WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Engeland

Engeland is over de grond alleen bereikbaar via de Kanaaltunnel. Via water duurt een tocht vaak lang, dus een reis naar Engeland gaat meestal per vliegtuig. Veel passagiers komen aan op 1 van de 6 vliegvelden van Londen. Vier van deze luchthavens behoren tot de drukste van het land. Een aantal prijsvechters die goedkope vliegtickets op de kaart hebben gezet, hebben hun thuisbasis in Engeland.

Bristol Airport
Londen-Gatwick Airport
Londen Airport
Londen Luton Airport
Londen Southend Airport
Londen Stansted Airport
Liverpool Airport
Manchester Airport
Southampton Airport

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Engeland

IATA: LHR

Passagiers: 78 miljoen

De luchthaven van Heathrow is de grootste van Europa en heeft ook de meeste verbindingen met andere luchthavens. Op wereldniveau is dit vliegveld bij Londen nummer 4 wat betreft passagiers. Vooral de grotere luchtvaartmaatschappijen vliegen op Heathrow.

Lees meer over Londen Heathrow Airport

IATA: LGW

Passagiers: 46 miljoen

Gatwick ligt op 45 kilometer van het centrum van Londen. Toch kun je vanaf deze luchthaven de binnenstad sneller bereiken dan via Heatrhrow dat dichterbij ligt. De verbinding per trein en over de snelweg is goed. Het vliegveld heeft 2 terminals en heeft veel voorzieningen voor reizigers.

Lees meer over Londen Gatwick Airport

IATA: MAN

Passagiers: 28 miljoen

Het vliegveld van Manchester werd al in 1934 geopend. Gedurende de periode tot de Tweede Wereldoorlog was de KLM de enige internationale luchtvaartmaatschappij die een lijnvlucht uitvoerde op Manchester. Er is een goede treinverbinding naar het centrum van Manchester.

Lees meer over Manchester Airport

IATA: STN

Passagiers: 26 miljoen

Deze luchthaven ligt op drie kilometer van Stansted in het graafschap Essex. De afstand tot het centrum van Londen is meer dan 50 kilometer. Tijdens de spitsuren rijdt er ieder kwartier een trein naar Londen. Buiten de spits is de frequentie eenmaal per halfuur.

Lees meer over Londen Stansted Airport

IATA: LTN Airport

Passagiers: 16 miljoen

De luchthaven van Luton ligt ongeveer 50 kilometer ten noorden van Londen. Vooral Ryanair en easyJet gebruiken dit vliegveld voor het vervoer naar Londen. Deze luchthaven is ook de thuisbasis voor easyJet.

Lees meer over Londen Luton Airport

Auto huren
Auto huren

Wie een auto huurt in Engeland zal zich terdege bewust moeten zijn dat er hier links wordt gereden. Het wegennet is goed, maar Londen kent veel fileproblemen. Vooraf een huurauto reserveren voorkomt wachttijd en maakt het eenvoudig om de prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

De afstand tussen de luchthavens van Londen en het centrum is in het algemeen groot. Tijdens de spits moet je rekening houden met vertragingen. Vooraf online een taxi reserveren verzekert je van passend vervoer.

Hotels boeken
Hotels boeken

Op Booking.com vind je informatie over de accommodatie in Londen en de rest van Engeland. Beschikbaarheid en prijzen worden vermeld en je kan direct boeken. Er zijn aanbiedingen en kortingen zijn mogelijk.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Er is een enorm aanbod in vliegtickets naar Engeland. Dit komt mede door het grote aantal budgetmaatschappijen in de luchtvaart dat de thuisbasis heeft in Engeland. Het loont dus beslist de moeite om de prijzen van de vliegtickets online te vergelijken. Hou er vooral bij vluchten naar Londen rekening mee dat de 6 luchthavens van de stad op grote afstand van het centrum liggen.

informatie

Praktische informatie over Engeland

  • Tijdzone: Midden Europees (tijdverschil Nederland: min 1)
  • Klimaat: Gematigd zeeklimaat
  • Munteenheid: Britse Pond
  • Hoofdstad: Londen
  • Aantal inwoners: 55 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...