WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over de Filipijnen

De Filipijnen bestaan uit bijna 8.000 eilanden, waarvan Luzon en Mindanao de grootste zijn en bijna 2/3 van de oppervlakte beslaan. Gedurende bijna 3 eeuwen waren de Filipijnen een Spaanse kolonie tot het land in 1898 werd veroverd door de VS. Formeel werden de Filipijnen toen onafhankelijk maar het duurde tot 1946 voor dat ook praktisch gebeurde. Het toerisme heeft de Filipijnen op de kaart gezet en zowel Amerikanen als Europeanen vliegen naar het land vanwege de prachtige stranden en het prettige klimaat. Er zijn nog veel westerse invloeden en na Brazilië wonen hier de meeste Rooms-Katholieken.

Dit zijn de 4 drukste vliegvelden in de Filipijnen

IATA: MNL

Passagiers: 17 miljoen

Het grootste internationale vliegveld ligt op ongeveer 7 kilometer van de hoofdstad. Het is oorspronkelijk aangelegd voor de Amerikaanse luchtmacht.

IATA: CEB

Passagiers: 4 miljoen

Dit is de belangrijkste luchthaven voor het centrale deel van het land. Het vliegveld is in 2006 geopend en in 2018 voorzien van een tweede terminal voor internationale vluchten.

IATA: DVO

Passagiers: 2 miljoen

Deze luchthaven ligt op het zuidelijke eiland Mindanao. In 2003 is een nieuwe terminal geopend voor internationale passagiers. Met een lengte van 3.000 meter is de landingsbaan ook geschikt voor de grootste passagiersvliegtuigen.

IATA: LAO

Passagiers: 1 miljoen

Het meest noordelijk gelegen vliegveld op de Filipijnen ligt bij de stad Laoag. Het zijn vooral Chinese toeristen die gebruik maken van deze bestemming.

Auto huren
Auto huren

De grote internationale autoverhuurders hebben vestigingen bij de vliegvelden op de Filipijnen. Online een huurauto reserveren maakt het eenvoudig om prijzen en voorwaarden te vergelijken. In de grote steden is het verkeer extreem druk en wanordelijk. Check dus in ieder geval ook je eigen risico. De auto’s van de lokale verhuurders zijn niet altijd in een goede staat van onderhoud.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Wil je met een taxi naar je bestemming vanaf een van de vliegvelden op de Filipijnen dan is het verstandig om deze online te reserveren om verzekerd te zijn van vervoer. Taxi’s zijn niet duur op de Filipijnen, maar je moet wel onderhandelen over de prijs en vertragingen door vastlopend verkeer zijn gebruikelijk.

Hotels boeken
Hotels boeken

Het toerisme is inmiddels goed op gang gekomen en de keuze in hotels in de buurt van de luchthavens op de Filipijnen is dan ook gevarieerd. Op Booking.com vind je alle informatie over de accommodaties. Ook online boeken is hier mogelijk en er zijn dagelijks aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vlieg jij binnenkort naar een van de luchthavens op de Filipijnen? De meeste grote luchtvaartmaatschappijen hebben een lijnvlucht naar Manila. Gelet op de afstand en vluchtduur zijn vliegtickets niet goedkoop. Het loont dan ook de moeite om vooraf online de prijzen van vliegtickets te vergelijken en ook de voorwaarden met betrekking tot bagage te checken. De plaatselijke valuta kan je desgewenst online bestellen en afhalen op diverse plaatsen Nederland. De veiligheidssituatie is in grote delen van de Filipijnen in orde. Maar er zijn ook gebieden waar er conflicten zijn en er is daar met enige regelmaat sprake van moslimterrorisme. Check altijd de actuele veiligheidssituatie op de plaats van je bestemming.

informatie

Praktische informatie over de Filipijnen

  • Tijdzone: Nederland plus 9 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Filipijnse peso
  • Hoofdstad: Manilla
  • Aantal inwoners: 101 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...