WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Cambodja

Cambodja is een land in Zuid-oost Azië. Vele toeristen vliegen naar het land om de overweldigende pracht van de Angkor Tempels te bewonderen. Maar ook de standen van Sihanoukville zijn populair. Cambodja kent een zeer zwarte bladzijde in haar geschiedenis waarin de Rode Khmer miljoenen Cambodjanen ombracht op de killing fields. Boeken en films hebben het land vanwege deze dramatische gebeurtenissen op de kaart gezet. Cambodja is een vroegere Franse kolonie. In 1953 werd het land onafhankelijk en in eerste instantie als koninkrijk hersteld.

Dit zijn de 2 drukste vliegvelden in Cambodja

IATA: PHN

Passagiers: 4 miljoen

Deze luchthaven ligt op 10 kilometer van de hoofdstad Phnom Penh. Een eerste uitbreiding vond plaats in 1995 maar door het toegenomen toerisme naar het land werd in 2014 $ 100 miljoen uitgetrokken om dit vliegveld en Siem Reap te moderniseren.

IATA: REP

Passagiers: 4 miljoen

Dit voormalige Franse vliegveld ligt dichtbij de Angkor Tempels en is om die reden de bestemming voor veel toeristische vluchten. Het vliegveld werd in 2006 geopend en is inmiddels bijna even druk als de luchthaven van de hoofdstad.

Auto huren
Auto huren

Er zijn veel autoverhuurbedrijven op de luchthavens in in Cambodja. Het is dan ook verstandig om online een huurauto te reserveren. Hierdoor kan je prijzen en voorwaarden goed vergelijken. Let ook goed op het eigen risico dat je eventueel verschuldigd bent. Het verkeer in Cambodja is zeer druk in de grote steden en verkeersregels worden niet altijd in acht genomen.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Als je met een taxi van een van de vliegvelden van Cambodja naar je bestemming gebracht wilt worden, is het aan te bevelen om deze online te reserveren. Op deze manier ben je verzekerd van passend vervoer op moment van aankomst. De taxi’s in Cambodja zijn niet duur mits je beschikt over een flinke dosis geduld en onderhandelingskunst. Als je zonder prijsafspraak in een taxi stapt, loop je als toerist het risico dat je een exorbitante prijs zult moeten betalen.

Hotels boeken
Hotels boeken

Er wordt flink gebouwd aan nieuwe hotels in de buurt van de vliegvelden van Cambodja nu het toerisme op gang begint te komen. Op Booking.com vind je alle informatie over de verschillende accommodaties. De beschikbaarheid wordt 24/7 geüpdatet en de prijzen staan ook vermeld, online boeken via de site is dus mogelijk. Dagelijks zijn er aanbiedingen en als je vaste klant wordt, krijg je extra korting.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen kiezen een van de luchthavens in Cambodja als bestemming voor lijnvluchten. Het is derhalve de moeite waard om online de prijzen van vliegtickets te vergelijken. Er zijn ook mogelijkheden om met een tussenstop naar deze bestemming te vliegen.

Wil je over de plaatselijke valuta beschikken bij aankomst dan is het mogelijk om online deze te bestellen en af te halen op diverse locaties in ons land.

Als je voor het eerst naar deze regio vliegt moet je ruim van te voren contact opnemen met je huisarts of een ziekenhuis omtrent de inentingen die noodzakelijk zijn.

Vergeet ook niet om kennis te nemen van de regels waaraan toeristen zich dienen te houden in Cambodja.

informatie

Praktische informatie over Cambodja

  • Tijdzone: Nederland + 8 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Riel
  • Hoofdstad: Phnom Penh
  • Aantal inwoners: 16 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...