WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Chili

Chili is enorm langgerekt en omvat het grootste deel van de westkust van het continent Zuid-Amerika. Het land heeft ook diverse klimaatzones. Chili werd in 1810 onafhankelijk van Spanje maar de strijd ging nog lang door. In de Salpeteroorlog kreeg het land zijn huidige vorm door gebieden van Peru en Bolivia te veroveren. Paaseiland behoort tot Chili, hoewel de afstand zelfs op de kaart enorm is. Vliegen naar Chili kan naar meerdere internationale luchthavens.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Chili

IATA: SCL

Passagiers: 10 miljoen

Het grootste vliegveld in Chili werd in 1965 in gebruik genomen en ligt op korte afstand van de hoofdstad. Het is de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij van Chili: LAN Airlines. In 1994 werd een nieuwe terminal op de luchthaven in gebruik genomen. De oude is nog in gebruik voor binnenlandse vluchten.

IATA: IQQ

Passagiers: 1 miljoen

Deze luchthaven ligt op 48 kilometer van Iquique. Deze stad kent ongeveer 200.000 inwoners en is daarmee een van de grootste in het land. In 1907 haalde de stad het wereldnieuws op tragische wijze omdat 2.200 stakende mijnwerkers werden gedood door het leger.

IATA: ANF

Passagiers: minder dan 1 miljoen

De officiële naam van het vliegveld is gewijzigd in Andres Sabella Galvez. De luchthaven ligt op 10 kilometer ten noorden van Antofagaste. Deze stad ligt in de Atacamawoestijn en aan de kust van de Grote Oceaan. De stad werd veroverd op Bolivia in 1883.

IATA: CCP

Passagiers: minder dan 1 miljoen

Deze luchthaven ligt op 18 kilometer van Arica. Arica behoorde vroeger tot Peru en is nu een van de meest noordelijke steden in het land. De bijnaam van Arica is ‘stad van de eeuwige lente’.

IATA: IPC

Passagiers: minder dan 1 miljoen

Paaseiland is een toeristische attractie. Het vliegveld ligt vlak buiten de hoofdstad Hanga Roa. Alleen de Chileense luchtvaartmaatschappij LAN Airlines vliegt twee maal per week op deze bestemming. Het vliegveld was vroeger ook de uitwijkbasis van de spaceshuttle.

Auto huren
Auto huren

Chili kent een grote variëteit in landschappen. Het wegennet is over het algemeen primitief. Vooraf een huurauto online reserveren biedt zekerheid en geeft je de mogelijkheid om prijzen en voorwaarden te vergelijken van autoverhuur bij de luchthavens van Chili.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

De vliegvelden in Chili liggen in het algemeen redelijk ver van de steden en in onherbergzaam gebied. Online een taxi reserveren is dus aan te bekeken om passend vervoer te hebben bij aankomst.

Hotels boeken
Hotels boeken

De kwaliteit van de hotels in Chili is zeer verschillend. Op Booking.com vind je informatie en kan je desgewenst direct een hotel in de buurt van een van de luchthavens in Chili boeken. Aanbiedingen zijn beschikbaar evenals kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Er zijn relatief weinig vluchten naar Chili. Het loont beslist de moeite om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Bij een eerste bezoek aan Chili zijn een aantal inentingen noodzakelijk. Hou bij een bezoek aan het land rekening met de vele klimaatzones en grote verschillen in weersomstandigheden.

informatie

Praktische informatie over Chili

  • Tijdzone: Nederland -6 uur
  • Klimaat: Diverse klimaatzones
  • Munteenheid: Chileense peso
  • Hoofdstad: Santiago
  • Aantal inwoners: 17 miljoen

Handige reistips & deals

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Een stedentrip naar Valencia - Verken de wereld

Valencia is een kosmopolitische stad in Europa die rijk is aan historie, cultuur en activiteiten. Of je nu voor zaken of voor je plezier reist, een stedentrip ...

Vlucht gemist door drukte Schiphol Hier heb je recht op

Vlucht gemist door drukte Schiphol? Hier heb je recht op

Het domineert het nieuws al een paar maanden: de wachtrijen op Schiphol. Een hoop reizigers zijn inmiddels gedupeerd vanwege een vertraagde of geannuleerde vlu...