WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Colombia

Colombia ligt in het noordwesten van het continent Zuid-Amerika. Het is het derde land hier qua aantal inwoners. In Europa is Colombia vooral berucht vanwege de burgeroorlog en de drugskartels. Toch is het land inmiddels een stuk veiliger en neemt het toerisme ieder jaar toe. Bogota heeft een van de drukste vliegvelden van Zuid-Amerika , maar vliegen naar Colombia kan ook naar een van de andere internationale vliegvelden.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Colombia

IATA: BOG

Passagiers: 31 miljoen

Het vliegveld ligt 15 kilometer ten westen van het centrum van Bogota. Wat vracht betreft is dit de grootste en wat passagiers betreft de derde luchthaven van Zuid-Amerika. Het vliegveld werd in 1959 geopend en is genoemd naar de mythologische ‘Gouden Stad’ die zich ergens in Colombia zou moeten bevinden.

IATA: EOH

Passagiers: 7 miljoen

De luchthaven van Medellin is de tweede qua grootte in Colombia. Het vliegveld werd al in 1932 geopend voor binnenlandse vluchten. Het huidige vliegveld is in 1985 compleet gerenoveerd en ook geschikt gemaakt voor grotere vliegtuigen.

IATA: CLO

Passagiers: 6 miljoen

Het eerste vliegtuig landde in 1921 in Cali. Het werd gevlogen door luchtvaartpionier Guicciardi. Het huidige vliegveld ligt in de vallei bij de rivier Cauca. De vliegtijd tot Miami in de VS is ongeveer 3 uur.

IATA: CTG

Passagiers: minder dan 1 miljoen

Het vliegveld van Cartagena ligt op 26 kilometer van de havenstad. Voor het Caribisch gebied is dit de grootste luchthaven in de regio. Het vliegveld is inmiddels genoemd naar Rafaël Nunez, de vroegere president van het land.

IATA: BAQ

Passagiers: minder dan 1 miljoen

Deze luchthaven ligt 7 kilometer buiten de stad en is vernoemd naar Ernesto Cortissoz, de belangrijkste luchtvaart pionier van Colombia. Lijnvluchten vanuit Amsterdam, Moskou en Boekarest hebben dit vliegveld als bestemming.

Auto huren
Auto huren

Een groot deel van Colombia is bedekt met tropisch regenwoud en moeilijk begaanbaar. De wegen buiten de grote steden zijn van mindere kwaliteit. Een huurauto vanaf een van de luchthavens in Colombia kan je online reserveren. Op deze wijze kan je prijzen en voorwaarden goed vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s op de luchthavens in Colombia zijn niet duur. Het is wel verstandig om online vooraf een taxi te reserveren. De meeste luchthavens in Colombia liggen ver van de stad en het openbaar vervoer is niet optimaal.

Hotels boeken
Hotels boeken

De kwaliteit van de hotels in de buurt van luchthavens in Colombia kan zeer verschillen. Op booking.com kan je informatie vinden over de accommodatie in het land. Kijk hierbij ook op de bijgevoegde kaart om te omgeving te checken. Prijzen en beschikbaarheid staan ook vermeld op de site. Er zijn aanbiedingen en kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vliegen naar Colombia? De meeste grote luchtvaartmaatschappijen in Europa bieden vluchten aan naar Colombia. Gelet op de grote afstand zijn er grote prijsverschillen mogelijk. Het loont beslist de moeite om de prijzen van vliegtickets te vergelijken. Check voor een vlucht naar Colombia altijd of er waarschuwingen zijn voor de veiligheidssituatie in delen van het land.

informatie

Praktische informatie over Colombia

  • Tijdzone: tijdverschil Nederland: min 6 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Colombiaanse peso
  • Hoofdstad: Bogota
  • Aantal inwoners: 47 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...