WIJ VERGELIJKEN

Ondanks dat de luchtvaart aan het groeien is in Afrika en zich steeds verder ontwikkeld, zijn de meeste vliegvelden in dit werelddeel simpel en klein. En dat heeft ook zeker zo zijn charme! Veel bezoekers komen af op de prachtige landen die in Afrika liggen. Vooral Kenia, Tanzania, Marokko, Zuid-Afrika en Tunesië zijn populair. Wie naar Afrika reist, heeft tegenwoordig meer keuze dan voorheen uit een groeiend aantal vliegtuigverbindingen, en ook nationale routes nemen toe.

Egypte
Ethiopië
Gambia
Ghana
Kaapverdië
Kenia
Madagaskar
Malawi
Marokko
Mauritius
Mozambique
Namibië
Nigeria
Senegal
Tanzania
Tunesië
Zuid-Afrika

Een aantal van de drukste en grootste vliegvelden in Afrika bevinden zich in Zuid-Afrika. Dit zijn onder andere Johannesburg OR Tambo Airport,  Kaapstad Airport, Durban King Shaka Airport en Port Elizabeth Airport. Maar in de top 10 staan ook Cairo Airport (Egypte), Addis Abeba Bole Airport (Ethiopië), Casablanca Mohammed V Airport (Marokko), en Algiers Houari Boumediene Airport (Kenia).

Wanneer het gaat over het mooiste vliegveld van Afrika (al dan niet van de wereld), roepen velen dat Marrakech Menara Airport moet zijn, met zijn super mooie en moderne design.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...