WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Denemarken

Denemarken is een populaire bestemming geworden voor een korte vakantie. Het land is vanuit Nederland via Noord-Duitsland over de weg te bereiken, maar heeft ook een aantal moderne luchthavens. De verbinding met Zweden via een spectaculaire brug heeft ook het noorden van het land toeristisch op de kaart gezet.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Denemarken

IATA: CPH

Passagiers: 29 miljoen

Denemarken is een relatief klein land en het meeste luchtverkeer loopt via Kopenhagen. De luchthaven van Kopenhagen ligt ongeveer 8 kilometer ten zuid-oosten van het centrum van de stad. Er zijn 3 terminals waarvoor 1 uitsluitend voor binnenlandse vluchten. Het vliegveld is in 1925 gebouwd.

Lees meer over Kopenhagen Airport

IATA: BLL

Passagiers: 3 miljoen

Deze luchthaven is gericht op de regio Zuid-Denemarken en ligt op 2 kilometer van Billund. Het vliegveld is het grootste wat betreft luchtvracht in het land. Veel passagiers komen via Billund als ze een bezoek willen brengen aan het befaamde Legoland.

IATA: AAL

Passagiers: 1,4 miljoen

Aalborg is ook het belangrijkste militaire vliegveld in Denemarken. Het ligt op 7 kilometer van de Deense stad. Het vliegveld werd in 1936 geopend en in die tijd werd het vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten van en naar Kopenhagen. De Duitsers maakten er in de Tweede Wereldoorlog een militair vliegveld van.

IATA: AAR

Passagiers: 400.000

Het vliegveld van Aarhus ligt op ongeveer 30 kilometer van de stad. Van hieruit wordt een lijndienst onderhouden naar Kopenhagen. De luchthaven is ook bereikbaar via autosnelweg P15. Deze route wordt vooral benut door passagiers die vanuit Zweden de luchthaven gebruiken.

IATA: RNN

Passagiers: 300.000

Deze luchthaven ligt op het Deense eiland Bornholm op ongeveer 5 kilometer van de stad Rœnne. Het vliegveld wordt ook gebruikt door de Deense luchtmacht. In 1939  werd het vliegveld geopend en maar door problemen werd het pas in gebruik genomen na de Duitse bezetting van het land.

Auto huren
Auto huren

Denemarken heeft een uitgebreid en goed onderhouden wegennet. In de winter moet vooral in het noorden rekening worden gehouden met sneeuw. Een huurauto online reserveren maakt het mogelijk om prijzen en voorwaarden goed te vergelijken en biedt de zekerheid van transport bij aankomst op een van de vliegvelden in Denemarken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s zijn relatief duur in Denemarken maar van goede kwaliteit. Vooraf online reserveren verzekerd je van passend vervoer bij aankomst en biedt duidelijkheid over de prijs van je taxi vanaf een van de vliegvelden in Denemarken.

Hotels
Hotels

Denemarken geldt als een duur vakantieland en dat is ook op de hotels van toepassing. Op Booking.com staat informatie over de accommodatie. Hier kan je ook prijzen en beschikbaarheid checken. Er zijn regelmatig aanbiedingen en kortingen bij frequent gebruik.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Als je gaat vliegen naar Denemarken, kun je je vliegtickets online bestellen met flinke kortingen. Vooral in de zomer zijn er veel luchtvaartmaatschappijen die op Denemarken vliegen. Vluchten vanaf een Nederlandse luchthaven naar een van de vliegvelden in Denemarken duren ongeveer een uur. De prijsvechters bieden tickets naar de luchthavens van Denemarken aan voor minder dan € 100. Let bij het online boeken op de voorwaarden wat betreft bagage en andere zaken die de vlucht betreffen.

informatie

Praktische informatie over Denemarken

  • Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: In het zuiden: gematigd zeeklimaat
  • Munteenheid: Deense Kroon
  • Hoofdstad: Kopenhagen
  • Aantal inwoners: 7 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...