Over Dominicaanse Republiek en direct regelen!

De Dominicaanse Republiek ligt op het eiland Hispaniola en op de kaart valt te zien dat het ongeveer 2/3 deel daarvan omvat. In 1844 is de republiek onafhankelijk geworden van Spanje. Vliegen naar de Dominicaanse Republiek wordt vooral door toeristen gedaan. Het land heeft kilometers witte stranden en een mooie natuur. Het klimaat is aangenaam mede door de zeewind. Voor een exotische huwelijksreis is dit een gedroomde bestemming voor veel Europeanen. Voor Amerikanen is het een gewilde plaats om een strandvakantie door te brengen. Er zijn 3 internationale vliegvelden.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Dominicaanse Republiek

Tijdzone: Nederland – 6 uur

Klimaat: Tropisch

Munteenheid: Dominicaanse Peso

Hoofdstad: Sante Domingo de Guzman

Aantal inwoners: 11 miljoen

Drukste vliegvelden van de Dominicaanse Republiek

Punta Cara International Airport

IATA: PUJ

Passagiers: 4 miljoen

De voornaamste luchthaven van de Dominicaanse Republiek ligt in het uiterste oosten van het eiland. Zowel vanuit Europa, VS als Canada hebben de meeste luchtvaartmaatschappijen dit vliegveld als bestemming.

Sante Domingo La Isabella Airport

IATA: JBQ

Passagiers: 3 miljoen

Dit vliegveld is in 2006 geopend om de oude luchthaven Herrera te vervangen. De luchthaven bevindt zich in de hoofdstad Santo Domingo. De luchthaven wordt nu voornamelijk gebruikt voor vluchten vanuit Haïti en binnenlands verkeer.

Airport Santo Domingo

IATA: SDQ

Passagiers: 2 miljoen

Dit vliegveld ligt op 15 kilometer van de hoofdstad Santo Domingo aan de zuidkust. De meest gebruikte naam van de luchthaven is Las Americas. Het vliegveld is in 1959 geopend en wordt vooral gebruikt door toeristen uit de VS.

Vliegtickets naar Dominicaanse Republiek boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Dominicaanse Republiek? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Dominicaanse Republiek te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN DOMINICAANSE REPUBLIEK

Autoverhuur

Alle grote autoverhuurbedrijven zijn aanwezig bij de luchthavens in de Dominicaanse Republiek. Door vooraf online te reserveren ben je verzekerd van passend vervoer en kan je prijzen en voorwaarden vergelijken. Er is een snelweg die het gehele eiland doorkruist. De overige wegen zijn niet altijd van goede kwaliteit.

Taxi’s

Vooraf online reserveren van een taxi vanaf een van de luchthavens in de Dominicaanse Republiek is een goede keuze. Bij aankomst kunt u dan naar de uiteindelijk bestemming vertrekken. Het busvervoer op het eiland is onregelmatig. De prijs van een taxirit als u niet heeft gereserveerd is geheel afhankelijk van uw onderhandelingskunsten en de vraag en aanbod op het specifieke moment. Betalen in dollars is vaak mogelijk.

Hotels

Er zijn veel moderne en luxe hotels in de Dominicaanse Republiek, vooral gericht op toeristen uit de VS. Op Booking.com kan je informatie vinden over de accommodaties in het land en de omgeving waarin die gevestigd zijn. Je kan ook online boeken omdat beschikbaarheid en prijzen zijn vermeld. Er zijn dagelijks aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Tickets

Er zijn vele aanbieders voor vluchten naar de vliegvelden in de Dominicaanse Republiek en het is dus zinvol om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Bijna overal kan je ook met Amerikaanse dollars betalen maar dan gaat men soms fantasierijk om met de wisselkoers. De plaatselijke valuta kan je ook in Nederland bestellen en afhalen. In de toeristische gebieden bij de kilometerslange stranden zal je veel palmbomen zien. Die zijn echter allemaal aangeplant. Als je de natuur van de Dominicaanse Republiek gaat bewonderen, zal je voornamelijk andere bomen en struiken tegenkomen.

Beoordeel dit vliegveld