WIJ VERGELIJKEN

Vliegvelden Azië

De luchtvaart in Azië groeit in een rap tempo vanwege de grote vraag, en dit continent bevat een aantal van de mooiste en meest moderne vliegvelden ter wereld. Waar voorheen de luchthavens van Singapore, Hongkong en Tokio de meest belangrijke en bekende waren, doen andere vliegvelden hier allang niet meer voor onder.

Bekijk de kaart hieronder voor een goed overzicht van alle landen en staten met vliegvelden in Azië. Als je op één van de landen of staten klikt kun je vervolgens alle vliegveld informatie, van de voor toeristen belangrijke vliegvelden, bekijken.

Cambodja
China
Dubai
Filipijnen
India
Indonesië
Iran
Israël
Japan
Jordanië
Laos
Malediven
Nepal
Maleisië
Myanmar
Sri Lanka
Thailand
Vietnam
Zuid-Korea

China loopt aan kop met maar liefst 19 vliegvelden wanneer het gaat om de meeste luchthavens per land. En ook wanneer het gaat om het grootste vliegvelden staat dit land bovenaan met onder andere Beijing Internationaal Airport, Hongkong Airport, Shanghai Pudon Airport en Guangzhou Baiyun Airport. Maar ook Dubai International Airport, Tokyo Haneda Airport (Japan), Delhi Indira Gandhi Airport (India) en Jakarta Soekarno-Hatta Airport (Indonesië) zijn grote jongens.

Men zegt dat zelfs een aantal van de mooiste luchthavens ter de wereld in Azië liggen, en dan wel de vliegvelden Heydar Aliyev International Airport (Azerbeidzjan), Chhatrapati Shivaji Maharaj International Airport  (Mumbai, India), en Changi Airport  (Singapore).

Handige reistips & deals

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Valencia is een kosmopolitische stad in Europa die rijk is aan historie, cultuur en activiteiten. Of je nu voor zaken of voor je plezier reist, een stedentrip ...

Vlucht gemist door drukte Schiphol Hier heb je recht op

Vlucht gemist door drukte Schiphol? Hier heb je recht op

Het domineert het nieuws al een paar maanden: de wachtrijen op Schiphol. Een hoop reizigers zijn inmiddels gedupeerd vanwege een vertraagde of geannuleerde vlu...