Over Denemarken en direct regelen!

Denemarken is een populaire bestemming geworden voor een korte vakantie. Het land is vanuit Nederland via Noord-Duitsland over de weg te bereiken, maar heeft ook een aantal moderne luchthavens. De verbinding met Zweden via een spectaculaire brug heeft ook het noorden van het land toeristisch op de kaart gezet.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Denemarken

  • Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: In het zuiden: gematigd zeeklimaat
  • Munteenheid: Deense Kroon
  • Hoofdstad: Kopenhagen
  • Aantal inwoners: 7 miljoen

Drukste vliegvelden in Denemarken

Kopenhagen Airport

IATA: CPH

Passagiers: 29 miljoen

Denemarken is een relatief klein land en het meeste luchtverkeer loopt via Kopenhagen. De luchthaven van Kopenhagen ligt ongeveer 8 kilometer ten zuid-oosten van het centrum van de stad. Er zijn 3 terminals waarvoor 1 uitsluitend voor binnenlandse vluchten. Het vliegveld is in 1925 gebouwd.

Billund Airport

IATA: BLL

Passagiers: 3 miljoen

Deze luchthaven is gericht op de regio Zuid-Denemarken en ligt op 2 kilometer van Billund. Het vliegveld is het grootste wat betreft luchtvracht in het land. Veel passagiers komen via Billund als ze een bezoek willen brengen aan het befaamde Legoland.

Aalborg Airport

IATA: AAL

Passagiers: 1,4 miljoen

Aalborg is ook het belangrijkste militaire vliegveld in Denemarken. Het ligt op 7 kilometer van de Deense stad. Het vliegveld werd in 1936 geopend en in die tijd werd het vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten van en naar Kopenhagen. De Duitsers maakten er in de Tweede Wereldoorlog een militair vliegveld van.

Aarhus Airport

IATA: AAR

Passagiers: 400.000

Het vliegveld van Aarhus ligt op ongeveer 30 kilometer van de stad. Van hieruit wordt een lijndienst onderhouden naar Kopenhagen. De luchthaven is ook bereikbaar via autosnelweg P15. Deze route wordt vooral benut door passagiers die vanuit Zweden de luchthaven gebruiken.

Bornholm Airport

IATA: RNN

Passagiers: 300.000

Deze luchthaven ligt op het Deense eiland Bornholm op ongeveer 5 kilometer van de stad Rœnne. Het vliegveld wordt ook gebruikt door de Deense luchtmacht. In 1939  werd het vliegveld geopend en maar door problemen werd het pas in gebruik genomen na de Duitse bezetting van het land.

Vliegtickets naar Denemarken boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Denemarken? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Denemarken te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN DENEMARKEN

Autoverhuur

Denemarken heeft een uitgebreid en goed onderhouden wegennet. In de winter moet vooral in het noorden rekening worden gehouden met sneeuw. Een huurauto online reserveren maakt het mogelijk om prijzen en voorwaarden goed te vergelijken en biedt de zekerheid van transport bij aankomst op een van de vliegvelden in Denemarken.

Taxi’s

Taxi’s zijn relatief duur in Denemarken maar van goede kwaliteit. Vooraf online reserveren verzekerd je van passend vervoer bij aankomst en biedt duidelijkheid over de prijs van je taxi vanaf een van de vliegvelden in Denemarken.

Hotels

Denemarken geldt als een duur vakantieland en dat is ook op de hotels van toepassing. Op Booking.com staat informatie over de accommodatie. Hier kan je ook prijzen en beschikbaarheid checken. Er zijn regelmatig aanbiedingen en kortingen bij frequent gebruik.

Tickets

Als je gaat vliegen naar Denemarken, kun je je vliegtickets online bestellen met flinke kortingen. Vooral in de zomer zijn er veel luchtvaartmaatschappijen die op Denemarken vliegen. Vluchten vanaf een Nederlandse luchthaven naar een van de vliegvelden in Denemarken duren ongeveer een uur. De prijsvechters bieden tickets naar de luchthavens van Denemarken aan voor minder dan € 100. Let bij het online boeken op de voorwaarden wat betreft bagage en andere zaken die de vlucht betreffen.

Vliegvelden Denemarken
1 sterren (2x)