WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Gambia

Gambia is een klein land aan de westkust van Afrika. Het bestaat voornamelijk uit een smalle strook land langs de Gambia rivier. Het land heeft een lengte van 250 kilometer maar is op sommige plaatsen slechts enkele tientallen kilometers breed. Gambia is in 1965 onafhankelijk geworden van Groot-Brittannië. Vliegen naar Gambia kan alleen naar de internationale luchthaven van Banjul. De fauna in Gambia is zeer bijzonder en natuurliefhebbers bezoeken om die reden vaak het land. Er zijn inmiddels al 450 soorten vogels geteld en dat aantal neemt nog steeds toe. Ook het aantal verschillende slangen -sommige zeer giftig- is groot. In de kustwateren zijn onder meer nog zeekoeien waargenomen, een soort die bijna is uitgestorven. Grotere zoogdieren komen alleen in de natuurparken voor. Dat zijn er 4 en op de kaart is te zien dat die maar 4% uitmaken van de toch al geringe oppervlakte van het land.

INTERNATIONALE LUCHTHAVEN VAN GAMBIA

AIRPORT BANJUL INTERNATIONAL

IATA: BJL

Passagiers: Minder dan 1 miljoen

De luchthaven van Banjul is relatief klein en wordt vooral door toeristen gebruikt. De officiële naam van het vliegveld is Yamdum. Er is op dit vliegveld een VIP- ruimte waar men kan eten. Deze vind je op de tweede verdieping, waar tevens enkele winkels zijn gevestigd. Er is een landings- en startbaan en die heeft aan het einde een rotonde. Bij vertrek dient een vliegtuig van de luchthaven naar de rotonde te taxiën, de rotonde te nemen en dan op te stijgen. Landende vliegtuigen kiezen de omgekeerde weg.

Auto huren
Auto huren

Er zijn een beperkt aantal autoverhuurbedrijven op het vliegveld gevestigd. Afhankelijk van je bestemming is het verstandig om bij de huur van een voertuig tekening te houden met de matige kwaliteit van de wegen buiten de hoofdstad. Online een huurauto reserveren geeft je zekerheid over passend vervoer bij aankomst. Tevens kan je dan eenvoudig de prijzen en voorwaarden vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Er zijn relatief weinig taxi’s in Gambia en niet altijd van de beste kwaliteit. Wil je verzekerd zijn van vervoer van het vliegveld van Gambia naar de hoofdstad, kies er dan voor om vooraf online te reserveren. Het is verstandig om voor het instappen nog even de prijs te laten bevestigen om misverstanden te voorkomen.

Hotels boeken
Hotels boeken

Er zijn een aantal moderne hotels in de buurt van de internationale luchthaven van Gambia die de afgelopen 10 jaar zijn gebouwd vanwege de toegenomen belangstelling in de bijzondere natuur van het land. Op Booking.com vind je een overzicht van alle accommodaties is Gambia. Hier kan je ook direct boeken omdat prijzen en beschikbaarheid staan vermeld. Er zijn iedere dag aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vanaf Schiphol zijn er meerdere luchtvaartmaatschappijen die vluchten organiseren naar de internationale luchthaven van Gambia waaronder Corendon, TUIfly en Transavia. Ook vanaf Brussel zijn er meerdere opties. Het loont dus de moeite om de prijzen van vliegtickets online ter vergelijken. Als je voor de eerste keer op Afrika vliegt, is het noodzakelijk om enkele inentingen te halen. Neem hierover tijdig contact op met je huisarts of een groot ziekenhuis.

informatie

Praktische informatie over Gambia

  • Tijdzone: Midden Europees  (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Dalasi
  • Hoofdstad: Banjul
  • Aantal inwoners: 2 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...