Over Bahama's en direct regelen!

De Bahama’s bestaan uit ongeveer 700 eilanden en 2.000 koraalplaten en liggen ten noorden van Cuba en Haïti. Er zijn slechts 30 tot 40 eilanden bewoond. De meeste passagiers vliegen naar de Bahama’s voor toerisme. Vooral de de zeeën rondom de eilanden staan bekend om hun rijkdom en schoonheid. Columbus was de eerste Europeaan die de eilanden bereikte. Al spoedig daarna werd het een Britse kolonie. Veel lieten de Britten zich in eerste instantie niet aan de kolonie gelegen liggen en enkele van de eilanden werden beruchte piratennesten. Later veegden de Britse marine deze weer schoon. In 1973 werden de Bahama’s onafhankelijk. De strategische ligging ten opzichte van Cuba die op de kaart duidelijk is te zien, zorgde ervoor dat de Amerikanen veel invloed kregen in het gebied. Het staat ook bekend als een belastingparadijs.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Bahama's

Tijdzone: Nederland min 6 uur

Klimaat: Tropisch

Munteenheid: Bahamaanse dollar

Hoofdstad: Nassau

Aantal inwoners: 310.000

Drukste luchthaven van de Bahama’s

Airport Nassau

IATA: NAS

Passagiers: 5 miljoen

De luchthaven van Nassau ligt op 16 kilometer van de stad. Er zijn hier U.S. preclearance faciliteiten zodat vluchten naar de VS als binnenlands kunnen worden afgehandeld. Het vliegveld is sinds 2006 genoemd naar Lynden Pindling, die de Bahama’s naar onafhankelijkheid heeft geleid. De landingsbanen op het vliegveld kunnen ook de grootste vliegtuigen zoals de Airbus A 380 aan en de luchthaven is essentieel voor het toerisme in het gebied.

Vliegtickets naar Bahama's boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Bahama’s? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Bahama’s te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN BAHAMAS

Autoverhuur

Er is geen directe busverbinding vanaf het vliegveld van de Bahama’s naar de hoofdstad, dus wordt er veel gebruik gemaakt van de optie om een auto te huren. Door online te reserveren kan je eenvoudig prijzen en voorwaarden vergelijken. Er zijn niet veel wegen op de eilanden en die zijn van matige kwaliteit. In totaal 80% van de bevolking woont in de hoofdstad Nassau. Er wordt aan de linkerzijde van de weg gereden.

Taxi’s

Een taxi kan je online reserveren zodat er passend vervoer bij aankomst beschikbaar is en dan heb je meteen duidelijkheid over de prijs. De meeste taxi’s op het eiland zijn wel voorzien van een meter maar deze wordt zelden gebruikt. Bevestig daarom vooraf de overeengekomen prijs nogmaals. Er is geen buslijn vanaf het vliegveld maar de dichtstbijzijnde halte is op loopafstand.

Hotels

Er zijn vele luxe hotels in de buurt van de luchthaven op de Bahama’s, aangepast aan de Amerikaanse smaak. Op booking.com vind je een overzicht van alle accommodatie. Prijzen en beschikbaarheid staan vermeld en je kan dus online boeken. Er zijn iedere dag aanbiedingen en vast klanten krijgen korting. Annuleren is onder voorwaarden ook mogelijk via de site.

Tickets

Vooral via Groot-Brittannië en de VS zijn er vele luchtvaartmaatschappijen die op de luchthaven op de Bahama’s vliegen. Het loont zeker de moeite om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Het is verstandig om ook de voorwaarden met betrekking tot bagage goed te checken. Je hebt geen visum nodig voor de Bahama’s maar moet wel beschikken over een hotelreservering en kunnen aantonen dat je je verblijf op het eiland kan bekostigen. Toeristen zijn hier welkom, maar dat wel met voldoende financiële middelen.

Beoordeel dit vliegveld