Over Canada en direct regelen!

Canada is het tweede land ter wereld wat grootte betreft, alleen Rusland is nog groter. Canada kreeg in al 1931 meer autonomie binnen het Britse Rijk maar werd pas in 1982 formeel volledig onafhankelijk. De meeste bezoekers vliegen naar Canada vanwege de natuur. Er zijn nog grote gebieden relatief onaangetast zijn door menselijk ingrijpen. Op de kaart is te zien dat vooral in het noordelijke gedeelte van het land er nauwelijks nederzettingen zijn. Op de prairies wordt het regelmatig – 40°C. In de kustgebieden van Brits-Columbia zijn de winters mild en nat.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Canada

Tijdzone: Nederland min 6 uur

Klimaat: Landklimaat

Munteenheid: Canadese dollar

Hoofdstad: Ottawa

Aantal inwoners: 36 miljoen

Drukste vliegvelden in Canada

Toronto Airport

IATA: YYZ

Passagiers: 30 miljoen

Toronto is het drukste vliegveld van Canada met meer dan 30 miljoen reizigers ieder jaar. Het is ook het oudste nog in gebruik zijnde vliegveld in het land en is in 1939 geopend.

Montréal Airport

IATA: YUL

Passagiers: 13 miljoen

Het vliegveld is vernoemd naar Pierre Elliott Trudeau, hetgeen wat cynisch is omdat juist deze premier een nieuw vliegveld voor Montréal wou laten aanleggen. Het werd een flop en het nieuwe vliegveld wordt alleen voor vrachtverkeer gebruikt.

Calgary Airport

IATA: YYC

Passagiers: 12 miljoen

Het vliegveld van Calgary heeft de langste landingsbaan in Canada. Dat heeft te maken met de hoogte waarop het vliegveld is gelegen. De vrijwilligers op de luchthaven kan je herkennen aan de witte cowboyhoeden en de rode vesten.

Ottawa Airport

IATA: YOW

Passagiers: 6 miljoen

Het vliegveld van de hoofdstad Ottawa is het op 3 na grootste van het land. De officiële naam is MacDonald-Cartier naar twee Canadese staatsmannen. In de terminal zie je veel kunstwerken van lokale kunstenaars.

Vancouver Airport

IATA: YVR

Passagiers: 4 miljoen

Het vliegveld ligt op 13 kilometer van Vancouver en de luchthaven is voor 2010 gemoderniseerd voor de Olympische spelen. Er zijn twee grote terminals, een voor internationale en een voor nationale vluchten die met een overdekte gang zijn verbonden.

Vliegtickets naar Canada boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Canada? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Canada te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN CANADA

Autoverhuur

Het wegennet is Canada is van goede kwaliteit maar in de natuurgebieden is een 4WD, zeker in de winter, een noodzaak. Online een huurauto reserveren maakt het eenvoudig om prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi’s

Het openbaar vervoer in Canada is van uitstekende kwaliteit, maar taxi’s worden veelvuldig gebruikt vanaf de vliegvelden. Online reserveren verzekert je van passend vervoer bij aankomst na vluchten naar Canada.

Hotels

Hotels in alle prijsklassen zijn beschikbaar in het gehele land. Op booking.com vind je een overzicht van alle hotels in het land met details. Je kan rechtstreeks op de site boeken. Er zijn iedere dag aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Tickets

Voor vluchten naar Canada is het beslist zinvol om online de prijzen van vliegtickets te vergelijken. De verschillen kunnen er groot zijn. Een vlucht naar Canada vanaf een Nederlandse luchthaven zal vanaf 12 uur duren afhankelijk van de bestemming in het land. Vergeet niet dat een deel van Canada Franstalig is en Engels daar minder toepasselijk is.

Beoordeel dit vliegveld