WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Frankrijk

Frankrijk is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Er zijn dan ook meerdere vliegvelden in Zuid-Frankrijk. Toch liggen de twee grootste vliegvelden in Noord-Frankrijk en het zal niemand verbazen dat deze bij Parijs zijn gevestigd. Door het tijdelijk gebruik van de supersonische Concorde zijn de landingsbanen bij de grote Franse luchthavens hierop aangepast.

Bordeaux Airport
Lyon Airport
Marseille Airport
Montpellier Airport
Nice Airport
Orly Airport
Parijs Airport
Toulon Airport
Toulouse Airport

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden van Frankrijk

IATA: CDG

Passagiers: 70 miljoen

Dit vliegveld dat ook wel Roissy wordt genoemd ligt op 25 kilometer van Parijs vlak bij Roissy. Als je op de kaart kijkt, zie je dat Disneyland Parijs maar op 10 minuten afstand ligt. Ook Brussel is vanaf dit Noordelijk gelegen vliegveld binnen een uur bereikbaar. Deze luchthaven staat in de top 10 van drukste ter wereld.

Lees meer over het grootste vliegveld van Parijs

IATA: ORY

Passagiers: 32 miljoen

Al in 1932 werd een tweede vliegveld voor Parijs nodig geacht en dat werd Orly. Deze luchthaven ligt 14 kilometer ten zuiden van Parijs. Behalve internationale vluchten komen hier veel binnenlandse vluchten aan. De luchthaven heeft nog 2 terminals, een derde is inmiddels afgebroken.

IATA: NCE

Passagiers: 13 miljoen

Dit vliegveld bedient een groot deel van de Cote d’Azur. In de zomermaanden is het een van de drukste vliegvelden ter wereld. De luchthaven is tevens de aanvlieghaven voor Monaco. De huidige capaciteit wordt praktisch volledig benut.

Lees meer over Nice Airport in Zuid-Frankrijk

IATA: LYS

Passagiers: 10 miljoen

Lyon Airport is redelijk nieuw omdat het werd geopend in 1975 ter aanvulling op het andere vliegveld van Lyon. Vanaf hier is er ook een TGV verbinding met Parijs. Maar deze luchthaven is met name bedoeld voor het vliegverkeer naar de Rhône Alpes regio.

Lees meer over Lyon Airport

IATA: TLS

Passagiers: 9 miljoen

Dit vliegveld ligt ten noordwesten van Toulouse bij Blagnac. Het is na Nice de tweede belangrijke luchthaven in het zuiden van Frankrijk. Deze luchthaven is ook de thuisbasis van Airbus. Alle testvluchten van de grootste vliegtuigbouwer ter wereld beginnen hier.

Lees meer over het vliegveld Toulouse Blagnac

Auto huren
Auto huren

Het wegen net in Frankrijk is uitgebreid en betrouwbaar. In de zomermaanden zijn er de beruchte files om de routes naar het zuiden. Een huurauto bij een van de vliegvelden in Frankrijk online reserveren maakt het vergelijken van voorwaarden en prijzen meer eenvoudig.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s zijn er genoeg op alle luchthavens in Frankrijk en de prijzen zijn redelijk. Vooraf online reserveren betekent zekerheid van passend vervoer bij aankomst en duidelijkheid over de prijs.

Hotels boeken
Hotels boeken

Aan de Middellandse zeekust en in Parijs staan enkele van de meest exclusieve hotels ter wereld. Alle hotels in Frankrijk kun je bekijken op Booking.com. Je vindt zeker een goede accommodatie in de buurt van een van de vliegvelden in Frankrijk. Reserveren kan met korting en er zijn regelmatig aanbiedingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Heb jij je vervoer al gekozen en ga je vliegen naar Frankrijk? Vliegtickets voor een van de luchthavens in Frankrijk kan je bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen kopen en kosten ongeveer €100. De vluchten vanaf Nederland duren tussen de 1 en 2 uren. Vergelijk online prijzen en hou rekening met de voorwaarden op het gebied van bagage.

informatie

Praktische informatie over Frankrijk

  • Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: In het zuiden: gematigd zeeklimaat in het noorden tot mediterraan in het zuiden
  • Munteenheid: euro
  • Hoofdstad: Parijs
  • Aantal inwoners: 62 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...