WIJ VERGELIJKEN

Vliegvelden Europa

Europa is in het bezit van honderden vliegvelden waarvan enkele tot de grootste van de wereld behoren. Bijna alle steden in ons continent hebben een eigen luchthaven of beschikken zelfs over meerdere airports. De luchthavens in Europa kunnen enorm groot zijn (vanuit hier vliegen vooral de grote namen), maar ook kleinschalig (vooral voor vluchten met veel  low-budgetmaatschappijen).
Er vertrekken en landen meer dan 30.000 commerciële vluchten per dag op of vanuit een Europese luchthaven en per jaar worden vliegvelden Europa  door ruim 670 miljoen toeristen van buiten het continent bezocht.

Voor een goed overzicht van alle vliegvelden in Europa, bekijk deze kaart met de vliegvelden van Europa.

Albanië
België
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Engeland
Estland
Finland
Frankrijk
Georgië
Griekenland
Hongarije
Ierland
IJsland
Italië
Kroatië
Litouwen
Luxemburg
Macedonië
Malta
Montenegro
Nederland
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Schotland
Servië
Slovenië
Slowakije
Spanje
Tsjechië
Turkije
Zweden
Zwitersland

London Heathrow Airport is op dit moment een van de grootste en drukste luchthavens Europa. Maar ook staan Parijs Charles de Gaulle, Amsterdam Schiphol, Frankfurt Airport en Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport hoog op het lijstje wanneer het gaat om grote en drukke vliegvelden. Daarnaast hebben Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk de hoogste concentratie Vliegvelden Europa.

Handige reistips & deals

Naar het ziekenhuis op je vakantie Zo zit het met je zorgverzekering in het buitenland

Naar het ziekenhuis op je vakantie? Zo zit het met je zorgverzekering in het buitenland

Staat je nazomer vakantie in het buitenland voor de deur? Dan ben je misschien al druk bezig met de voorbereidingen. Op vakantie wil je namelijk niet voor verr...

handige informatie reis kenia

Handige informatie voor een reis naar Kenia

Als je op reis gaat naar Kenia om te genieten van de magische zonsondergangen, safari’s en de Masai-cultuur, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee d...