Vliegveld Nice Airport

Handige informatie over het vliegveld Nice Airport. Waar ligt het vliegveld? Waar kan je het beste parkeren en wat zijn de horecavoorzieningen? Maak hieronder je keuze.

VLIEGTIJD AUTO HUREN HOTELS TOP 10 HOTSPOTS

Vliegveld Nice Airport

Nice Airport ligt in het zuiden van Frankrijk. Dit vliegveld is het derde vliegveld van Frankrijk. De luchthavens van Parijs zijn namelijk groter.

Dit vliegveld wordt voornamelijk gebruikt voor vakantieverkeer richting de beroemde Côte d’Azur. De luchthaven vervoert ongeveer 13 miljoen passagiers per jaar.

Vliegtijd

Waar ligt Nice Airport?

Het vliegveld ligt zuidwestelijk van de stad Nice. Deze stad ligt in Zuid-Frankrijk. Het vliegveld ligt ook dichtbij de toeristische bestemmingen Cannes en Monaco. Monaco staat bekend vanwege haar mooie haven, maar ook vanwege het Monte Carlo Casino en het Prinselijk Paleis.

Hotels vlakbij Nice Airport

Binnen een kilometer vanaf het vliegveld liggen Campanile Nice Aéroport, Park Inn by Radisson Nice, Novotel Nice Arenas Aeroport en ibis budget Nice Aeroport. Op minder dan 2 kilometer van het vliegveld liggen Villa Maryluna, Novotel Nice Aéroport Cap 3000, Comfort Hotel Galaxie – Saint Laurent du Var, Azur 3000 en Apartment Les Cormorans.

Auto huren airport Nice

Qua auto huren zijn er verschillende mogelijkheden op de luchthaven. Je kunt een informatiebalie vinden van de volgende autoverhuurbedrijven: Interrent, Hertz, Sixt, Firefly, Budget, Europcar, Avis, Enterprise en Goldcar. Het is verstandig om vooraf de prijzen te vergelijken op het internet. Je kunt op deze manier ook gemakkelijker van aanbiedingen profiteren. Daarnaast kun je via het internet al een auto reserveren. Dit zorgt voor een verkorting van de wachttijd.

Taxi kosten Nice Airport

Het kost ongeveer 28 euro om vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad te reizen. Wanneer je in de avond reist, is het duurder. Je moet dan rekenen op ongeveer 33 euro. Wanneer je vanaf Nice naar Monaco of Cannes wilt reizen, kost dat ongeveer 90 euro. Wanneer je niet wilt wachten op een taxi, kun je vooraf een taxi reserveren. Dit kan via TaxiTender.

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Nice Airport

Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Nice Airport. De lijst is te lang om hier te noemen. Je kunt deze lijst vinden op de officiële website van het vliegveld. In ieder geval vliegen Brussels Airlines, Transavia, KLM, Air France en easyJet op deze luchthaven.

Parkeren vliegveld Nice

Nice Airport heeft verschillende parkeermogelijkheden. Hoe verder je van de luchthavenstaat, hoe goedkoper het wordt. Wij noemen de goedkoopste opties. Wanneer je een uurtje wilt parkeren bij het vliegveld, kost dat ongeveer 4 euro. Wanneer je een lang weekend wilt parkeren, kost dat 45 euro. Wanneer je 3 weken wilt parkeren, kost dat 200 euro.

Vliegtijd naar Nice

De vliegtijd van Amsterdam naar Nice bedraagt 1 uur en 34 minuten. Vanaf Eindhoven is deze reis korter. De vliegtijd bedraagt dan 1 uur en 5 minuten. Je kunt dus iets sneller zijn door vanaf Eindhoven te vertrekken.

Reistijd naar het centrum

De reistijd vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad is kort. De afstand bedraagt maar 7 kilometer en binnen twintig minuten kun je het centrum van de stad bereiken. Je reis gaat via de beroemde Promenade des Anglais.

Vertrektijden en aankomsttijden

De vertrektijden en aankomsttijden zijn te vinden op de website van de luchthaven. Deze tijden zijn ook te vinden op de verschillende borden in de vertrekhallen en aankomsthallen. Het is verstandig om voor vertrek te checken of er wijzigingen zijn met betrekking tot je vlucht of van de vlucht waar je mensen van komt halen.

Roken

Roken is alleen toegestaan in de daarvoor bestemde ruimtes. In terminal 1 is een plek waar je mag roken. Deze plek bevindt zich naast de Starbucks. Daarnaast is er een ruimte vlakbij het restaurant Chez Pipo. In terminal 2 is er een rookruimte bij gate B30.

Winkels op het vliegveld

Het is goed mogelijk om te winkelen op het vliegveld. Onder andere de volgende winkels zijn er: Saveur de Provence, Fragonard, Bally, Hermès, Versace, Hour Passion, Rela, The Fashion place, Riviera Chic, Longchamp, Max Mara, Interchange, So Nice, Fnac, Pop up Ladurée, Vicoria’s Secret,Emporio Armani en Salvatore Ferragamo.

Restaurants op het vliegveld

Wanneer je voor je vlucht nog een hapje wilt eten, is dat ook heel goed mogelijk. Je kunt eten bij Pan Garni, Prêt à manger, Chez Pipo, Starbucks, Joe & The Juice, Jamie’s Italian, Jamie’s Deli, Petrossian, Eric Kayser, Bread&Co en Sandwiches & Cie.

Openbaar vervoer

Wanneer je met het openbaar vervoer vanaf de airport naar het centrum van de stad wilt reizen, is dit mogelijk met de bus. Bussen 23, 98 en 99 vervoeren je van het vliegveld naar de stad. Bus 98 maakt veel tussenstops, waardoor het een halfuur duurt voordat je er bent. Wanneer je het goedkoopst naar de stad wilt reizen, moet je bus 23 nemen. Je kunt deze bus vinden bij terminal 1.

Wanneer je vanaf de airport naar Monaco of Cannes wilt, is het ook mogelijk om met een bus hiernaartoe te reizen. Dit kan met de AirportXpress. Het duurt ongeveer 45 minuten voor je in Monaco bent. Naar Cannes is de reistijd ongeveer 50 minuten.

Beoordeel dit vliegveld