Over Spanje en direct regelen!

Chili is enorm langgerekt en omvat het grootste deel van de westkust van het continent Zuid-Amerika. Het land heeft ook diverse klimaatzones. Chili werd in 1810 onafhankelijk van Spanje maar de strijd ging nog lang door. In de Salpeteroorlog kreeg het land zijn huidige vorm door gebieden van Peru en Bolivia te veroveren. Paaseiland behoort tot Chili, hoewel de afstand zelfs op de kaart enorm is. Vliegen naar Chili kan naar meerdere internationale luchthavens.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Chili

Tijdzone: Nederland -6 uur

Klimaat: Diverse klimaatzones

Munteenheid: Chileense peso

Hoofdstad: Santiago

Aantal inwoners: 17 miljoen

Drukste vliegvelden in Chili

Santiago de Chile Airport

IATA: SCL

Passagiers: 10 miljoen

Het grootste vliegveld in Chili werd in 1965 in gebruik genomen en ligt op korte afstand van de hoofdstad. Het is de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij van Chili: LAN Airlines. In 1994 werd een nieuwe terminal op de luchthaven in gebruik genomen. De oude is nog in gebruik voor binnenlandse vluchten.

Iquique Diego Aracena Airport

IATA: IQQ

Passagiers: 1 miljoen

Deze luchthaven ligt op 48 kilometer van Iquique. Deze stad kent ongeveer 200.000 inwoners en is daarmee een van de grootste in het land. In 1907 haalde de stad het wereldnieuws op tragische wijze omdat 2.200 stakende mijnwerkers werden gedood door het leger.

Antofagaste Airport

IATA: ANF

Passagiers: minder dan 1 miljoen

De officiële naam van het vliegveld is gewijzigd in Andres Sabella Galvez. De luchthaven ligt op 10 kilometer ten noorden van Antofagaste. Deze stad ligt in de Atacamawoestijn en aan de kust van de Grote Oceaan. De stad werd veroverd op Bolivia in 1883.

Arica Chacalluta Airport

IATA: CCP

Passagiers: minder dan 1 miljoen

Deze luchthaven ligt op 18 kilometer van Arica. Arica behoorde vroeger tot Peru en is nu een van de meest noordelijke steden in het land. De bijnaam van Arica is ‘stad van de eeuwige lente’.

Mataveri Airport

IATA: IPC

Passagiers: minder dan 1 miljoen

Paaseiland is een toeristische attractie. Het vliegveld ligt vlak buiten de hoofdstad Hanga Roa. Alleen de Chileense luchtvaartmaatschappij LAN Airlines vliegt twee maal per week op deze bestemming. Het vliegveld was vroeger ook de uitwijkbasis van de spaceshuttle.

Vliegtickets naar Chili boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Chili? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Chili te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN CHILI

Autoverhuur

Chili kent een grote variëteit in landschappen. Het wegennet is over het algemeen primitief. Vooraf een huurauto online reserveren biedt zekerheid en geeft je de mogelijkheid om prijzen en voorwaarden te vergelijken van autoverhuur bij de luchthavens van Chili.

Taxi’s

De vliegvelden in Chili liggen in het algemeen redelijk ver van de steden en in onherbergzaam gebied. Online een taxi reserveren is dus aan te bekeken om passend vervoer te hebben bij aankomst.

Hotels

De kwaliteit van de hotels in Chili is zeer verschillend. Op Booking.com vind je informatie en kan je desgewenst direct een hotel in de buurt van een van de luchthavens in Chili boeken. Aanbiedingen zijn beschikbaar evenals kortingen.

Tickets

Er zijn relatief weinig vluchten naar Chili. Het loont beslist de moeite om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Bij een eerste bezoek aan Chili zijn een aantal inentingen noodzakelijk. Hou bij een bezoek aan het land rekening met de vele klimaatzones en grote verschillen in weersomstandigheden.

Beoordeel dit vliegveld