WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Ghana

Ghana ontstond in 1957 uit twee Britse kolonies : Britse Goudkust en Brits Togoland. Nadat de goudmijnen waren uitgeput, werd dit deel van Afrika het belangrijkste centrum voor de slavenhandel naar Amerika. Momenteel is toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Veel Amerikanen vliegen naar Ghana om hun roots te ontdekken en de centra van de slavenhandel worden druk bezocht. Het platteland is inmiddels een trekpleister voor eco-toeristen uit West-Europa geworden. Het aantal vluchten op de internationale luchthaven van Accra neemt regelmatig toe.

INTERNATIONALE LUCHTHAVEN VAN GHANA

AIRPORT ACRRA

IATA: ACC

Passagiers: 3 miljoen

De luchthaven van Accra heet officieel Kotoka International. Ook de grootste vliegtuigen in de burgerluchtvaart zoals de Airbus A380 kunnen hier landen. Het vliegveld ligt op ongeveer 15 kilometer van Accra en is genoemd naar Generaal Kotoka die hier in de buurt omkwam bij het verijdelen van een couppoging in 1967. Ook de luchtmacht van Ghana gebruikt een deel van dit vliegveld. In 2004 en 2016 zijn de terminals van de luchthaven gemoderniseerd. Het vliegveld werd in 2008 op de kaart gezet toen er een beveiligingsleger werd geplaatst bij aankomst van president Bush.

Auto huren
Auto huren

Buiten de aankomsthal van de luchthaven van Ghana zijn er een aantal stands van autoverhuurbedrijven. De wegen in de binnenlanden van Ghana zijn meestal van slechte kwaliteit en moeilijk berijdbaar tijdens het natte seizoen. Het is verstandig hiermee rekening te houden bij de keuze van een huurauto. Vooraf online reserveren maakt het eenvoudiger om de tarieven en voorwaarden goed te vergelijken. Vergeet ook niet het eigen risico te checken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

De meest gebruikelijke manier om van het vliegveld van Ghana naar de hoofdstad te gaan, is een taxi. De taxi’s vind je buiten de aankomsthal. De rit duurt tussen de 25 minuten en een uur, afhankelijk van de verkeersdrukte. Online reserveren is de beste manier om zekerheid te krijgen over passend vervoer en de prijs. De taxi’s hebben geen meter en als je niets hebt geregeld, zal je ter plaatse een prijs moeten afspreken. Er zijn geen buslijnen vanaf het vliegveld maar wel in de buurt van de luchthaven.

Hotels boeken
Hotels boeken

Er worden regelmatig nieuwe hotels gebouwd in de buurt van de luchthaven van Ghana en elders nu toerisme belangrijker wordt. Op Booking.com vind je een overzicht van alle accommodaties in Ghana. Ook de prijzen en beschikbaarheid staan up-to-date vermeld op de site, je kan er online boeken. Iedere dag zijn er aanbiedingen en voor vaste klanten zijn er kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

De KLM is een van de luchtvaartmaatschappijen die regelmatig vluchten op Acrra Airport uitvoert, maar de keuze is relatief groot. Het online vergelijken van de prijzen van vliegtickets loont dan ook meestal. Check ook de voorwaarden met betrekking tot bagage. De plaatselijke valuta kan je ook in Nederland online bestellen en afhalen. Hou er rekening mee dat in Ghana grote biljetten vaak niet gewisseld kunnen worden bij kleinere winkels. Als je voor het eerst naar Afrika reist, neem dan tijdig contact op met je huisarts of een ziekenhuis over de noodzakelijke injecties.

informatie

Praktische informatie over Ghana

  • Tijdzone: Nederland -1 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Cedi
  • Hoofdstad: Accra
  • Aantal inwoners: 27 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...