WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Brazilië

Brazilië is het grootste land op het Zuid-Amerikaanse continent en bestrijkt bijna de helft van alle oppervlakte daar. Het land werd gekoloniseerd door Portugal en Portugees is er ook nog steeds de officiële voertaal. Brazilië verklaarde zich in 1822 onafhankelijk. De vijf grootste vliegvelden in het land behoren ook stuk voor stuk tot de grootste in Zuid-Amerika. Het vliegveld van Rio de Janeiro is het 4e in het land. De meeste bezoekers vliegen naar Sao Paulo.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Brazilië

IATA: GRU

Passagiers: 37 miljoen

De grootste luchthaven van Sao Paulo en Brazilië ligt op 25 kilometer van het stadscentrum. Het vliegveld heeft sedert 2012 drie terminals. De luchthaven was tot 1985 alleen beschikbaar voor de luchtmacht maar overvleugelde nadien alle andere vliegvelden in het land.

IATA: CGH

Passagiers: 22 miljoen

Vliegen in Brazilië werd op de kaart gezet in 1936 op dit vliegveld bij Sao Paulo. Er is een restrictie van 30 vluchten per uur zodat Guarulos Airport groter kon worden. Congonhas ligt dichter bij het stadscentrum op 8 kilometer.

IATA: BSB

Passagiers: 17 miljoen

Tot en met 1990 was de luchthaven van Brasilia, centraal in het land gelegen, een van de minder belangrijke vliegvelden. Na de grootschalige renovatie in dat jaar werd het goed op de kaart gezet. Het is nu de derde luchthaven van het land. De afstand tot Brasilia is ongeveer 11 kilometer.

IATA: SDU

Passagiers: 16 miljoen

Deze internationale luchthaven in de grootste bij Rio de Janeiro. De officiële naam is Antonio Juan Carlos Jobin, maar de oude naam Galeao is veel bekender. Het vliegveld is geopend in 1945 en was toen ook bestemd voor de Braziliaanse luchtmacht.

IATA: CNF

Passagiers: 11 miljoen

Deze luchthaven ligt in het zuidoosten van het land op ongeveer 35 kilometer van Belo Horizonte. De meeste passagiers hier komen via binnenlandse vluchten. De luchthaven ligt 800 meter boven zeeniveau.

Auto huren
Auto huren

Brazilië is een enorm land waar de kwaliteit van het wegennet zeer verschillend is. Online een huurauto reserveren vanaf de vliegvelden van Brazilië geeft zekerheid en schept de mogelijkheid om voorwaarden en prijzen te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

De taxi is een geliefd vervoermiddel in Brazilië omdat het openbaar vervoer niet altijd efficiënt is. Online je taxi vanaf een van de luchthavens van Brazilië reserveren is een verstandige keuze.

Hotels boeken
Hotels boeken

Toerisme is een bekend verschijnsel in Brazilië en de accommodaties zijn daarop aangepast. Informatie over de hotels in de buurt van luchthavens in Brazilië vind je op booking.com. Hier kan je ook direct boeken en profiteren van aanbiedingen en kortingen

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Bijna alle grote luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Brazilië. Het is dan ook de moeite waard om online te prijzen van vliegtickets te vergelijken. Let hierbij ook op de voorwaarden voor bagage. Het is niet verstandig om een grote hoeveelheid contant geld mee te nemen naar Brazilië. De juiste valuta kan je online bestellen op ophalen op een van de grote vliegvelden, stations of in de stadscentra in Nederland.

informatie

Praktische informatie over Brazilië

  • Tijdzone: Nederland min 5 uur (meerdere tijdzones)
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Real
  • Hoofdstad: Brasilia
  • Aantal inwoners: 207 miljoen

Handige reistips & deals

5 tips voor als je op workation gaat

5 tips voor als je op workation gaat

Werk is werk en vakantie is vakantie. Zo was het altijd en wat ouderwets aangelegde mensen zullen zeggen dat het altijd zo zal blijven. Helaas voor hen is het ...

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Valencia is een kosmopolitische stad in Europa die rijk is aan historie, cultuur en activiteiten. Of je nu voor zaken of voor je plezier reist, een stedentrip ...