Over Finland en direct regelen!

Bij Finland denken de meeste mensen aan duizenden (bevroren) meren, ongerepte natuur die vrijwel het hele jaar met sneeuw is bedekt en ijzige temperaturen. Voor een groot deel van het land klopt dat ook. De meeste Finnen wonen echter in steden langs de zuidkust, zoals Helsinki. In de zomer is het weer hier vergelijkbaar met dat in Nederland en kan het zeer aangenaam zijn. Finland is zeer uitgestrekt en vliegen naar alle delen van het land is mogelijk omdat er relatief veel vliegvelden zijn.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Finland

Tijdzone: Midden Europees +2 (tijdverschil Nederland: plus 1 uur)

Klimaat: In het zuiden: gematigd zeeklimaat tot poolklimaat in uiterste noorden

Munteenheid:Euro

Hoofdstad: Helsinki

Aantal inwoners: 5,5 miljoen

Drukste vliegvelden in Finland

Helsinki Vantaa Airport

IATA: HEL

Passagiers: 19 miljoen

Meer dan 90% van de reizigers door de lucht in Finland komt op deze luchthaven aan. Het vliegveld ligt 17 kilometer ten noorden van Helsinki en 5 kilometer van het centrum van Vantaa. De luchthaven is gebouwd ten behoeve van de Olympische Spelen in 1952 en verving het oude vliegveld van Helsinki.

Oulo Airport

IATA: OUL

Passagiers: 1 miljoen

De tweede luchthaven van Finland ligt op 11 kilometer van het centrum van Oulo. Het vliegveld wordt ook gebruikt als een van de belangrijkste bases voor de Finse luchtmacht. In 2011 is de huidige grote terminal gebouwd vanwege het toegenomen passagiersverkeer.

Rovaniemi Airport

 IATA: RVN

Passagiers: 600.000

Deze luchthaven is op de kaart gezet door de toeristische attracties van Rovaniemi waaronder het huis van de kerstman. Het vliegveld ligt op 10 kilometer van de stad. Deze airport dateert uit 1940 en is ook gebruikt door de Luftwaffe.

Turku Airport

IATA: TKU

Passagiers: 300.000

Turku is de oude hoofdstad van Finland. Het vliegveld ligt 8 kilometer ten noorden van de stad. Turku Airport is de tweede grootste luchthaven voor goederenvervoer in Finland. Het Finse staatsbedrijf Finavia beheert dit vliegveld.

Kittilä Airport

IATA: KTT

Passagiers: 300.000

Deze luchthaven bedient een groot deel van Noord-Finland. Het vliegveld ligt op 5 kilometer van Kittilä. In december 2006 is de huidige terminal in gebruik genomen. In het winterseizoen komen het internationale lijnvluchten aan.

Vliegtickets naar Finland boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Finland? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Finland te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN FINLAND

Autoverhuur

In het zuiden van Finland is het wegennet uitstekend. Richting het noorden zijn er minder wegen en deze vragen vaak om een robuuste 4WD. Een huurauto vanaf een van de luchthavens in Finland vooraf online reserveren maakt het eenvoudig om prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi’s

De afstand naar de stad is vanaf de meeste vliegvelden in Finland beperkt. Taxi’s zijn van goede kwaliteit maar niet goedkoop. Online reserveren verdient de voorkeur.

Hotels

Via Booking.com kan je direct je accommodatie regelen in heel Finland. Op de site vind je details en informatie over beschikbaarheid en prijzen. Je kunt ook gericht naar hotels vlakbij de luchthavens van Finland zoeken. Voor de vaste klanten is er een systeem van kortingen en voor iedere gebruiker zijn er aanbiedingen.

Tickets

De meeste Europese luchtvaartmaatschappijen hebben Helsinki als bestemming. Vliegtickets zijn er in diverse prijsklassen en die kan je online vergelijken. Let hierbij ook goed op voorwaarden met betrekking tot bagage. De vlucht naar Zuid-Finland duurt ongeveer 2 uur.

Beoordeel dit vliegveld