WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Australië

De naam Australië staat voor zuidelijk land en het was een Nederlandse ontdekkingsreiziger die als eerste Europeaan het gebied zag in 1606. Pas laat in de 18e eeuw namen de Engelsen het westelijk deel in bezit om er een strafkolonie van te maken. Australië bestaat uit een continent met vele eilanden waarvan alleen Tasmanië bekendheid geniet. Op de kaart is te zien hoe groot het land is, maar het relatief geringe aantal Australiërs woont vrijwel alleen in en rond de grote steden. Toeristen vliegen naar deze bestemming voor de mooie stranden en de ruige natuur in het binnenland. Australië heeft meerdere grote internationale vliegvelden.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Australië

IATA: SYD

Passagiers: 43 miljoen

De internationale luchthaven van Sydney is een van de oudste vliegvelden ter wereld die nog in gebruik is. De opening was in 1920. Het is momenteel de drukste luchthaven in Australië.

IATA: MEL

Passagiers: 36 miljoen

Melbourne heeft meerdere vliegvelden. De internationale luchthaven ligt op 22 kilometer van de stad en is in 1970 geopend. Qantas heeft hier de thuisbasis.

IATA: BNE

Passagiers: 23 miljoen

Dit vliegveld dat de stad Brisbane bedient is de thuishaven van Virgin Australië. De luchthaven ligt in een buitenwijk van de stad.

IATA: PER

Passagiers: 12 miljoen

Perth ligt in het uiterste westen van Australië. De luchthaven is op 12 kilometer ten oosten van deze havenstad gelegen. De meeste bezoekers hier komen met binnenlandse vluchten.

IATA: ADL

Passagiers: 9 miljoen

Deze luchthaven is de belangrijkste in het zuidelijk deel van Australië. Het vliegveld ligt op 6 kilometer van de stad. Na de opening van een nieuwe terminal in 2005 staat het vliegveld regelmatig in de top van beste luchthavens ter wereld.

Auto huren
Auto huren

Een huurauto is bijna onvermijdelijk als je Australië wilt ontdekken. Het binnenland kent middelmatige wegen en hier is 4WD bijna onvermijdelijk. Online je huurauto bij een van de luchthavens van Australië reserveren maakt het mogelijk om prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Een taxi van een van de vliegvelden van Australië naar je bestemming kan je het beste online reserveren. In Australië hebben de taxi’s in verschillende Staten ook vaak verschillende kleuren. Vervoer per taxi is niet goedkoop in het land.

Hotels boeken
Hotels boeken

Bijna alle Australiërs wonen in of bij de grote steden. De meeste hotels vind je daar dan ook. Op Booking.com kan je de accommodaties vergelijken. In het binnenland is de keuze vaak beperkt. Op de site kan je direct een hotel vlakbij de luchthavens in Australië boeken en gebruik maken van aanbiedingen en kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Het loont de moeite om vliegtickets naar de vliegvelden van Australië online te vergelijken. De prijsverschillen kunnen behoorlijk oplopen. In het algemeen is er een tussenstop op weg naar deze bestemming. Dat maakt de keuze van luchtvaartmaatschappij nog groter. Op het zuidelijk halfrond gelegen zijn de seizoenen in het land dus omgekeerd aan de onze. Kerstmis wordt in de Australische zomer zeer uitbundig gevierd in het geheid land en dat begint al vaak in oktober.

informatie

Praktische informatie over Australië

  • Tijdzone: Nederland + 10 uur
  • Klimaat: Mediterraan, maar in het binnenland ook woestijnklimaat
  • Munteenheid: Australische dollar
  • Hoofdstad: Canberra
  • Aantal inwoners: 23 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...