Over Duitsland en direct regelen!

Duitsland is het grootste land van Europa en kent de meeste inwoners. De grote steden liggen verspreid over het hele land en ook binnenlands zijn er veel lijnen. Vrijwel alle grote steden beschikken over een eigen vliegveld. Frankfurt Airport staat in de top 10 van grootste luchthavens ter wereld. De stad is nog eens extra op de kaart gezet omdat het is uitgegroeid tot het financieel hart van het land en Europa.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Duitsland

  • Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: In het zuiden: gematigd zeeklimaat tot landklimaat in het zuiden en oosten
  • Munteenheid: Euro
  • Hoofdstad: Berlijn
  • Aantal inwoners: 80 miljoen

Drukste vliegvelden in Duitsland

Frankfurt Airport

IATA: FRA

Passagiers: 61 miljoen

De luchthaven ligt ten zuidwesten van Frankfurt bij een van de meest drukke Europese snelweg knooppunten: Frankfurter Kreuz. Hier passeren iedere dag ongeveer 300.000 voertuigen. Vanaf het grootste vliegveld in Duitsland vertrekken vele passagiers ieder jaar voor vakantie naar de Spaanse zon: 21 miljoen.

Lees meer over Frankfurt Airport

München Airport

IATA: MUC

Passagiers: 42 miljoen

De luchthaven van München ligt 29 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad van de deelstaat Beieren. Het is een modern vliegveld en de tweede thuisbasis van de Lufthansa. Er zijn plannen tot uitbreiding. Formeel heet deze luchthaven: Flughafen München Franz Josef Strauss.

Düsseldorf Airport

IATA: DUS

Passagiers: 23 miljoen

Het vliegveld ligt 8 kilometer ten noorden van de stad Düsseldorf. De luchthaven is een van de oudere in Duitsland en stamt uit 1927. Vanaf dit vliegveld worden meer dan 200 bestemmingen aangedaan door 75 luchtvaartmaatschappijen.

Lees meer over Düsseldorf Airport

Berlijn Tegel Airport

IATA: TXL

Passagiers: 21 miljoen

Tegel is het grootste van de twee luchthavens in Duitsland bij Berlijn. Op Schönefeld komen ieder jaar ongeveer 11 miljoen reizigers aan. Tegel ligt op 8 kilometer van het centrum van Berlijn. Dit vliegveld werd in 1930 gebouwd als een testlocatie voor raketten. Het speelde een zeer belangrijke rol tijdens de blokkade van Berlijn in 1948.

Lees meer over Berlijn Tegel Airport

Hamburg Airport

IATA: HAM

Passagiers: 16 miljoen

Hamburg Airport stamt uit 1911 en is daarmee het oudste vliegveld dat nog bestaat op de oorspronkelijke locatie. De luchthaven ligt in de stad om precies te zijn in de wijk Fühlsbuttel. De officiële naam van de luchthaven is sinds 2016: Flughafen Hamburg Helmut Schmidt.

Vliegtickets naar Duitsland boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Duitsland? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Duitsland te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN DUITSLAND

Autoverhuur

Duitsland heeft zonder twijfel het beste wegennet van Europa waar op sommige wegen geen snelheidsbeperking geldt. Als je voor een huurauto vanaf een van de luchthavens in Duitsland kiest, kan je die het beste online reserveren. Dan kan je prijs en voorwaarden eenvoudig vergelijken.

Taxi’s

Taxi’s bij de luchthavens van Duitsland zijn betrouwbaar en redelijk duur. Vooraf online reserveren betekent dat je verzekerd bent van vervoer bij aankomst en de prijs vastligt.

Hotels

Er zijn overal hotels in Duitsland, ook in de kleinste dorpjes. Via Booking.com kan je informatie krijgen over de accommodatie in de buurt van een van de vliegvelden van Duitsland. Ook prijzen en beschikbaarheid worden vermeld. Kortingen zijn mogelijk en aanbiedingen staan duidelijk aangegeven.

Tickets

Vanuit Nederland duren vluchten naar Duitsland meestal maximaal een uur. Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen bieden tickets aan vanaf alle Nederlandse luchthaven naar de bekende vliegvelden in Duitsland. Tickets om te vliegen naar Duitsland zijn voor enkele tientallen euro’s beschikbaar. Online vergelijken is beslist de moeite waard. Let ook op voorwaarden voor bagage.

Vliegvelden Duitsland
3.7 sterren (3x)