Praktische informatie over Verona Airport

Verona is de hoofdstad van de provincie Verona en ligt in het noorden van het land Italië. Het centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verona is een stad met vele bruggen, omdat de rivier de Adige door de stad stroomt. Verona werd in de Romeinse tijd gebruikt als uitvalsbasis voor veldtochten richting het noorden. Verona heeft na Rome zelf de meeste gebouwen uit de Romeinse tijd. De stad ligt dichtbij het Gardameer. Dit is het grootste meer in Italië. De omgeving is schilderachtig en het water in het meer heeft een diepblauwe kleur. Het meer is dan ook mede de aanleiding dat steeds meer toeristen deze regio aandoen. Wil je meer weten over Verona? Ga naar Verona.nl.

Veelgestelde vragen

De luchthaven van Verona is de belangrijkste in de buurt van het Gardameer. Het ligt op 5 kilometer van de stad Verona. Het is een van de oudere vliegvelden in Italië en werd ook al gebruikt in de Tweede Wereldoorlog. Vanaf 1960 is het ook in gebruik voor civiele luchtvaart. Vanwege de groei van het aantal toeristen werd in 2006 een nieuwe aankomsthal in gebruik genomen. De oude is toegevoegd aan de vertrekhal.

Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Verona duurt minder dan twee uur. Indien er een tussenstop is gepland staat de totale vliegtijd naar Verona Airport op je ticket vermeld.

De meeste prijsvechters vliegen op het vliegveld van Verona, zoals Transavia en Ryanair. Het is ook een belangrijke luchthaven voor Air Italia dat vanaf hier vluchten organiseert naar andere bestemmingen in Italië en Europa. Op aeroportoverona.it kun je alle maatschappijen zien die gebruikmaken van Verona Airport.

Alle parkeerterreinen bij Verona Airport liggen op loopafstand van de terminal. Het is mogelijk kort, middellang en lang te parkeren bij het vliegveld. Het Low Cost parkeerterrein is vooral bedoeld voor een langere parkeerduur. Je betaalt hier minimaal voor 1 dag en het tarief daarvoor bedraagt € 5. Voor een langere periode is dit terrein echt voordeliger. Op het Low Cost terrein kun je de auto 3 weken kwijt voor € 105. Op het premium terrein, dat bedoeld is voor kortere parkeerduur, bedraagt de rekening voor 3 weken € 255. Parkeertarieven worden regelmatig aangepast. Check ter plaatse dus altijd even of de tarieven volgens verwachting zijn.

Voor het reserveren van parkeerplaatsen op de luchthaven van Verona of in Verona zelf kijk je het best op Parclick.

De afstand naar het centrum van Verona is maar ongeveer 5 kilometer. Met een luchthaventaxi of een huurauto neemt dat hoogstens een kwartiertje tijd in beslag. Maar ook met de bus kun je snel en eenvoudig in het centrum komen. Per uur gaan er 3 bussen die als laatste halte het centraal station in Verona aandoen. De reistijd is ongeveer 20 minuten.

Informatie over alle vertrek- en aankomsttijden vind je onder meer op aeroportoverona.it. Ook worden hier vertragingen en annuleringen online vermeld. Het is handig om voor vertrek de vertrektijden en aankomsttijden te checken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Op Italiaanse vliegvelden in roken niet toegestaan. Airport Verona vormt hierop geen uitzondering. Alleen waar duidelijk is aangegeven dat er sprake is van een zone voor rokers, mag je een sigaret opsteken.

Verona Airport is een relatief kleine luchthaven en heeft dan ook een zeer beperkt aanbod aan winkels. Er zijn vooral souvenirs en lokale producten te koop. Tax-free shoppen is mogelijk in de kleine duty-free winkel.

Op het vliegveld van Verona zul je vruchteloos zoeken naar een restaurant. Er zijn slechts enkele bars en een paar locaties waar je een snack kan kopen.

Informatie over het vliegveld van Verona

vliegtickets Verona Airport
Vliegtickets zoeken naar Verona

Op zoek naar vliegtickets naar Verona? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Verona te gaan!

auto huren Verona Airport
Auto huren op Verona Airport

Op dit relatief kleine vliegveld zijn er maar liefst 10 autoverhuurbedrijven aanwezig, waaronder Autovia, Sixt en Hertz. De ondernemingen bevinden zich op loopafstand van de terminal. Om zeker te zijn dat de auto voor je klaar staat bij aankomst is het verstandig om deze online te reserveren. Op deze manier kun je ook gebruik maken van het voordeligste aanbod en een auto kiezen die het beste past bij jouw rijstijl. Het verkeer in Verona is druk, maar minder hectisch dan in Rome of bijvoorbeeld Napels. Het huren van een auto op Verona Airport kun je het beste voordelig doen via EasyTerra.

hotel Verona Airport
Hotels vlakbij Verona Airport

Er zijn geen hotels gevestigd op het terrein van luchthaven Verona. Het dichtstbijzijnde hotel is Antares, dat op 2 kilometer afstand ligt. De stad Verona heeft echter een groot aantal hotels beschikbaar, zowel voor toeristen als voor zakelijke reizigers. Als je meer informatie wilt over de accommodatie, de beschikbaarheid en de prijzen, kun je dat bijvoorbeeld vinden op Booking.com. Ook aanbiedingen staan hier regelmatig vermeld.

taxi Verona Airport
Taxikosten & reserveren

Een luchthaventaxi op Verona Airport is redelijk voordelig als je deze met meerdere personen gebruikt. De duur van de rit naar het centrum van Verona is tussen de 10 minuten en een kwartier. De prijs van een dergelijke rit schommelt rond de € 20. Het is verstandig om online een taxi te reserveren. Op die manier ben je verzekerd van vervoer bij aankomst en heb je zekerheid over de prijs. Het verkeer in Verona kan in de spits behoorlijk vastlopen. Indien je een vliegtuig moet halen is het aan te bevelen een ruime marge in tijd aan te houden als je per auto richting Airport Verona gaat. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Verona Airport
Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer naar de stad is goed geregeld op Airport Verona. Op alle dagen van de week rijden er iedere uur 3 bussen van Aerobus naar het centrum van Verona. De laatste halte is vlak bij het centraal station en op loopafstand van het centrum van Verona. De laatste bus vertrekt dagelijks om 23.30 uur. Tickets moet je bij de buschauffeur kopen. De rit duurt in totaal ongeveer 20 minuten.

overige informatie Verona Airport
Overige informatie

  • Het kan zeker gebeuren dat je redelijk lang moet wachten op je bagage op Verona Airport.
  • Behalve basisvoorzieningen, zoals telefoon en fax, beschikt de luchthaven helaas niet over zakelijke faciliteiten.
  • Voor mensen die minder mobiel zijn, is vliegveld Verona redelijk toegankelijk. Er is echter maar één aangepast toilet. Om assistentie te krijgen, dien je je te melden bij de servicebalie. Rolstoelreizigers moeten contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee ze op Verona vliegen.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...