WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie St. Maarten

St Maarten is een eiland in de Caraïbische Zee dat is vernoemd naar de heilige Maarten. Het eiland is sinds de 17e eeuw verdeeld in een Nederlands en een Frans gedeelte. Op het Nederlandse gedeelte is de voertaal Engels. Vliegen naar St Maarten gebeurt vooral om vakantie te vieren. Het weer is vrijwel het gehele jaar aangenaam en de natuur is zowel op het eiland als onder water bijzonder mooi. Het eiland is omringd door koraalriffen. St Maarten ligt op het pad van de orkanen die over het gebied trekken. In 2017 werd het eiland getroffen door orkaan Irma.

AIRPORT PRINSES JULIANA ST MAARTEN

IATA: SXM

Passagiers: minder dan 1 miljoen

Het vliegveld van St Maarten werd in 1943 geopend de destijdse kroonprinses Juliana. De luchthaven staat bekend op de spectaculaire beelden van passagiersvluchten die slechts tientallen meters hoog over de hoofden van strandgasten vliegen. Dat heeft te maken met de relatief korte landingsbaan. Het vliegveld ligt op 15 kilometer van Philipsburg en 13 kilometer van Marigot

De vlucht naar St. Maarten vanaf Nederland duurt ongeveer 9 uur.

Auto huren
Auto huren

Om het eiland te verkennen kan je gebruikmaken van een huurauto. Er zijn meerdere autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Sint Maarten gevestigd. Als je online een auto reserveert kan je de voorwaarden en prijzen eenvoudig vergelijken. De huurauto’s staan op loopafstand buiten de terminal geparkeerd.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

De taxi’s op het vliegveld van St Maarten zijn niet herkenbaar aan borden of een opdruk. Er is een coördinator beschikbaar die u verwijst naar de standplaatsen. Je kan online een taxi reserveren zodat je verzekerd bent van vervoer en de prijs kent. Het tarief voor een rit naar Philipsburg is gemiddeld $ 15.

Hotels boeken
Hotels boeken

St Maarten is een belangrijke toeristische bestemming in het gebied waar ook veel Amerikanen de vakantie doorbrengen. De accommodaties zijn modern er vaak erg luxe. Op Booking.com vind je a informatie over alle hotels op het eiland. Je kunt precies zien welke hotels in de buurt van de luchthaven van St Maarten gevestigd zijn. Ook de prijzen en beschikbaarheid staat vermeld. Op de bijbehorende kaart kan je exact zien waar het hotel is gevestigd. Direct boeken is mogelijk via de site en je vindt daarbij ook informatie over de mogelijkheid tot annuleren. Iedere dag zijn er speciale aanbiedingen die voor iedereen beschikbaar zijn mits je tijdig boekt, Voor vaste klanten is er een kortingsregeling.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vanaf Schiphol zijn er diverse vluchten naar het vliegveld van St Maarten dat op ongeveer 7.000 kilometer van Amsterdam ligt. Maar ook vanuit de VS kan je via een groot aantal luchthavens naar St Maarten vliegen. Het is dus beslist de moeite waard om online de prijzen van vliegtickets te vergelijken. Op St Maarten kan je zowel met Antilliaanse guldens als Amerikaanse dollars betalen. Wil je vooraf beschikken over de juiste valuta dan kan je die online bestellen en afhalen op de grote luchthavens of NS stations in ons land. Voor een bezoek aan St Maarten zijn geen inentingen noodzakelijk.

informatie

Praktische informatie over St. Maarten

  • Tijdzone: Nederland min 5 uur
  • Klimaat: Warm zeeklimaat
  • Munteenheid: Antilliaanse gulden
  • Hoofdstad: Philipsburg
  • Aantal inwoners: 75.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...