Over Georgië en direct regelen!

Georgië is sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie onafhankelijk. Maar de verhouding met de grote buur Rusland is na de oorlog in 2008 nog steeds bijzonder slecht. Aan de grens met het afgescheiden Zuid-Ossetië is het nog steeds onrustig. Toch wordt vliegen naar Georgië niet meer afgeraden uit veiligheidsoverwegingen, indien men bepaalde delen van het land mijdt. De natuur in Georgië is bijzonder mooi en het toerisme begint ook aan te trekken. Georgië heeft maar een vliegveld dat voor internationale vluchten wordt gebruikt.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Georgië

Tijdzone: Midden Europees + 2 (tijdverschil Nederland: plus 1 )

Klimaat: Subtropisch

Munteenheid: Lari

Hoofdstad: Tbilisi

Aantal inwoners: 5 miljoen

Belangrijkste luchthaven van Georgië

Airport Tbilisi

IATA: TBS

Aantal passagiers: 5 miljoen

Op de kaart valt te zien dat de luchthaven van Tbilisi 17 kilometer ten zuidoosten ligt van de hoofdstad. In de tijd van de Sovjet-Unie bedroeg het aantal passagiers jaarlijk ongeveer 1,5 miljoen. Daarna daalde dat snel. In 2007 is het vliegveld volledig gemoderniseerd. De capaciteit is 2,3 miljoen en alles is gericht op het efficiënt afhandelen van passagiersstromen. De luchthaven wordt vooral gebruikt voor vluchten in de regio. De laatste jaren komen er ook steeds meer toeristen naar Georgië.

Vliegtickets naar Georgië boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Georgië? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Georgië te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN GEORGIË

Autoverhuur

De wegen buiten de hoofdstad zijn er rustig maar niet van goede kwaliteit. Veel respect voor verkeersregels hebben de inwoners van Georgië ook niet, dat is iets om rekening mee te houden als je met een huurauto de weg opgaat. Momenteel is Avis het enige autoverhuur bedrijf op de luchthaven van Tbilisi. Online reserveren verzekert je ervan dat er passend vervoer beschikbaar is bij aankomst.

Taxi’s

Op de luchthaven van Georgië zijn taxi’s beschikbaar. De rit naar de hoofdstad duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Een taxirit kost gemiddeld 25 Georgische lari. De koers van deze munt fluctueert sterk ten opzichte van de euro. Het is verstandig om online een taxi te reserveren.

Er gaat regelmatig een bus van het vliegveld naar het centrum van Tbilisi. De meest centrale halte is Freedom Square, de busrit hiernaar toe duurt ongeveer 45 minuten. Let op dat je alleen kaartjes kan kopen in de plaatselijke valuta.

Hotels

De accommodatie in Georgië is bijna overal gedateerd. Toerisme uit westerse landen komt pas sinds een aantal jaren op gang. Goedkoop is het overnachten buiten de hoofdstad zeker. Op booking.com vind je alle informatie over de hotels in Georgië. Je kan op de site ook de beschikbaarheid en prijzen checken. Direct boeken is mogelijk en kan met korting door vaste klanten. Aanbiedingen zijn er voor iedereen.

Tickets

Op tblisiairport.com vind je een overzicht van alle luchtvaartmaatschappijen die op Georgië vliegen. Hieronder is slechts een beperkt aantal uit West-Europa. Het is zeker aan te bevelen om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Let hierbij ook goed op voorwaarden met betrekking tot bagage. Het zal je misschien verbazen maar de beste manier om Georgië te verkennen is op de fiets. Dikke banden zijn dan welkom. Buitenlanders -mits het geen Russen zijn- worden met alle egards ontvangen in Georgië.

Beoordeel dit vliegveld