WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Mauritius

Mauritius is een voormalige Britse kolonie in de Indische Oceaan. Het ligt 1.800 kilometer ten oosten van Afrika, maar wordt tot dit continent gerekend. Mauritius bestaat uit twee bewoonde eilanden, waarbij praktisch de hele bevolking op het eiland Mauritius woont. Het eiland Rodrigues is vooral bestemd voor eco-toerisme, een plastic tas is daar bijvoorbeeld verboden. Op de kaart is te zien dan Mauritius op 10.000 kilometer van ons land ligt. Het is ook dichtbevolkt. Toch gaat men hier  graag naartoe voor een luxe vakantie vanwege de prachtige stranden. Omdat de eilanden zo afgelegen liggen, is de flora en fauna alleen vergelijkbaar met Madagascar dat 800 kilometer westelijker ligt. Vliegen naar Mauritius is tegenwoordig ook populair als exclusieve huwelijksreis.

INTERNATIONALE LUCHTHAVEN VAN MAURITIUS

SIR SEEWOOSAGUR RAMGOOLAM INTERNATIONAL AIRPORT

IATA: MRU

Passagiers: 3 miljoen

De luchthaven van Mauritius ligt 48 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Port Louis. Het vliegveld werd in 1942 geopend als deel van de defensie van het eiland. Na de Tweede Wereldoorlog werd het overgedragen voor de burgerluchtvaart. In 2013 is de luchthaven geheel gemoderniseerd. Er is een nieuwe terminal in gebruik genomen en de landingsbaan is verlengd. Ook de grootste vliegtuigen in de burgerluchtvaart zoals de Airbus A380 kunnen landen op Mauritius. De luchthaven is een van de duurzaamste ter wereld en werkt met zonne-energie. Door het opvangen van regenwater is er ook veel groen op het vliegveld.

Auto huren
Auto huren

De wegen op het kleine eiland zijn in het algemeen in uitstekende staat. Er is langs de wegen altijd wel een diepe geul om het regenwater af te voeren en daar kan je beter uit de buurt blijven. De prijzen voor huurauto’s op Mauritius zijn beduidende hoger dan in Europa. Online reserveren maakt het eenvoudig om tarieven en voorwaarden te vergelijken. Vergeet niet het eigen risico goed te checken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Er zijn veel taxi’s op het eiland en de concurrentie is dan ook groot. De beste manier om op je bestemming te komen vanaf het vliegveld is een luchthaven-taxi. Deze kan je online reserveren om te voorkomen dat je lang moet onderhandelen over de prijs.

Hotels boeken
Hotels boeken

Er zijn veel luxe hotels op het eiland en alle accommodaties in de buurt van het vliegveld van Mauritius staan vermeld op Booking.com. Hier vind je ook een kaart van de locatie. Direct boeken is mogelijk omdat de beschikbaarheid en de prijzen 24/7 worden bijgewerkt. Voor vaste klanten zijn er kortingen en voor iedereen aanbiedingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Mauritius is de bestemming voor steeds meer luxe strandvakanties. Het aantal vluchten naar het eiland neemt dan ook nog steeds toe. Het is dus beslist de moeite waard om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Check hierbij ook meteen de voorwaarden voor bagage, Als je ook een bezoek wilt brengen aan het eiland Rodrigues kan dat alleen per vliegtuig. Dit eiland ligt op 550 kilometer van het eiland Mauritius en heeft een klein vliegveld dat alleen wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten.

informatie

Praktische informatie over Mauritius

  • Tijdzone: Nederland +5 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Mauritaanse roepie
  • Hoofdstad: Port Louis
  • Aantal inwoners: 1,4 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...