Over Costa Rica en direct regelen!

Costa Rica ligt in Centraal-Amerika en heeft een kustlijn met de Caribische Zee en de Stille Oceaan. Het land is in 1840 onafhankelijk geworden. Costa Rica is het eerste land ter wereld dat zijn leger ontbond in 1947. In 2021 wil Costa Rica tevens het eerste land ter wereld worden dat klimaatneutraal is. Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten en heeft het land op de kaart gezet. Vliegen naar Costa Rica betekent het enige internationale vliegveld bij de hoofdstad San José als bestemming hebben.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Costa Rica

Tijdzone: Nederland min 8 uur

Klimaat: Tropisch

Munteenheid: Costa Ricaanse Colon

Hoofdstad: San José

Aantal inwoners: 5 miljoen

Internationale luchthaven van Costa Rica

Airport San José

IATA: SJO

Passagiers: 5 miljoen

Het vliegveld van San José heeft de naam van Juan Satamaria gekregen naar een oorlogsheld uit de 19e eeuw. De luchthaven ligt op 17 kilometer van de hoofdstad San José. Het vliegveld in in 1959 geopend en is een van de drukste in Centraal-Amerika. San José heeft ongeveer 350.000 inwoners en ligt midden in Costa Rica. De stad is de laatste 50 jaar enorm gegroeid en had voor die tijd minder dan 100.000 inwoners.

Vliegtickets naar Costa Rica boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Costa Rica? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Costa Rica te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN COSTA RICA

Autoverhuur

Er zijn 8 autoverhuurbedrijven op de internationale luchthaven van Costa Rica. Die vind je direct na de douane. De openingstijden zijn van 05.00 tot 23.00 uur. De wegen buiten de grote steden in Costa Rica zijn van matige kwaliteit. Vooraf online een huurauto reserveren geeft je de mogelijkheid om prijzen en voorwaarden eenvoudig te vergelijken.

Taxi’s

Een taxirit van het vliegveld van Costa Rica naar de hoofdstad duurt ongeveer een half uur. Taxi’s hebben een feloranje kleur. De gemiddelde prijs voor vervoer naar San José is $ 25 en kan ook in dollars worden afgetekend. Er zijn ook twee busmaatschappijen die om de 10 minuten rechtstreeks naar het centrum van San José rijden. De reistijd is ongeveer 35 minuten en er rijden geen bussen van 22.00 tot 04.00 uur.

Hotels

Costa Rica beschikt over een groot aantal hotels waaronder zich vijfsterren hotels bevinden. Vooral in de toeristische gebieden is de keuze erg ruim. Op booking.com vind je informatie over alle accommodatie in het land. Rechtstreeks online boeken is mogelijk op de site, beschikbaarheid en prijzen staan vermeld. Er zijn iedere dag aanbiedingen en vaste klanten krijgen kortingen. Bij de informatie behoort ook een kaart waarop je de bezienswaardigheden in de omgeving kan vinden.

Tickets

Als vliegtuigmaatschappijen die naar de luchthaven van San José vliegen kan je vinden op sjoairport.com. Het loont de moeite om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Let hierbij ook op voorwaarden met betrekking tot bagage. Vluchten naar Costa Rica vanaf Nederland duren ongeveer 10 uur. Als je de plaatselijke valuta voor je vertrek in je bezit wilt hebben kan je die online bestellen en afhalen op het vliegveld of een van de andere locaties, Bij een eerste bezoek aan Centraal-Amerika zijn inentingen meestal noodzakelijk, zeker als je het regenwoud wilt bezoeken. Neem hiervoor tijdig contact op met je huisarts of een groot ziekenhuis in de omgeving.

Beoordeel dit vliegveld