WIJ VERGELIJKEN

Vliegvelden Europa

Europa is in het bezit van honderden vliegvelden waarvan enkele tot de grootste van de wereld behoren. Bijna alle steden in ons continent hebben een eigen luchthaven of beschikken zelfs over meerdere airports. De luchthavens in Europa kunnen enorm groot zijn (vanuit hier vliegen vooral de grote namen), maar ook kleinschalig (vooral voor vluchten met veel  low-budgetmaatschappijen).
Er vertrekken en landen meer dan 30.000 commerciële vluchten per dag op of vanuit een Europese luchthaven en per jaar worden vliegvelden Europa  door ruim 670 miljoen toeristen van buiten het continent bezocht.

Voor een goed overzicht van alle vliegvelden in Europa, bekijk deze kaart met de vliegvelden van Europa.

Albanië
België
Bulgarije
Cyprus
Denemarken
Duitsland
Engeland
Estland
Finland
Frankrijk
Georgië
Griekenland
Hongarije
Ierland
IJsland
Italië
Kroatië
Litouwen
Luxemburg
Macedonië
Malta
Montenegro
Nederland
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Schotland
Servië
Slovenië
Slowakije
Spanje
Tsjechië
Turkije
Zweden
Zwitersland

London Heathrow Airport is op dit moment een van de grootste en drukste luchthavens Europa. Maar ook staan Parijs Charles de Gaulle, Amsterdam Schiphol, Frankfurt Airport en Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport hoog op het lijstje wanneer het gaat om grote en drukke vliegvelden. Daarnaast hebben Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk de hoogste concentratie Vliegvelden Europa.

Handige reistips & deals

Kun je het wifi-netwerk in jouw hotel vertrouwen

Kun je het wifi-netwerk in jouw hotel vertrouwen?

Tijdens lange of verre reizen kom je vaak in hotels terecht. Het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering dat deze hotels wifi aanbieden. Of het nu een op...

voorbereiden vliegreis

Voorbereiden op je vliegreis: van inchecken, visum tot ESTA voor Amerika

Je gaat lekker op vakantie of een lange reis maken. Een heerlijk idee natuurlijk. Maar wanneer je reis dichterbij komt, moet je gaan inpakken en ook een aantal ...