WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Cuba

Cuba bestaat uit het hoofdeiland met die naam en ruim 4.000 kleine eilanden. Op de kaart zijn maar enkele eilanden te zien in verband met de kleine oppervlakte van de meeste. Cuba bleef tot 1898 een Spaanse kolonie, maar werd in dat jaar veroverd door de Verenigde Staten dat het land in 1902 onafhankelijkheid verleende. In 1959 werd het eiland een communistische Volksrepubliek na een opstand onder leiding van Fidel Castro. Toerisme is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten van het land en de meeste toeristen vliegen naar het eiland voor een bezoek aan Havana en de natuurparken.

INTERNATIONAL AIRPORT HAVANA

IATA: HAV

Passagiers: 6 miljoen

De luchthaven van Havana heet officieel José Marti naar een Cubaanse onafhankelijkheidsstrijder. Het vliegveld ligt ongeveer 15 kilometer van de hoofdstad. Alle Cubaanse luchtvaartmaatschappijen hebben Havana Airport als thuisbasis. Er zijn 4 terminals op de luchthaven waarvan er 1 speciaal is bestemd voor passagiers uit de VS. Tussen de terminals rijden bussen voor overstappende passagiers.

Auto huren
Auto huren

Er zijn 3 Cubaanse autoverhuurbedrijven gevestigd op het vliegveld van Cuba en die vind je in terminal 2 en 3. De huurauto’s in Cuba zijn in het algemeen duurder dan elders in de regio. Het wegennet op het eiland is van matige kwaliteit. Het is verstandig om online een huurauto te reserveren, je kan dan prijzen en voorwaarden vergelijken. Vanwege het geringe aantal beschikbare rental cars is reserveren noodzakelijk.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Bijna alle vervoer op Cuba vindt plaats met de bus, maar er zijn geen busverbindingen vanaf het internationale vliegveld van Cuba. Om met een taxi naar een busstation in Havana te reizen moet je rekenen op een tarief van 30 CUP. Een rit naar de populaire toeristen bestemming kost gemiddeld CUP 110. Omdat er geen bussen rijden is het online reserveren noodzakelijk om vervoer te krijgen naar de hoofdstad.

Hotels boeken
Hotels boeken

De hotels in de communistische Volksrepubliek zijn van verschillende niveaus. Op Booking.com kan je een overzicht krijgen van alle hotels in de buurt van de luchthaven op Cuba in Havana en elders op het eiland. Via de site kan je ook direct boeken omdat prijs en beschikbaarheid hier ook staan vermeld. Er zijn aanbiedingen voor alle gebruikers van de site en vaste klanten krijgen kortingen. Bij de beschrijving van de accommodatie is ook altijd een kaart gevoegd. Hierop kun je zien waar het hotel is gevestigd en welke bezienswaardigheden op korte afstand zijn gelegen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

De KLM is een van de maatschappijen die tegenwoordig op de luchthaven van Havana vliegen. Het online vergelijken van de prijzen van vliegtickets is beslist zinvol mede gelet op de duur van de vluchten. Voor een bezoek aan Cuba heb je altijd een visum nodig. Ook dit kan je het meest efficiënt online regelen via cubavisa.net. Cubaanse Peso’s kan je in Nederland betellen en afhalen. Wil je op het vliegveld geld pinnen dan is daarvoor een creditcard nodig. Bij een eerste bezoek aan Cuba zijn meestal inentingen noodzakelijk. Neem hiervoor contact op met je huisarts of een groot ziekenhuis in de regio.

informatie

Praktische informatie over Cuba

  • Tijdzone: Nederland min 6 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Cubaanse peso
  • Hoofdstad:Havana
  • Aantal inwoners: 11 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...