WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over België

België is het bestuurlijk centrum van de Europese Unie en van de NAVO. Veel van het vliegverkeer concentreert zich dan ook op Brussel dat ook wel de hoofdstad van de EU wordt genoemd. Er zijn echter ook nog een aantal regionale vliegvelden in België waar ook internationale vluchten komen. Het toerisme in het land richt zich vooral op de kust en de natuur van de Ardennen. Voor citytrips zijn Brussel en Antwerpen populair.

Brussel Zaventem Airport
Charleroi

dwadwadaw

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in België

De luchthaven Zaventem is veruit het grootste vliegveld in België. De afstand tot de hoofdstad is ongeveer 12 kilometer en de verbindingen zijn uitstekend. Oorspronkelijk is het vliegveld ontstaan in de Eerste Wereldoorlog toen de Duitsers op de huidige lokatie enkele houten loodsen plaatsten voor Zeppelins.

Lees meer over Brussel Zaventem Airport

Het vliegveld van Charleroi wordt ook wel de Luchthaven van Gosseliers genoemd. Het is de tweede luchthaven van Brussel en ook tweede qua grootte in België. De afstand naar Brussel is 46  kilometer. Deze luchthaven is vooral op de kaart gezet door passagiers uit Zuid-Europa. Het vliegveld bestaat al sinds 1920.

Lees meer over Charleroi Airport

Deze internationale luchthaven ligt op het grondgebied van Oostende. Op deze luchthaven komt veel goederenverkeer binnen uit met Midden-Oosten en Afrika. Het vliegveld wordt ook steeds meer gebruikt voor charters van prijsvechters in de zomer. De afstand tot Brugge is ongeveer 25 kilometer

Deze luchthaven ligt ongeveer 5 kilometer van het centrum van Antwerpen en vlakbij Deurne. Hier komen vooral zakenjets binnen. Onder andere Flying Group, de grootste maatschappij op het gebied van zakelijke luchtvaart in België en Frankrijk heeft hier de thuisbasis

Liege Airport ligt 10 kilometer ten westen van Luik. Ook deze Belgische luchthaven ontstond in de Eerste Wereldoorlog. Het is de luchthaven met de meeste passagiersvluchten in Wallonië. Het vliegveld is eigendom van het Waals Gewest. Luik Airport is de thuisbasis van TNT Airways.

Auto huren
Auto huren

België heeft een goed onderhouden en uitgebreid wegennet. Met een huurauto kun je vrijwel iedere bestemming goed bereiken. Online reserveren van een huurauto in de buurt van een van de vliegvelden in België maakt het mogelijk om prijzen en voorwaarden goed te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Op alle luchthavens van België zijn taxi’s online te reserveren. Hierdoor ben je verzekerd van vervoer en is er geen discussie op de prijs.

Hotels boeken
Hotels boeken

Er zijn in heel België hotels in iedere prijsklasse te boeken. Op Booking.com vind je verdere informatie over de accommodatie, de prijs en de beschikbaarheid. Je kunt ook zeker hotels in de buurt van de vliegvelden van België vinden. Kortingen en speciale aanbiedingen zijn mogelijk.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vliegen naar België? De vluchten naar België vanaf een Nederlandse luchthaven duren maximaal een uur. Vliegtickets zijn online verkrijgbaar bij een groot aantal luchtvaartmaatschappijen. De budgetmaatschappijen rekenen voor een ticket van Nederland naar een van de luchthavens in België meestal slechts enkele tientallen euro’s. Let op de voorwaarden wat betreft bagage en andere zaken bij het boeken.

informatie

Praktische informatie over België

  • Tijdzone: Midden Europees +1 (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: Zeeklimaat
  • Munteenheid: euro
  • Hoofdstad: Brussel
  • Aantal inwoners: 11 miljoen

Handige reistips & deals

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Valencia is een kosmopolitische stad in Europa die rijk is aan historie, cultuur en activiteiten. Of je nu voor zaken of voor je plezier reist, een stedentrip ...

Vlucht gemist door drukte Schiphol Hier heb je recht op

Vlucht gemist door drukte Schiphol? Hier heb je recht op

Het domineert het nieuws al een paar maanden: de wachtrijen op Schiphol. Een hoop reizigers zijn inmiddels gedupeerd vanwege een vertraagde of geannuleerde vlu...