Over Ecuador en direct regelen!

Ecuador vind je op de kaart in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land heeft een lange kustlijn aan de Stille Oceaan en is genoemd naar de evenaar die door het land loopt. Vliegen naar Ecuador vanuit Nederland gebeurt meestal om toeristische redenen. Het land heeft een prachtige natuur. In 1830 werd Ecuador onafhankelijk na eeuwenlang een Spaanse kolonie te zijn geweest. De Galapagos-eilanden maken deel uit van Ecuador en hebben een flora en fauna die uniek is in de wereld.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Ecuador

Tijdzone: Nederland min 6 uur

Klimaat: Tropisch

Munteenheid: Amerikaanse dollar

Hoofdstad: Quito

Aantal inwoners: 16 miljoen

Drukste vliegvelden in Ecuador

Airport Quito

IATA: UIO

Passagiers: 5 miljoen

Deze luchthaven met de officiële naam ‘Mariscal Sucre’ is de nieuwe luchthaven van Quito. Het vliegveld werd in 2013 geopend en verving de oude luchthaven met dezelfde naam. In Quito wonen bijna 2 miljoen mensen. De stad ligt op 20 kilometer ten zuiden van de evenaar, vlakbij de nog werkzame vulkaan Pichincha. Quito is de op een na hoogst gelegen hoofdstad ter wereld, alleen Sucre in Bolivia ligt nog hoger.

Airport Guayaquil

IATA: GYE

Passagiers: 1 miljoen

Deze internationale luchthaven ligt op 5 kilometer van de stad. In 2006 is de terminal vernieuwd en werd het vliegveld ook hernoemd naar José Joaquin de Olmedo, schrijver en voormalig president van het land. De luchthaven werd al in 1935 geopend en werd voor de eerste keer gemoderniseerd in 1959. De capaciteit is momenteel 5 miljoen passagiers. Guayaquil is de grootste stad van het land waar ongeveer 3 miljoen mensen wonen. De afstand naar de hoofdstad Quito is ongeveer 250 kilometer.

Vliegtickets naar Ecuador boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Ecuador? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Ecuador te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN ECUADOR

Autoverhuur

Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud en ook de Andes slingert zich door Ecuador. De wegen in het land zijn niet overal optimaal. Een robuuste 4WD is een aanrader als huurauto als je buiten de steden zal komen. Online een rental car reserveren betekent dat het eenvoudig is om de prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi’s

Een taxi online reserveren is aan te bevelen vanaf een van de luchthavens in Ecuador. Hierdoor heb je zekerheid dat er passend vervoer beschikbaar is bij aankomst en is de prijs vastgelegd.

Hotels

Ecuador is een populaire bestemming voor Amerikaanse toeristen. De hotels zijn dan ook op een niveau dat goed is te noemen. Op Booking.com vind je informatie over alle hotels in de buurt van de vliegvelden in Ecuador. Beschikbaarheid en prijzen staan ook genoemd waardoor je direct op de site kunt boeken. Er zijn dagelijks aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Tickets

De vlucht van Nederland naar een van de luchthavens in Ecuador duurt gemiddeld 12 uur. Het is bij een dergelijke afstand altijd verstandig om de prijzen van vliegtickets te vergelijken. Vliegen naar de Galapagos eilanden is alleen mogelijk vanuit Ecuador. Als dat je uiteindelijke bestemming is kan je online een vliegticket reserveren. In Ecuador kan je overal met Amerikaanse dollars betalen. Deze kan je ook in Nederland online bestellen en afhalen op diverse locaties. Voor een bezoek aan Ecuador zijn inentingen noodzakelijk, vraag informatie bij je huisarts of een groot ziekenhuis.

Beoordeel dit vliegveld