WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over China

China is het meest volkrijke land ter wereld en qua oppervlakte een van de grootste. Het land werd nooit volledig gekoloniseerd maar moest in de 19e eeuw in grote delen van het land westerse invloed dulden. Na de Tweede Wereldoorlog waren het de communisten onder leiding van Mao die de burgeroorlog wonnen. Inmiddels is China een van de weinige landen in de wereld dat nog een communistisch regime kent. De economie heeft door invoering van het marktsocialisme inmiddels diverse kapitalistische trekjes. Vliegen naar China doen toeristen onder meer om de Chinese muur te zien, een van de weinige bouwwerken van de mens die ook vanaf de maan is te zien.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in China

IATA: PEK

Passagiers: 101 miljoen

De luchthaven van de hoofdstad werd in 1958 geopend en is de thuisbasis voor Air China. Het vliegveld ligt op 20 kilometer van Beijing in de enclave Chaoyang. De hoofdstad heeft nog een tweede minder belangrijk vliegveld: Nanyuang.

IATA: HKG

Passagiers: 75 miljoen

Dit vliegveld ligt op een kunstmatig eiland voor de kust van Lantau. Het werd geopend in 1998 en was een complicerende factor voor de overdracht van de Britse kolonie aan China. Het vliegveld had meer dan $ 20 miljard gekost Hong Kong is een van de grootste luchthavens voor vracht.

IATA: SHA

Passagiers: 74 miljoen

Ook Shanghai heeft twee grote vliegvelden. Het belangrijkste ligt op 30 kilometer van het centrum en werd in 1999 geopend. Inmiddels is Shanghai Airport de 3 luchthaven in China geworden.

IATA: CAN

Passagiers: 70 miljoen

Veel buitenlandse luchtvaartmaatschappijen hebben dit vliegveld als belangrijkste bestemming in China. Het ligt op 28 kilometer van de stad.

IATA: CTU

Passagiers: 53 miljoen

De stad Chengdu ligt in het westen van China. Het vliegveld is het belangrijkste in dit gebied. Oorspronkelijk was het een militair vliegveld dat werd geopend in 1938, nadien werd het vele malen uitgebreid.

Auto huren
Auto huren

Een auto huren vanaf een van de vliegvelden in China is op alle internationale vliegvelden mogelijk bij een groot aantal verhuurbedrijven. Het loont derhalve om prijzen en voorwaarden online te vergelijken en een huurauto te reserveren.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Het is verstandig om een taxi online te reserveren om van een van de vliegvelden van China naar de dichtstbijzijnde stad te komen. Weinig chauffeurs spreken Engels. Neem daarom per voorkeur een visitekaartje of een folder mee waarop je bestemming in het Chinees wordt aangegeven.

Hotels boeken
Hotels boeken

Op Booking.com vind je een overzicht van het enorme aantal hotels dat China rijk is. Een hotel in de buurt van een van de luchthavens in China boeken, kan hier ook direct. Er zijn dagelijkse aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

De grote internationale luchtvaartmaatschappijen hebben lijnvluchten op meerdere luchthavens in China. Online vergelijken van de prijzen van vliegtickets ligt dus voor de hand. Let ook op de voorwaarden voor bagage.

Wil je al in Nederland kunnen beschikken over Chinese valuta, bestel dit dan online en haal het af op een lokatie bij jou in de buurt.

Vergis je niet in het klimaat in het noorden van China, het kan er extreem vriezen.

informatie

Praktische informatie over China

  • Tijdzone: Nederland + 7 uur
  • Klimaat: Landklimaat
  • Munteenheid: Renminbi
  • Hoofdstad: Beijing
  • Aantal inwoners: 1,4 miljard

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...