WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Bolivia

Bolivia ligt centraal in Zuid-Amerika en grenst -zoals op de kaart te zien- ondermeer aan BraziliëPeru en Argentinië. Bolivia was voor de Europese kolonisatie onderdeel van het enorme Inca-rijk. Na een langdurige strijd werd het land in 1826 onafhankelijk van Spanje en daarna genoemd naar Simon Bolivar. Er zijn vele problemen geweest in het land onder meer met dictaturen en economische ellende. Nog steeds behoort het land tot de armste ter wereld. Toerisme wordt ook steeds belangrijker voor het land dat twee keer zo groot is als Frankrijk. Toeristen vliegen naar het land voor het Titicacameer dat het hoogst gelegen ter wereld is. De grootste zoutvlakte ter wereld ligt ook in Bolivia: Salar de Uyuni.

INTERNATIONAL AIRPORT EL ALTO

IATA: LPB

Passagiers: 4 miljoen

De grootste en belangrijkste luchthaven van Bolivia ligt bij El Alto en is het hoogst gelegen internationale vliegveld ter wereld. De luchthaven is nabij de hoofdstad La Paz gevestigd. De tweede grote luchthaven in het land ligt bij Santa Cruz de la Sierra en heet Viru Viru. De meeste binnenlandse vluchten hebben deze bestemming.

Auto huren
Auto huren

Het wegennet in Bolivia is van matige kwaliteit en in sommige delen van het land alleen geschikt voor 4WD. Er zijn vier autoverhuurbedrijven gevestigd op de internationale luchthaven van Bolivia. Niet alle ondernemingen hebben een balie in de terminal. In dat geval is vooraf online reserveren noodzakelijk. Op deze manier is het uiteraard ook eenvoudiger om prijzen en voorwaarden te vergelijken. De huurauto’s staan op loopafstand van de terminal.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Er is slechts één officiële taxi partner op het internationale vliegveld van Bolivia: Radio Taxi’s. De rit naar de hoofdstad kost gemiddeld POB 70, maar je kan bijna overal in Bolivia ook met Amerikaanse dollars betalen. Online een taxi reserveren is aan te bevelen.

Er is ook een buslijn naar de hoofdstad, lijn 212 rijdt overdag regelmatig en brengt je naar het centrum van La Paz.

Hotels boeken
Hotels boeken

In de hoofdstad La Laz heb je een redelijke keuze uit hotels. In de rest van het land is de accommodatie in het algemeen beduidend minder van kwaliteit. Alle informatie over hotels in Bolivia kan je vinden op Booking.com. Je kan daar ook direct boeken (en annuleren) omdat ook prijzen en beschikbaarheid staan vermeld. Op de site zijn er regelmatig aanbiedingen en vaste klanten krijgen kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Op sabsa.aero staat een overzicht van alle vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Bolivia. Gelet op de afstand en vliegtijd is het aan te raden om online de prijzen van vliegtickets te vergelijken. Wie voor het eerst naar Bolivia vliegt zal een aantal inentingen moeten halen. Hiervoor kan je contact opnemen met je huisarts of een ziekenhuis in een grote stad. Wil je de vooraf al Bolivanos in je bezit hebben, bestel deze dan online bij GWK. Je kan dan op een van de grote vliegvelden, stations of in stadscentra je bestelling voor vertrek afhalen. Op deze manier bespaar je geld en krijg je veilig de juiste valuta.

informatie

Praktische informatie over Bolivia

  • Tijdzone: Nederland min 5 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Bolivano
  • Hoofdstad: La Paz
  • Aantal inwoners: 11 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...