WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek ligt op het eiland Hispaniola en op de kaart valt te zien dat het ongeveer 2/3 deel daarvan omvat. In 1844 is de republiek onafhankelijk geworden van Spanje. Vliegen naar de Dominicaanse Republiek wordt vooral door toeristen gedaan. Het land heeft kilometers witte stranden en een mooie natuur. Het klimaat is aangenaam mede door de zeewind. Voor een exotische huwelijksreis is dit een gedroomde bestemming voor veel Europeanen. Voor Amerikanen is het een gewilde plaats om een strandvakantie door te brengen. Er zijn 3 internationale vliegvelden.

Dit zijn de 3 drukste vliegvelden in de Dominicaanse Republiek

IATA: PUJ

Passagiers: 4 miljoen

De voornaamste luchthaven van de Dominicaanse Republiek ligt in het uiterste oosten van het eiland. Zowel vanuit Europa, VS als Canada hebben de meeste luchtvaartmaatschappijen dit vliegveld als bestemming.

IATA: JBQ

Passagiers: 3 miljoen

Dit vliegveld is in 2006 geopend om de oude luchthaven Herrera te vervangen. De luchthaven bevindt zich in de hoofdstad Santo Domingo. De luchthaven wordt nu voornamelijk gebruikt voor vluchten vanuit Haïti en binnenlands verkeer.

IATA: SDQ

Passagiers: 2 miljoen

Dit vliegveld ligt op 15 kilometer van de hoofdstad Santo Domingo aan de zuidkust. De meest gebruikte naam van de luchthaven is Las Americas. Het vliegveld is in 1959 geopend en wordt vooral gebruikt door toeristen uit de VS.

Auto huren
Auto huren

Alle grote autoverhuurbedrijven zijn aanwezig bij de luchthavens in de Dominicaanse Republiek. Door vooraf online te reserveren ben je verzekerd van passend vervoer en kan je prijzen en voorwaarden vergelijken. Er is een snelweg die het gehele eiland doorkruist. De overige wegen zijn niet altijd van goede kwaliteit.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Vooraf online reserveren van een taxi vanaf een van de luchthavens in de Dominicaanse Republiek is een goede keuze. Bij aankomst kunt u dan naar de uiteindelijk bestemming vertrekken. Het busvervoer op het eiland is onregelmatig. De prijs van een taxirit als u niet heeft gereserveerd is geheel afhankelijk van uw onderhandelingskunsten en de vraag en aanbod op het specifieke moment. Betalen in dollars is vaak mogelijk.

Hotels boeken
Hotels boeken

Er zijn veel moderne en luxe hotels in de Dominicaanse Republiek, vooral gericht op toeristen uit de VS. Op Booking.com kan je informatie vinden over de accommodaties in het land en de omgeving waarin die gevestigd zijn. Je kan ook online boeken omdat beschikbaarheid en prijzen zijn vermeld. Er zijn dagelijks aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Er zijn vele aanbieders voor vluchten naar de vliegvelden in de Dominicaanse Republiek en het is dus zinvol om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Bijna overal kan je ook met Amerikaanse dollars betalen maar dan gaat men soms fantasierijk om met de wisselkoers. De plaatselijke valuta kan je ook in Nederland bestellen en afhalen. In de toeristische gebieden bij de kilometerslange stranden zal je veel palmbomen zien. Die zijn echter allemaal aangeplant. Als je de natuur van de Dominicaanse Republiek gaat bewonderen, zal je voornamelijk andere bomen en struiken tegenkomen.

informatie

Praktische informatie over de Dominicaanse Republiek

  • Tijdzone: Nederland – 6 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Dominicaanse Peso
  • Hoofdstad: Sante Domingo de Guzman
  • Aantal inwoners: 11 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...