De snelste manier om een auto te huren op Valencia Airport

Ga je binnenkort op reis naar Valencia, zorg er dan voor om tijdig een auto te huren op Valencia Airport. Met een huurauto kun je namelijk niet alleen de stad, maar ook het binnenland en de mooie stranden langs de Middellandse Zee bezoeken. Er zijn diverse manieren om goedkoop een auto te huren. Het snelst en voordeligst is het om dit al voor je vertrek te regelen. Zo weet je zeker dat het type auto dat je wilt huren voor je klaar staat en heb je geen gedoe meer ter plaatse. Na aankomst op de luchthaven kun je meteen genieten van het bruisende Spaanse leven.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Valencia Airport


Maatschappijen voor autohuur op Valencia Airport

Er zijn diverse verhuurmaatschappijen op het vliegveld waar je goedkoop een auto kunt huren. Enkele van deze firma´s zijn Hertz, Sixt en Avis. Alle verhuurbalies bevinden zich in de aankomsthal. Bordjes met “car rental” geven de looproute aan. Als je de huurauto vooraf al hebt gereserveerd hoef je na aankomst alleen nog je bagage op te halen en je naar het verhuurkantoor te begeven. Hier handel je de laatste formaliteiten af, worden de autopapieren in orde gemaakt en de sleutels overhandigd.

Boek je huurauto voordelig vanuit huis

Ben je van plan een auto te huren op het vliegveld van Valencia, dan kun je dit het beste vooraf vastleggen. Het grote voordeel hiervan is dat je dan op je gemak alle aanbieders, opties en prijzen met elkaar kunt vergelijken. Daarmee bespaar je jezelf dus tijd en weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Met slechts een paar muisklikken kun je bijvoorbeeld bij Sunnycars een keuze maken uit het grote aanbod auto´s en verhuurders die hun diensten voor autoverhuur vanaf Valencia Airport aanbieden. Ook boek je online direct je verzekeringen en eventuele extra’s zoals een autostoeltje bij.

Hoe kies je de juiste huurauto en verhuurmaatschappij?

De beste autoverhuur is afhankelijk van een aantal factoren. Daarbij is allereerst de grootte en het type auto van belang. Reis je met meerdere personen of heb je veel bagage, dan heb je een grotere auto nodig dan wanneer je alleen reist. Bij de boekingssites staat altijd aangegeven voor hoeveel personen en koffers de auto geschikt is. Wil je een auto huren op het vliegveld van Valencia en deze op een andere plek in Spanje terugbrengen? Bij de meeste maatschappijen is dit geen probleem. Wel kan hiervoor een toeslag worden berekend, de zogenaamde one-way fee. Is dit het geval, dan krijg je dat voordat je de reservering definitief maakt te zien.

Praktische zaken en voorwaarden

Bij autohuur zijn er altijd een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Uiteraard dienen alle bestuurders te beschikken over een geldig reisdocument (paspoort of ID-kaart) en in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Voor bestuurders jonger dan 25 jaar kunnen er aanvullende voorwaarden gelden, bijvoorbeeld een minimumleeftijd. Soms wordt er voor bestuurders jonger dan 25 jaar een toeslag berekend. Bij enkele verhuurders is het mogelijk om een auto te huren zonder creditcard, maar bij de meesten is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder vereist.

Verzekeringen en extra’s bijboeken

Op vakantie wil je je nergens zorgen om maken. Zorg dus voor een goede verzekering voor je huurauto op Valencia Airport. Deze kun je al tijdens de reservering afsluiten. Sunnycars biedt een all-in pakket aan, waarmee je verzekerd bent tegen schade en ook je eigen risico is gedekt. Ook andere boekingssites bieden vergelijkbare pakketten aan. Sluit je al tijdens de reservering een verzekering af, dan hoef je ter plaatse geen aanvullende verzekeringen meer af te sluiten.

Ook eventuele extra’s boek je van tevoren al eenvoudig bij. Denk aan een autozitje als je met kinderen reist, zodat je zeker weet dat er eentje voor je klaar staat en je veilig rond kunt reizen.

Stad, strand en rijstvelden: verrassende autoroute Valencia

Start in de oude visserswijk El Cabanyal aan de rand van Valencia. Laat na een wandeling langs de typisch en veelkleurige huisjes de stad achter je en rijd zuidwaarts naar El Saler om te zonnebaden aan de rustige zandstranden die hier te vinden zijn. Vervolg de route naar El Palmar, een dorpje in het natuurgebied l’Albufera, waar de bewoners voornamelijk leven van het verbouwen van rijst. Ben je hier rond lunchtijd, dan mag een typisch Valenciaanse paella met rijst uit EL Palmar niet ontbreken. Ga na het eten aan boord van een bootje om op het binnenmeer watervogels te spotten, waarna je terugkeert naar Valencia of de volgende bestemming op je (rond)reis.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...