Over Frankrijk en direct regelen!

Frankrijk is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Er zijn dan ook meerdere vliegvelden in Zuid-Frankrijk. Toch liggen de twee grootste vliegvelden in Noord-Frankrijk en het zal niemand verbazen dat deze bij Parijs zijn gevestigd. Door het tijdelijk gebruik van de supersonische Concorde zijn de landingsbanen bij de grote Franse luchthavens hierop aangepast.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Frankrijk

  • Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: In het zuiden: gematigd zeeklimaat in het noorden tot mediterraan in het zuiden
  • Munteenheid: euro
  • Hoofdstad: Parijs
  • Aantal inwoners: 62 miljoen

Drukste vliegvelden in Frankrijk

Parijs Charles de Gaulle Airport

IATA: CDG

Passagiers: 70 miljoen

Dit vliegveld dat ook wel Roissy wordt genoemd ligt op 25 kilometer van Parijs vlak bij Roissy. Als je op de kaart kijkt, zie je dat Disneyland Parijs maar op 10 minuten afstand ligt. Ook Brussel is vanaf dit Noordelijk gelegen vliegveld binnen een uur bereikbaar. Deze luchthaven staat in de top 10 van drukste ter wereld.

Lees meer over het grootste vliegveld van Parijs

Parijs Orly Airport

IATA: ORY

Passagiers: 32 miljoen

Al in 1932 werd een tweede vliegveld voor Parijs nodig geacht en dat werd Orly. Deze luchthaven ligt 14 kilometer ten zuiden van Parijs. Behalve internationale vluchten komen hier veel binnenlandse vluchten aan. De luchthaven heeft nog 2 terminals, een derde is inmiddels afgebroken.

Nice Airport

IATA: NCE

Passagiers: 13 miljoen

Dit vliegveld bedient een groot deel van de Cote d’Azur. In de zomermaanden is het een van de drukste vliegvelden ter wereld. De luchthaven is tevens de aanvlieghaven voor Monaco. De huidige capaciteit wordt praktisch volledig benut.

Lees meer over Nice Airport in Zuid-Frankrijk

Lyon Saint Exupéry Airport

IATA: LYS

Passagiers: 10 miljoen

Lyon Airport is redelijk nieuw omdat het werd geopend in 1975 ter aanvulling op het andere vliegveld van Lyon. Vanaf hier is er ook een TGV verbinding met Parijs. Maar deze luchthaven is met name bedoeld voor het vliegverkeer naar de Rhône Alpes regio.

Toulouse Blagnac

IATA: TLS

Passagiers: 9 miljoen

Dit vliegveld ligt ten noordwesten van Toulouse bij Blagnac. Het is na Nice de tweede belangrijke luchthaven in het zuiden van Frankrijk. Deze luchthaven is ook de thuisbasis van Airbus. Alle testvluchten van de grootste vliegtuigbouwer ter wereld beginnen hier.

Lees meer over het vliegveld Toulouse Blagnac

Vliegtickets naar Frankrijk boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Frankrijk? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Frankrijk te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN FRANKRIJK

Autoverhuur

Het wegen net in Frankrijk is uitgebreid en betrouwbaar. In de zomermaanden zijn er de beruchte files om de routes naar het zuiden. Een huurauto bij een van de vliegvelden in Frankrijk online reserveren maakt het vergelijken van voorwaarden en prijzen meer eenvoudig.

Taxi’s

Taxi’s zijn er genoeg op alle luchthavens in Frankrijk en de prijzen zijn redelijk. Vooraf online reserveren betekent zekerheid van passend vervoer bij aankomst en duidelijkheid over de prijs.

Hotels

Aan de Middellandse zeekust en in Parijs staan enkele van de meest exclusieve hotels ter wereld. Alle hotels in Frankrijk kun je bekijken op Booking.com. Je vindt zeker een goede accommodatie in de buurt van een van de vliegvelden in Frankrijk. Reserveren kan met korting en er zijn regelmatig aanbiedingen.

Tickets

Heb jij je vervoer al gekozen en ga je vliegen naar Frankrijk? Vliegtickets voor een van de luchthavens in Frankrijk kan je bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen kopen en kosten ongeveer €100. De vluchten vanaf Nederland duren tussen de 1 en 2 uren. Vergelijk online prijzen en hou rekening met de voorwaarden op het gebied van bagage.

Vliegvelden Frankrijk
3.7 sterren (6x)