WIJ VERGELIJKEN

Ondanks dat de luchtvaart aan het groeien is in Afrika en zich steeds verder ontwikkeld, zijn de meeste vliegvelden in dit werelddeel simpel en klein. En dat heeft ook zeker zo zijn charme! Veel bezoekers komen af op de prachtige landen die in Afrika liggen. Vooral Kenia, Tanzania, Marokko, Zuid-Afrika en Tunesië zijn populair. Wie naar Afrika reist, heeft tegenwoordig meer keuze dan voorheen uit een groeiend aantal vliegtuigverbindingen, en ook nationale routes nemen toe.

Egypte
Ethiopië
Gambia
Ghana
Kaapverdië
Kenia
Madagaskar
Malawi
Marokko
Mauritius
Mozambique
Namibië
Nigeria
Senegal
Tanzania
Tunesië
Zuid-Afrika

Een aantal van de drukste en grootste vliegvelden in Afrika bevinden zich in Zuid-Afrika. Dit zijn onder andere Johannesburg OR Tambo Airport,  Kaapstad Airport, Durban King Shaka Airport en Port Elizabeth Airport. Maar in de top 10 staan ook Cairo Airport (Egypte), Addis Abeba Bole Airport (Ethiopië), Casablanca Mohammed V Airport (Marokko), en Algiers Houari Boumediene Airport (Kenia).

Wanneer het gaat over het mooiste vliegveld van Afrika (al dan niet van de wereld), roepen velen dat Marrakech Menara Airport moet zijn, met zijn super mooie en moderne design.

Handige reistips & deals

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Valencia is een kosmopolitische stad in Europa die rijk is aan historie, cultuur en activiteiten. Of je nu voor zaken of voor je plezier reist, een stedentrip ...

Vlucht gemist door drukte Schiphol Hier heb je recht op

Vlucht gemist door drukte Schiphol? Hier heb je recht op

Het domineert het nieuws al een paar maanden: de wachtrijen op Schiphol. Een hoop reizigers zijn inmiddels gedupeerd vanwege een vertraagde of geannuleerde vlu...