Praktische informatie over Turijn Airport

Turijn is de tweede stad in Noord-Italië na Milaan. Het ligt ten zuidwesten van Milaan en is de hoofdstad van de regio Piëmont. Turijn dankt zijn oorsprong aan een militaire nederzetting die de Romeinen hier in de eerste eeuw voor Christus vestigden. Uit die tijd dateert onder meer nog de Porta Palatina. Ook aan het stratenplan in het oude centrum is duidelijk te zien dat de nederzetting bij het stichten daarvan een militair doel had. In de middeleeuwen werd Turijn een belangrijke stad. Er werd al snel een universiteit gesticht en in 1563 werd het tot hoofdstad van het machtige hertogdom van Savoie gemaakt. De meeste bezienswaardigheden in de stad zijn dan ook in die tijd gebouwd en zijn vaak meesterwerken van de barok. In de moderne tijd werd de stad belangrijk als een industrieel centrum in het noorden van Italië. Vooral de vestiging van de Fiat-fabrieken heeft hieraan bijgedragen.

Veelgestelde vragen

Turijn Airport heet officieel Aeroporto Sandro Pertini, naar de populaire president van Italië, maar het wordt ook regelmatig Caselle Airport genoemd, naar de plaats waarbij het vliegveld is gelegen. De luchthaven van Turijn ligt 16 kilometer ten oosten van de stad. Het vliegveld is vooral populair voor wintersporters die richting de Alpen komen.

Een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland naar het vliegveld van Turijn duurt ongeveer 1 1/2 uur. Als er een tussenstop is, kun je op je vliegticket zien wat de totale vliegtijd zal gaan worden.

Alle grote luchtvaartmaatschappijen vliegen op Turijn, zoals Air France en Lufthansa, omdat het ook een belangrijk zakelijk centrum is. Ook prijsvechters als Ryanair en easyJet doen Turijn Airport regelmatig aan voor het toeristenverkeer. Op aeroportoditorino.it vind je een compleet overzicht van de maatschappijen die op Turijn vliegen.

Parkeren in relatief goedkoop bij Turijn Airport. Er zijn vier parkeerterreinen die alle op loopafstand liggen van de terminal. Multi-Storey biedt overdekte parkeerplaatsen, behalve op de vijfde verdieping waar je auto in de open lucht staat. De andere parkeerplaatsen zijn voornamelijk bedoeld voor long stay en zijn niet overdekt. Voor een dag parkeren betaal je € 5 op Airport Turijn. Een parkeerplek die overdekt is bij Multi-Storey kost € 150. Op de niet-overdekte parkeerterreinen kun je de auto voor drie weken kwijt voor € 90. Parkeertarieven worden regelmatig aangepast. Check dus altijd ter plaatse nog even welke prijs je dient te betalen om verrassingen te voorkomen.

Voor het reserveren van parkeerplaatsen op de luchthaven van Turijn of in Turijn zelf kijk je het best op Parclick.

Met een taxi of een huurauto ben je ongeveer een halfuur onderweg naar het centrum van Turijn. Er is ook een treinverbinding tussen vliegveld en de stad, maar daarmee kom je aan op een redelijk afgelegen station. De busverbinding brengt je meer in het centrum en bij centraal gekregen treinstations indien je verder wilt reizen.

Informatie over vertrek- en aankomsttijden op de luchthaven van Turijn is opgenomen op aeroportoditorino.it.  Actuele informatie over vertragingen of annuleringen staan hier ook vermeld.

Op Turijn Airport is het verboden om in de terminal en andere gebouwen te roken. Slechts indien dit duidelijk is aangeven mag je op bepaalde rookplekken een sigaret opsteken.

Er is een redelijk aantal winkels op Airport Turijn gevestigd. Behalve souvenirs en duty-free artikelen betreft het voornamelijk lokale producten, voedingsmiddelen en lectuur.

Er zijn meerdere restaurants op Turijn Airport beschikbaar. Ook kan je op diverse locaties een snacks halen of van een kop koffie of drankje gaan genieten.

Informatie over het vliegveld van Turijn

vliegtickets Turijn Airport
Vliegtickets zoeken naar Turijn

Op zoek naar vliegtickets naar Turijn Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Turijn te gaan!

auto huren Turijn Airport
Auto huren op Turijn Airport

Er zijn 8 autoverhuurders gevestigd op de luchthaven van Turijn, waaronder Avis, Hertz en Europcar. De ondernemingen zijn op loopafstand van de terminal. Door online een auto te huren, kun je gebruikmaken van aanbiedingen en die auto selecteren die jou het meest aanspreekt. Het verkeer in Turijn is druk en typisch Italiaans. Het huren van een auto op Turijn Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

hotel Turijn Airport
Hotels vlakbij Turijn Airport

Op 1.500 meter van het vliegveld van Turijn is het Jet Hotel gevestigd. Op het vliegveld zelf is geen hotel beschikbaar. Gelet op het zakelijke belang van Turijn is er een groot aantal luxe hotels in het centrum beschikbaar. Via Booking,com kun je verdere informatie krijgen over accommodatie, beschikbaarheid en prijzen. Op deze site vind je ook regelmatig speciale aanbiedingen, waardoor je hier heel voordelig kunt overnachten.

taxi Turijn Airport
Taxikosten & reserveren

Als je met een luchthaventaxi naar het centrum van Turijn gaat, moet je rekenen op een ritduur van ongeveer een half uur. De prijs van een dergelijk rit is gemiddeld € 45. Het is aan te bevelen om online een taxi te reserveren. Op die manier ben je verzekerd van vervoer op het moment dat je aankomt en is er zekerheid over het tarief. Vraag voordat je instapt nog even een bevestiging van het tarief om misverstanden naderhand te voorkomen. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Turijn Airport
Openbaar vervoer

Op Airport Turijn is een treinstation aanwezig. De trein brengt je naar het station Torino Dora GTT. Dit ligt aan de noordelijke rand van de stad. Indien je in het centrum moet zijn, is het praktischer om van de SADEM-buslijn gebruik te maken. Deze bus heeft een aantal stops in Turijn bij treinstations waaronder in het centrum van de stad. De rit centrum-Turijn neemt ongeveer 45 minuten in beslag. Tussen 05.15 uur en 00.00 uur gaat er tweemaal per uur een bus. Tickets kun je kopen bij de automaat of de balie van de busmaatschappij. Het is mogelijk een kaartje te kopen bij de buschauffeur met toeslag, maar dit wordt afgeraden.

overige informatie Turijn Airport
Overige informatie

  • Er is geen mogelijkheid om bagage te stallen op het vliegveld van Turijn.
  • Voor zakelijk reizigers zijn er goede voorzieningen in de vorm van een businesscenter en VIP-lounges. Reserveren is mogelijk via het algemene nummer.
  • Voor mensen die minder mobiel zijn, heeft het vliegveld aanpassingen. Zo zijn er speciale toiletten en liften. Ook aangepaste telefoons zijn beschikbaar. Via de algemene informatiebalie kun je een gratis parkeerplaats voor gehandicapten regelen.
  • Er zijn banken, geldautomaten en een geldwisselkantoor aanwezig op Airport Turijn.
  • Voor alle verdere informatie en noodgevallen kan je terecht bij de algemene informatiebalie.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...