WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Argentinië

Argentinië is een avontuurlijke vakantiebestemming omdat het land zo uitgestrekt is en meerdere landschappen kent. De uitgestrekte pampa’s waar Argentijnse cowboys het vee hoeden, vormen het meest kenmerkende beeld van het land. Maar er is ook de bruisende grote stad Buenos Aires, ruige berggebieden en eilanden waar de temperatuur bijna nooit boven 0°C komt. De vliegvelden in Argentinië zijn in het algemeen groot en modern.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Argentinië

IATA: EZE

Passagiers: meer dan 10 miljoen

De drukste luchthaven van Argentinië ligt 22 kilometer ten zuidwesten van Buenos Aires. Hier wordt 85% van het internationale vliegverkeer afgehandeld. Het moderne vliegveld scoort ieder jaar goed op de ranglijst van ‘beste luchthaven in de regio’.

IATA: AEP

Passagiers: 10 miljoen

Deze drukke luchthaven ligt in het stadsdeel Palermo van Buenos Aires. Het wordt vooral voor binnenlandse vluchten gebruikt, maar er landen ook enkele internationale vluchten. Het is in 1947 in gebruik genomen en vernoemd naar een Argentijnse luchtvaartpionier.

IATA: MDQ

Passagiers: 1 miljoen

De huidige terminal is gebouwd ten behoeve van het WK Voetbal in 1978 in Argentinië. Het vliegveld ligt ten noorden van de havenstad Mar del Plata in de provincie Buenos Aires. De luchthaven is genoemd naar een muzikant die in Mar del Plata is geboren. Het is een van de vliegvelden van Argentinië die voornamelijk binnenlands wordt gebruikt.

IATA: USH

Passagiers: minder dan 1 miljoen

Dit is de meest zuidelijk gelegen luchthaven op het continent en ligt 4 kilometer ten zuiden van Ushuaia. Het dient als een knooppunt voor toerisme in het Antarctisch gebied. Passagiers voor cruiseschepen in de regio gebruiken deze luchthaven.

IATA: BHI

Passagiers: minder dan 1 miljoen.

Deze luchthaven wordt ook wel Bahia Blanca genoemd. Het is een van de luchthavens in Argentinië die uitsluitend voor binnenlands luchtvaartverkeer wordt gebruikt en ligt aan de oostkust. Het vliegveld is tevens de belangrijkste basis voor de Argentijnse marine.

Auto huren
Auto huren

De wegen in het binnenland van Argentinië zijn niet altijd van goede kwaliteit en de weersomstandigheden kunnen de berijdbaarheid nog verminderen. Reserveer per voorkeur online een auto die hiertegen bestand is zoals een 4WD. Online reserveren geeft je ook de mogelijkheid om prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s zijn niet duur in Argentinië. Een rit van een halfuur kost over het algemeen circa €10. Neem geen risico en boek alleen een rit via de officiële taxicentrales. Dit kan je online doen.

Hotels boeken
Hotels boeken

De grote steden in het land bieden een keuze uit hotels in diverse prijsklassen. In het binnenland is de keuze meestal beperkt en de accommodatie sober. Via Booking.com kan je informatie krijgen over beschikbaarheid en prijzen. Direct online boeken is ook mogelijk en er zijn kortingen en aanbiedingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vluchten naar Argentinië duren ongeveer 10 uur vanaf een Nederlandse luchthaven. De goedkoopste vliegtickets kosten rond de € 600, maar de meeste beginnen bij € 1.000. Houd rekening met de grote verschillen in weersomstandigheden in het land. Argentinië verkeert nog steeds in een economische crisis. Niet alle delen van Buenos Aires zijn veilig. Kijk daarom vooraf op de kaart waar je wilt verblijven.

informatie

Praktische informatie over Argentinië

  • Tijdzone: Het tijdsverschil met Nederland is 4 uur
  • Klimaat: In het noorden kent Argentinië een subtropisch klimaat, hoe verder naar het zuiden, hoe lager de temperatuur kan worden.
  • Munteenheid: Argentijnse Peso
  • Hoofdstad: Buenos Aires
  • Aantal inwoners: 40 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...