Over Bosnië en direct regelen!

De federale republiek Bosnië en Herzegovina verklaarde zich in 1992 onafhankelijk van Servië. Na een onrustige periode brak de Bosnische oorlog uit, waarbij Servië probeerde het gebied weer in handen te krijgen. Na internationaal ingrijpen werd de oorlog in 1995 beëindigd en werd het land daadwerkelijk onafhankelijk. Gedurende de oorlog werd er ook heftig gevochten in Sarajevo. Vandaag de dag vliegen steeds meer toeristen naar die stad om er van wintersport te genieten. Ook in het oosten van het land zijn er bergen die steeds meer bergbeklimmers lokken. Het land heeft ook een korte kuststrook en vele wandelroutes.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Bosnië

Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)

Klimaat: Mediterraan en landklimaat

Munteenheid: Bosnische Mark

Hoofdstad: Sarajevo

Aantal inwoners: 4 miljoen

Vliegvelden van Bosnië

Airport Sarajevo

IATA: SJJ

Passagiers: minder dan 1 miljoen.

De luchthaven van Sarajevo ligt in de stad. Het vliegveld werd geopend in 1969 en kende een gestage groei in passagiers. In 1984 werden de Olympische Winterspelen in Sarajevo gehouden en werd de capaciteit van de luchthaven uitgebreid tot 1 miljoen passagiers. Tijdens de Bosnische oorlog werd het vliegveld bezet door het Joegoslavische volksleger. In 1996 werd de luchthaven heropend voor de burgerluchtvaart. Vanaf het vliegveld worden diverse Europese lijnvluchten onderhouden en worden ook steeds meer toeristen aangevoerd met charters. De wintersport mogelijkheden zijn door Spelen in 1984 op de kaart gezet.

Tuzla Airport

Tuzla Airport is in principe een van de regionale vliegvelden van Bosnië, maar WizzAir heeft er een basis en vliegt dan ook regelmatig vanaf bijvoorbeeld Eindhoven naar deze bestemming. Het terminalgebouw is verouderd en de wachtrijen kunnen er lang zijn. Vertrek dan ook altijd op tijd wanneer je terugvliegt via Tuzla Airport.

Vliegtickets naar Bosnië boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Bosnië? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Bosnië te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN BOSNIË

Autoverhuur

Er zijn meer dan 10 autoverhuurbedrijven gevestigd op het vliegveld van Sarajevo. Ook op Tuzla Airport zijn er voldoende mogelijkheden. Het wegennet in het binnenland is van matige kwaliteit en het is dus van belang hier rekening mee te houden bij de huur van een auto. Het online reserveren van een auto is ook verstandig omdat je dan de prijzen en voorwaarden kan vergelijken.

Taxi’s

Hoewel het vliegveld van Sarajevo in de stad ligt, is de afstand tot het centrum ongeveer 10 kilometer. Met een taxi doe je daar een kwartier over. Taxi’s kan je online reserveren zodat je bij aankomst verzekerd bent van passend t(vervoer. Een taxirit naar het centrum kost gemiddeld € 10. De afstand van Tuzla airport naar het centrum bedraagt ongeveer 15 km, wat ongeveer € 15 zal kosten.

Iedere dag van de week rijden er ook bussen van het vliegveld naar het centrum van Sarajevo. Overdag is dit één keer per uur, in de avond en nacht wordt de frequentie lager. Bij Tuzla rijdt er vrijwel geen openbaar vervoer.

Hotels

Er wordt flink gebouwd in Bosnië wat betreft hotels voor toeristen. De nieuw hotels voldoen dan ook aan de wensen van de moderne toerist. Voor de oudere hotels geldt dat niet altijd. Alle details over accommodatie in de buurt van luchthavens in Bosnië kan je vinden op booking.com. Hier kan je meteen prijzen en beschikbaarheid checken en desgewenst direct boeken. Er zijn dagelijks aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Tickets

Het toerisme naar Bosnië begint op gang te komen en steeds meer luchtvaartmaatschappijen vliegen op Sarajevo. Een complete lijst kan je vinden op sarajevo-airport.ba. Het is beslist zinvol om de vliegticket qua prijs en voorwaarden online te vergelijken als je voor deze bestemming kiest. De vliegtijd vanaf een Nederlandse luchthaven naar de vliegvelden in Bosnië is ongeveer 3 uur. Je kan op veel plaatsen in Bosnië betalen met euro’s, maar omwisselen is aan te bevelen.

Beoordeel dit vliegveld