnen.

In de 12 eeuw was de stad op het hoogtepunt van haar macht en beheerste de republiek Venetië grote delen van Griekenland waaronder Kreta en ook het eiland Cyprus.

Overige informatie
Overige informatie

Er zijn beperkte faciliteiten voor zakelijke reizigers op de luchthaven. Neem hiervoor contact op met de algemene informatiebalie.

De terminal op de luchthaven van Treviso is modern en geschikt voor minder mobiele reizigers. Er zijn aangepaste toiletten en telefoons. Voor gehandicapten zijn er speciale parkeerplaatsen op aanvraag. Als je met een rolstoel reist, neem dan altijd contact op met je luchtvaartmaatschappij.

Er zijn geldautomaten in de terminal en er is een geldwisselkantoor gevestigd. Informeer voor overige voorzieningen bij de algemene informatiebalie.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...