WIJ VERGELIJKEN

Ondanks dat de luchtvaart aan het groeien is in Afrika en zich steeds verder ontwikkeld, zijn de meeste vliegvelden in dit werelddeel simpel en klein. En dat heeft ook zeker zo zijn charme! Veel bezoekers komen af op de prachtige landen die in Afrika liggen. Vooral Kenia, Tanzania, Marokko, Zuid-Afrika en Tunesië zijn populair. Wie naar Afrika reist, heeft tegenwoordig meer keuze dan voorheen uit een groeiend aantal vliegtuigverbindingen, en ook nationale routes nemen toe.

Egypte
Ethiopië
Gambia
Ghana
Kaapverdië
Kenia
Madagaskar
Malawi
Marokko
Mauritius
Mozambique
Namibië
Nigeria
Senegal
Tanzania
Tunesië
Zuid-Afrika

Een aantal van de drukste en grootste vliegvelden in Afrika bevinden zich in Zuid-Afrika. Dit zijn onder andere Johannesburg OR Tambo Airport,  Kaapstad Airport, Durban King Shaka Airport en Port Elizabeth Airport. Maar in de top 10 staan ook Cairo Airport (Egypte), Addis Abeba Bole Airport (Ethiopië), Casablanca Mohammed V Airport (Marokko), en Algiers Houari Boumediene Airport (Kenia).

Wanneer het gaat over het mooiste vliegveld van Afrika (al dan niet van de wereld), roepen velen dat Marrakech Menara Airport moet zijn, met zijn super mooie en moderne design.

Handige reistips & deals

Naar het ziekenhuis op je vakantie Zo zit het met je zorgverzekering in het buitenland

Naar het ziekenhuis op je vakantie? Zo zit het met je zorgverzekering in het buitenland

Staat je nazomer vakantie in het buitenland voor de deur? Dan ben je misschien al druk bezig met de voorbereidingen. Op vakantie wil je namelijk niet voor verr...

handige informatie reis kenia

Handige informatie voor een reis naar Kenia

Als je op reis gaat naar Kenia om te genieten van de magische zonsondergangen, safari’s en de Masai-cultuur, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee d...