Over Egypte en direct regelen!

Egypte heeft een van de oudste beschavingen ter wereld gekend waar de sporen in de vorm van onder andere de piramides vandaag de dag nog zijn te bewonderen. De meeste reizigers gaan ook naar het land om vakantie te houden. Naast de vele bezienswaardigheden zijn er ook uitgestrekte stranden. Op de kaart is goed te zien dat langs de kust op sommige plaatsen het strand overgaat in woestijn.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Egypte

Tijdzone: Midden Europees + 2 (tijdverschil Nederland: + 1 uur)

Klimaat: Mediterraan en tropisch

Munteenheid: Egyptische pond

Hoofdstad: Caïro

Aantal inwoners: 97 miljoen

Drukste vliegvelden Egypte

Caïro Airport

IATA: CAI

Passagiers: 16 miljoen

De grootste luchthaven van Egypte ligt op 15 kilometer van Caïro en is de thuisbasis van Egyptair. Het vliegveld is in de Tweede Wereldoorlog aangelegd door de Britten en in 1973 de belangrijkste burgerluchthaven van de stad geworden.

Hurghada Airport

IATA: HRG

Passagiers: 5 miljoen

Dit vliegveld ligt vlak bij Hurghada, een voormalig klein vissersdorpje. Toeristen die naar Egypte gaan voor het strand komen meestal op deze luchthaven aan. Het toeristisch gebied strekt zich over vele kilometers uit.

Sharm El Sheikh Airport

IATA: SSH

Passagiers: 3 miljoen

In eerste instantie werd dit vliegveld gebouwd voor de Israëlische luchtmacht. Na het terugtrekken van de Israëliërs uit de Sinaï woestijn werd deze luchthaven een belangrijke bestemming voor toeristen naar de nabij gelegen kust.

Alexandria Airport

IATA: ALY

Passagiers: 2 miljoen

De meeste vluchten naar Alexandrië zijn binnenlands maar er zijn ook lijnvluchten vanuit de grotere Europese steden. De luchthaven ligt op 7 kilometer van de stad.

Marsa Alam Airport

IATA: RMF

Passagiers: 1 miljoen

Vanwege de toenemende vraag naar een internationale luchthaven in de buurt van de toeristische bestemmingen aan de Rode Zee werd deze luchthaven in 2003 aangelegd. Het vliegveld wordt uitgebreid om de capaciteit te verhogen.

Vliegtickets naar Egypte boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Egypte? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Egypte te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN EGYPTE

Autoverhuur

Online een huurauto reserveren vanaf de luchthavens in Egypte maakt het eenvoudig om tarieven en voorwaarden te vergelijken. Hou er rekening mee dat bepaalde delen van Egypte als riskant worden beschouwd voor buitenlandse bezoekers en informeer hiernaar voor vertrek.

Taxi’s

Een taxi online reserveren vanaf de luchthavens in Egypte is verstandig. Op die manier heb je zekerheid over passend vervoer bij aankomst. Laat voor je instapt de prijs van de rit nogmaals bevestigen. In de wereldstad Caïro is het openbaar vervoer extreem druk.

Hotels

Vooral in het toeristisch gebied is er een grote keuze in hotels, waarvan er vele pas onlangs zijn gebouwd. Op onder meer Booking.com staan alle details over de accommodatie vermeld. Ook vind je op de site informatie over prijzen en beschikbaarheid. Direct boeken in mogelijk en daarbij kan je gebruik maken van aanbiedingen. Voor vaste klanten is er een systeem van kortingen,

Tickets

Egypte is een belangrijke toeristische bestemming geworden voor strandvakanties vanuit Europa. Vele Europese luchtvaartmaatschappijen waaronder de prijsvechter hebben luchthavens in Egypte als bestemming. De prijzen van vliegtickets zijn online te vergelijken en dit is beslist aan te bevelen. Wil je voor vertrek al geld wisselen dan kan je dit online bestellen en afhalen op de internationale luchthavens of grote stations in Nederland.

Beoordeel dit vliegveld