Praktische informatie over Venetië Airport

Venetië is één van de bekendste steden van Italië en wordt vooral genoemd als de meest romantische stad van Europa. Wandel door de smalle straatjes en over de prachtige bruggen. Ga zeker ook voor een rondvaart in een gondel door de kanalen die overal kris kras door de stad heen lopen. Met een beetje geluk zingt de gondelier nog een prachtig romantisch nummer voor jullie!

Veelgestelde vragen

Het vliegveld Venetië Airport (IATA-code: VCE) ligt op ongeveer 12 kilometer afstand van het centrum van Venetië op het vasteland. Venetië bestaat eigenlijk uit allemaal losse eilandjes, waardoor het niet mogelijk is om hier te landen met passagiersvluchten. Het vliegveld van Venetië is met zijn naam Marco Polo genoemd naar de bekende ontdekkingsreiziger. Het is de grootste luchthaven van Venetië en ligt ten noorden van de stad.

Het is vanaf Amsterdam een uur en drie kwartier vliegen naar Venetië Airport. Natuurlijk kan het gebeuren dat je geen rechtstreekse vlucht hebt geboekt. In dat geval kun je de vluchttijd vinden op je tickets.

Er zijn meerdere maatschappijen die vliegen op Airport Venetië. Zo vliegt KLM dagelijks op deze luchthaven. Ook budgetmaatschappijen, zoals easyJet en Transavia zijn regelmatig op het vliegveld van Venetië te vinden.

Er zijn veel parkeerterreinen aanwezig bij de luchthaven van Venetië. Deze zijn zowel voor kort parkeren als voor lang parkeren. Voor kort parkeren kun je terecht bij Speedy Park, II Milione en Short Term. Overdekt parkeren kun je als reiziger bij P1 (Car Park 1 Covered). P1 kost bijvoorbeeld € 10 per uur, € 30 per dag, € 150 per week en € 430 voor 3 weken. Ga je naar P4, dan betaal je € 14 per uur, maar ook maximaal € 14 per dag. Per week betaal je € 98. Wil je hier 3 weken parkeren, dan ben je € 294 kwijt.

Voor het reserveren van parkeerplaatsen op de luchthaven van Venetië of in Venetië zelf kijk je het best op Parclick.

Omdat de stad Venetië is gebouwd op kleine eilandjes, is er maar één toegangsweg: de Vrijheidsbrug. In het Italiaans heet deze brug ‘Ponte della Libertà’. Het kost ongeveer 20 minuten om van de luchthaven naar de stad te komen en andersom. Natuurlijk hangt dit onder andere af van de verkeersdrukte. Wil je naar Mestra, dan kost dit maar een kwartier. Hier kun je goedkoper overnachten, omdat dit nog op het vasteland ligt.

De vertrek- en aankomsttijden variëren per dag en per maatschappij. De actuele vertrek- en aankomsttijden kun je vinden op www.veniceairport.it/.

Roken is over het algemeen nergens toegestaan op Europese luchthavens. Als dit toegestaan is, dan zijn hier aparte area’s voor. Dat staat duidelijk aangegeven.

Op de luchthaven zijn voldoende winkels en restaurants te vinden. Natuurlijk kun je hier tax free shoppen. Ideaal wanneer je nog even wat dingen wilt aanschaffen voor het thuisfront.

Je vindt op de luchthaven van Venetië zowel restaurants voor de douane als restaurants na de douane. Je kunt dus op elk moment nog even wat lekkers nemen als je even ergens zin in hebt. De meeste restaurants zijn echter te vinden in het reizigersgedeelte, op elke verdieping.

Informatie over het vliegveld van Venetië

vliegtickets Venetie Airport
Vliegtickets zoeken naar Venetië

Op zoek naar vliegtickets naar Venetië Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Venetië te gaan!

auto huren venetie airport
Auto huren op Venetië Airport

Wil je een auto huren op Venetië Airport? Dat kan. Het vliegveld van Venetië is voorzien van diverse aanbieders, die ook een kantoor hebben op de luchthaven zelf. Ideaal, want zo kun je meteen vanuit het vliegtuig je auto regelen. Natuurlijk kun je hem ook van tevoren regelen. Een paar aanbieders die je op Airport Venetië tegen zal komen, zijn: Sixt, Avis, Hertz, Europcar, Maggiore en Enterprise. Je kunt de prijzen van deze diverse aanbieders eenvoudig online vergelijken via EasyTerra of HAPPYCAR. Het huren van een auto op Venetië Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

hotel Venetie Airport
Hotels vlakbij Venetië Airport

Op de luchthaven zelf vind je geen hotels. Vlakbij Venetië vind je diverse accommodaties, die goedkoper zijn dan de hotels die in het centrum van Venetië liggen. De voorstad Mestre is erg bekend, maar ook in Tessera kun je een hotel boeken. Neem een kijkje op Booking.com om een overzicht van alle hotels te zien, zowel in de voorsteden als in het oude centrum van Venetië.

taxi Venetie Airport
Taxikosten & reserveren

Een taxirit van de luchthaven naar het centrum? Dan kun je rekenen op kosten die rond de € 45 liggen. Wil je alleen naar Mestra, dan kost dit rond de € 40. Zorg altijd dat je van tevoren de prijs afspreekt, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Venetie Airport
Openbaar vervoer

Er zijn verschillende busverbindingen mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld met een Aerobus van Actv of met de Venice Airport Bus Express van ATVO naar het centrum reizen. Deze bus vertrekt in ieder geval elk halfuur en het kost je dan ongeveer 20 tot 25 minuten om in het centrum te komen. Een enkeltje kost dan € 8, terwijl een retour € 15 kost. Niet alleen de bus is echter een optie. Je kunt ook met de boot! Er is namelijk een water shuttle van de Alilaguna beschikbaar. Het is circa 5 minuten lopen naar de aanlegsteigers vanaf de terminal. Er zijn meerdere stops en natuurlijk duurt dit wat langer dan per bus, maar het is wel een unieke manier van reizen. Naar het San Marcoplein ben je ongeveer 70 minuten onderweg. Het is wel verstandig om van tevoren te kijken waar je hotel te vinden is, zodat je bij de juiste stop afstapt.

overige informatie Venetie Airport
Overige informatie

  • Het vliegveld van Venetië is uitstekend aangepast voor gehandicapten. Er zijn aangepaste liften, rolstoelhellingen en zelfs rolstoelen beschikbaar. Hiervoor moet je wel even contact opnemen met de informatiebalie.
  • Ben je wat verloren? Dan kun je ook terecht bij de informatiebalie. Deze vind je in de aankomsthal.
  • Verder is hier ook een toeristenbalie beschikbaar waar je meer informatie over de stad en de omgeving kunt krijgen.
  • Er zijn vergaderzalen en kantoorruimtes die je af kunt huren om te werken of afspraken te maken.
  • Verder zijn er voldoende banken, wisselkantoren en geldautomaten beschikbaar.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...