WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Finland

Bij Finland denken de meeste mensen aan duizenden (bevroren) meren, ongerepte natuur die vrijwel het hele jaar met sneeuw is bedekt en ijzige temperaturen. Voor een groot deel van het land klopt dat ook. De meeste Finnen wonen echter in steden langs de zuidkust, zoals Helsinki. In de zomer is het weer hier vergelijkbaar met dat in Nederland en kan het zeer aangenaam zijn. Finland is zeer uitgestrekt en vliegen naar alle delen van het land is mogelijk omdat er relatief veel vliegvelden zijn.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden van Finland

IATA: HEL

Passagiers: 19 miljoen

Meer dan 90% van de reizigers door de lucht in Finland komt op deze luchthaven aan. Het vliegveld ligt 17 kilometer ten noorden van Helsinki en 5 kilometer van het centrum van Vantaa. De luchthaven is gebouwd ten behoeve van de Olympische Spelen in 1952 en verving het oude vliegveld van Helsinki.

IATA: OUL

Passagiers: 1 miljoen

De tweede luchthaven van Finland ligt op 11 kilometer van het centrum van Oulo. Het vliegveld wordt ook gebruikt als een van de belangrijkste bases voor de Finse luchtmacht. In 2011 is de huidige grote terminal gebouwd vanwege het toegenomen passagiersverkeer.

 IATA: RVN

Passagiers: 600.000

Deze luchthaven is op de kaart gezet door de toeristische attracties van Rovaniemi waaronder het huis van de kerstman. Het vliegveld ligt op 10 kilometer van de stad. Deze airport dateert uit 1940 en is ook gebruikt door de Luftwaffe.

IATA: TKU

Passagiers: 300.000

Turku is de oude hoofdstad van Finland. Het vliegveld ligt 8 kilometer ten noorden van de stad. Turku Airport is de tweede grootste luchthaven voor goederenvervoer in Finland. Het Finse staatsbedrijf Finavia beheert dit vliegveld.

IATA: KTT

Passagiers: 300.000

Deze luchthaven bedient een groot deel van Noord-Finland. Het vliegveld ligt op 5 kilometer van Kittilä. In december 2006 is de huidige terminal in gebruik genomen. In het winterseizoen komen het internationale lijnvluchten aan.

Auto huren
Auto huren

In het zuiden van Finland is het wegennet uitstekend. Richting het noorden zijn er minder wegen en deze vragen vaak om een robuuste 4WD. Een huurauto vanaf een van de luchthavens in Finland vooraf online reserveren maakt het eenvoudig om prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

De afstand naar de stad is vanaf de meeste vliegvelden in Finland beperkt. Taxi’s zijn van goede kwaliteit maar niet goedkoop. Online reserveren verdient de voorkeur.

Hotels boeken
Hotels boeken

Via Booking.com kan je direct je accommodatie regelen in heel Finland. Op de site vind je details en informatie over beschikbaarheid en prijzen. Je kunt ook gericht naar hotels vlakbij de luchthavens van Finland zoeken. Voor de vaste klanten is er een systeem van kortingen en voor iedere gebruiker zijn er aanbiedingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

De meeste Europese luchtvaartmaatschappijen hebben Helsinki als bestemming. Vliegtickets zijn er in diverse prijsklassen en die kan je online vergelijken. Let hierbij ook goed op voorwaarden met betrekking tot bagage. De vlucht naar Zuid-Finland duurt ongeveer 2 uur.

informatie

Praktische informatie over Finland

  • Tijdzone: Midden Europees +2 (tijdverschil Nederland: plus 1 uur)
  • Klimaat: In het zuiden: gematigd zeeklimaat tot poolklimaat in uiterste noorden
  • Munteenheid:Euro
  • Hoofdstad: Helsinki
  • Aantal inwoners: 5,5 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...