WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Canada

Canada is het tweede land ter wereld wat grootte betreft, alleen Rusland is nog groter. Canada kreeg in al 1931 meer autonomie binnen het Britse Rijk maar werd pas in 1982 formeel volledig onafhankelijk. De meeste bezoekers vliegen naar Canada vanwege de natuur. Er zijn nog grote gebieden relatief onaangetast zijn door menselijk ingrijpen. Op de kaart is te zien dat vooral in het noordelijke gedeelte van het land er nauwelijks nederzettingen zijn. Op de prairies wordt het regelmatig – 40°C. In de kustgebieden van Brits-Columbia zijn de winters mild en nat.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Canada

IATA: YYZ

Passagiers: 30 miljoen

Toronto is het drukste vliegveld van Canada met meer dan 30 miljoen reizigers ieder jaar. Het is ook het oudste nog in gebruik zijnde vliegveld in het land en is in 1939 geopend.

IATA: YUL

Passagiers: 13 miljoen

Het vliegveld is vernoemd naar Pierre Elliott Trudeau, hetgeen wat cynisch is omdat juist deze premier een nieuw vliegveld voor Montréal wou laten aanleggen. Het werd een flop en het nieuwe vliegveld wordt alleen voor vrachtverkeer gebruikt.

IATA: YYC

Passagiers: 12 miljoen

Het vliegveld van Calgary heeft de langste landingsbaan in Canada. Dat heeft te maken met de hoogte waarop het vliegveld is gelegen. De vrijwilligers op de luchthaven kan je herkennen aan de witte cowboyhoeden en de rode vesten.

IATA: YOW

Passagiers: 6 miljoen

Het vliegveld van de hoofdstad Ottawa is het op 3 na grootste van het land. De officiële naam is MacDonald-Cartier naar twee Canadese staatsmannen. In de terminal zie je veel kunstwerken van lokale kunstenaars.

IATA: YVR

Passagiers: 4 miljoen

Het vliegveld ligt op 13 kilometer van Vancouver en de luchthaven is voor 2010 gemoderniseerd voor de Olympische spelen. Er zijn twee grote terminals, een voor internationale en een voor nationale vluchten die met een overdekte gang zijn verbonden.

Auto huren
Auto huren

Het wegennet is Canada is van goede kwaliteit maar in de natuurgebieden is een 4WD, zeker in de winter, een noodzaak. Online een huurauto reserveren maakt het eenvoudig om prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Het openbaar vervoer in Canada is van uitstekende kwaliteit, maar taxi’s worden veelvuldig gebruikt vanaf de vliegvelden. Online reserveren verzekert je van passend vervoer bij aankomst na vluchten naar Canada.

Hotels boeken
Hotels boeken

Hotels in alle prijsklassen zijn beschikbaar in het gehele land. Op booking.com vind je een overzicht van alle hotels in het land met details. Je kan rechtstreeks op de site boeken. Er zijn iedere dag aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Voor vluchten naar Canada is het beslist zinvol om online de prijzen van vliegtickets te vergelijken. De verschillen kunnen er groot zijn. Een vlucht naar Canada vanaf een Nederlandse luchthaven zal vanaf 12 uur duren afhankelijk van de bestemming in het land. Vergeet niet dat een deel van Canada Franstalig is en Engels daar minder toepasselijk is.

informatie

Praktische informatie over Canada

  • Tijdzone: Nederland min 6 uur
  • Klimaat: Landklimaat
  • Munteenheid: Canadese dollar
  • Hoofdstad: Ottawa
  • Aantal inwoners: 36 miljoen
  • Visum nodig: eTA Canada aanvragen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...