Over Estland en direct regelen!

Estland is het meest noordelijke van de Baltische staten en grenst in het westen aan de Oostzee en in het noorden aan de Golf van Finland. Het land is daarom ook van oudsher een belangrijk handelscentrum. In de middeleeuwen was Tallinn een lid van de machtige bond van Hanze-steden. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie werd Estland weer onafhankelijk. Het is vandaag de dag een van de meest vooruitstrevende landen ter wereld op het het gebied van internet en IT. Vliegen naar Estland betekent als bestemming het enige internationale vliegveld: Tallinn. Toeristisch is het land interessant door de middeleeuwse centra van de steden en de natuur langer de kust.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Estland

Tijdzone: Midden Europees +2 (tijdverschil Nederland: plus 1 uur )

Klimaat: Zeeklimaat

Munteenheid: Euro

Hoofdstad: Tallinn

Aantal inwoners: 2 miljoen

Belangrijkste luchthaven van Estland

Deze luchthaven is de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij van Estland: Nordica. Het vliegveld ligt op 4 kilometer van de hoofdstad. Airport Tallinn werd in 1936 geopend. Maar na de Tweede Wereldoorlog mochten alleen Russische vliegtuigen hier landen. Dit bevestigde het beeld dat Estland een zeer gesloten land was, waar buitenlanders niet echt welkom waren. Pas in 1989 mochten ook andere luchtvaartmaatschappijen weer Tallinn als bestemming kiezen. Vliegen naar Estland vindt tegenwoordig zowel plaats uit zakelijke motieven als voor vakantiedoeleinden. In 2007 is de terminal geheel gemoderniseerd.

Vliegtickets naar Estland boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Estland? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Estland te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN ESTLAND

Autoverhuur

Er zijn meer dan 10 autoverhuur bedrijven op de luchthaven van Tallinn. De wegen in het land zijn redelijk tot goed te noemen. Online een huurauto regelen is eenvoudig en geeft de mogelijkheid om prijzen en voorwaarden op je gemak te vergelijken. De auto’s staan op loopafstand van de terminal.

Taxi’s

Luchthaven taxi’s kan je online reserveren. De prijs voor een rit naar het centrum van Tallinn is ongeveer € 10. De rit duurt een kwartiertje. Je kan ook met de tram (sinds 2017) of de bus naar Tallinn. Het openbaar vervoer is uitstekend op de luchthaven.

Hotels

Estland heeft niet alleen op het gebied van computertechnologie in korte tijd de achterstand ingelopen op het westen. Ook de hotels in het land zijn comfortabel en hebben veel faciliteiten. Op Booking.com kan je informatie vinden over alle hotels in Estland. Je kan op de site ook direct boeken omdat prijzen en beschikbaarheid staan vermeld. Iedere dag zijn er aanbiedingen en als je vaste klant bent, kan je gebruik maken van kortingen.

Tickets

Een overzicht van alle luchtvaartmaatschappijen die op Tallinn vliegen kan je vinden op tallinn-airport.ee. Omdat het vliegveld op de kaart is gezet door de prijsvechters in de luchtvaart is het verstandig om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Let ook op voorwaarden met betrekking tot bagage. Het oude centrum van Tallinn is erg toeristisch. De aandacht die je daar krijgt is dan ook bedoeld om iets aan je te verdienen. Er zijn vooral in de zomer veel middeleeuwers die je naar een restaurant of bar willen brengen. Het valt aan te bekeken om zelf de horeca te zoeken waar de kwaliteit/ prijsverhouding akkoord is.

Beoordeel dit vliegveld