Over Engeland en direct regelen!

Engeland is over de grond alleen bereikbaar via de Kanaaltunnel. Via water duurt een tocht vaak lang, dus een reis naar Engeland gaat meestal per vliegtuig. Veel passagiers komen aan op 1 van de 6 vliegvelden van Londen. Vier van deze luchthavens behoren tot de drukste van het land. Een aantal prijsvechters die goedkope vliegtickets op de kaart hebben gezet, hebben hun thuisbasis in Engeland.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Engeland

Tijdzone: Midden Europees (tijdverschil Nederland: min 1)

Klimaat: Gematigd zeeklimaat

Munteenheid: Britse Pond

Hoofdstad: Londen

Aantal inwoners: 55 miljoen

Drukste vliegvelden in Engeland

Londen Heathrow Airport

IATA: LHR

Passagiers: 78 miljoen

De luchthaven van Heathrow is de grootste van Europa en heeft ook de meeste verbindingen met andere luchthavens. Op wereldniveau is dit vliegveld bij Londen nummer 4 wat betreft passagiers. Vooral de grotere luchtvaartmaatschappijen vliegen op Heathrow.

Londen Gatwick Airport

IATA: LGW

Passagiers: 46 miljoen

Gatwick ligt op 45 kilometer van het centrum van Londen. Toch kun je vanaf deze luchthaven de binnenstad sneller bereiken dan via Heatrhrow dat dichterbij ligt. De verbinding per trein en over de snelweg is goed. Het vliegveld heeft 2 terminals en heeft veel voorzieningen voor reizigers.

Lees meer over Londen Gatwick Airport

Manchester Airport

IATA: MAN

Passagiers: 28 miljoen

Het vliegveld van Manchester werd al in 1934 geopend. Gedurende de periode tot de Tweede Wereldoorlog was de KLM de enige internationale luchtvaartmaatschappij die een lijnvlucht uitvoerde op Manchester. Er is een goede treinverbinding naar het centrum van Manchester.

Londen Stansted Airport

IATA: STN

Passagiers: 26 miljoen

Deze luchthaven ligt op drie kilometer van Stansted in het graafschap Essex. De afstand tot het centrum van Londen is meer dan 50 kilometer. Tijdens de spitsuren rijdt er ieder kwartier een trein naar Londen. Buiten de spits is de frequentie eenmaal per halfuur.

Lees meer over Londen Stansted Airport

Londen Luton

IATA: LTN Airport

Passagiers: 16 miljoen

De luchthaven van Luton ligt ongeveer 50 kilometer ten noorden van Londen. Vooral Ryanair en easyJet gebruiken dit vliegveld voor het vervoer naar Londen. Deze luchthaven is ook de thuisbasis voor easyJet.

Vliegtickets naar Engeland boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Engeland? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Engeland te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN ENGELAND

Autoverhuur

Wie een auto huurt in Engeland zal zich terdege bewust moeten zijn dat er hier links wordt gereden. Het wegennet is goed, maar Londen kent veel fileproblemen. Vooraf een huurauto reserveren voorkomt wachttijd en maakt het eenvoudig om de prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi’s

De afstand tussen de luchthavens van Londen en het centrum is in het algemeen groot. Tijdens de spits moet je rekening houden met vertragingen. Vooraf online een taxi reserveren verzekert je van passend vervoer.

Hotels

Op Booking.com vind je informatie over de accommodatie in Londen en de rest van Engeland. Beschikbaarheid en prijzen worden vermeld en je kan direct boeken. Er zijn aanbiedingen en kortingen zijn mogelijk.

Tickets

Er is een enorm aanbod in vliegtickets naar Engeland. Dit komt mede door het grote aantal budgetmaatschappijen in de luchtvaart dat de thuisbasis heeft in Engeland. Het loont dus beslist de moeite om de prijzen van de vliegtickets online te vergelijken. Hou er vooral bij vluchten naar Londen rekening mee dat de 6 luchthavens van de stad op grote afstand van het centrum liggen.

Beoordeel dit vliegveld