De beste manier om een auto te huren op Nice Airport

Ga jij binnenkort met het vliegtuig op vakantie naar de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk, dan begint je vakantie misschien wel in Nice. Door een auto te huren op Nice Airport kun je makkelijk naar je accommodatie rijden en alle mooie stranden, stadjes en bezienswaardigheden bezichtigen. Je kunt je huurauto ter plaatse reserveren, maar het is makkelijker en bovendien goedkoper om dit thuis al via internet regelen. Daarmee heb je tijd om rustig alle mogelijkheden en prijzen te vergelijken en boek je de ideale auto voor je vakantie.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Nice Airport


Maatschappijen voor autoverhuur op Nice Airport

Vanwege de ligging bij de prachtige stranden is Nice een belangrijke aanvlieghaven voor de regio en het land. Vrijwel alle grote verhuurders, waaronder Budget, Europcar en Hertz, hebben er dan ook een balie. De verhuurkantoren zijn gevestigd in de terminalgebouwen. Nadat je vliegtuig is aangekomen en je de koffers van de band hebt gehaald, volg je de bordjes met “car rental” voor de route naar de verhuurbalie. Heb je vooraf je autohuur op Nice Airport geboekt, dan is het slechts nog een kwestie van de autopapieren in orde maken en de autosleutels in ontvangst nemen. Zo kun je dus ontspannen aan je vakantie beginnen.

Goedkoop en snel online je auto huren

De beste manier om een auto te huren op het vliegveld van Nice, is door dit voorafgaand aan je reis te regelen. Bij onder andere Sunnycars en de onafhankelijke vergelijkingssite EasyTerra krijg je in slechts enkele muisklikken een compleet overzicht te zien van alle beschikbare auto’s. Je vergelijkt op je gemak alle verhuurmaatschappijen en prijzen met elkaar, zodat je verzekerd bent van de beste prijs. Ook eventuele extra’s, zoals een autostoeltje voor kinderen, voeg je al tijdens je online reservering toe. Vooraf je autohuur op Nice Airport boeken biedt dus veel voordelen.

Praktische zaken

Voor het regelen van je autoverhuur op Nice Airport zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Bij de balie dien je een geldig reisdocument en rijbewijs te overleggen. Bij sommige firma’s is het mogelijk een auto te huren op Nice Airport zonder creditcard, maar bij de meeste verhuurmaatschappijen is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder echter vereist. Voor bestuurders jonger dan 25 jaar en ouder dan 69 jaar, kan een toeslag worden berekend. Sluit een goede verzekering af voor je huurauto, zodat je bent gedekt tegen schade en je eigen risico is gedekt. Ook dit kun je het beste al online regelen wanneer je de huurauto reserveert, zodat je hier ter plaatse geen omkijken meer naar hebt.

Autotocht van Nice Airport naar de Gorge du Verdon

Zet met je huurauto vanuit Nice Airport koers naar de prachtige kloof Gorge du Verdon. Je laat de witte zandstranden en het Mediterrane leven al snel achter je als je de D6 neemt die het binnenland in gaat. Je eerste stop zijn de watervallen Saut du Loupe. Volg daarna de D3 en D2 richting Lac de Sainte-Croix. Onderweg passeer je kleine dorpjes en diverse onvergetelijke uitkijkpunten, waarvan Belvédère de l’Escalès er één is. Strek je benen tijdens een wandeling door het natuurgebied en misschien zie je nog één van de roofvogels die hier hun leefgebied hebben.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...