WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Griekenland

Griekenland is een populaire bestemming voor toeristen uit West-Europa. Deze worden aangetrokken door de vele bezienswaardigheden uit de oudheid. Vooral Athene, waar een kwart van de bevolking woont, is hierbij in trek. Maar ook de eilanden waar het gedurende het gehele jaar goed toeven is, worden druk bezocht. Het land heeft een groot aantal vliegvelden.

Athene Airport
Corfu Airport
Heraklion Airport
Kos Airport
Kreta Airport
Rhodos Airport
Santorini Airport
Zakynthos Airport

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Griekenland

IATA: ATH

Passagiers: 22 miljoen

De luchthaven van Athene werd in 2001 geopend ter vervanging van het bestaande vliegveld van Athene. Het is daarmee een van de jongste grote vliegvelden in Europa. Het vliegveld ligt ongeveer 30 kilometer ten oosten van de hoofdstad. Een bergrug ligt tussen het vliegveld en Athene.

Lees meer over Athene Airport

IATA: HER

Passagiers: 8 miljoen

Het vliegveld van Heraklion ligt vijf kilometer van Iraklion. Het is de grootste van de twee luchthavens in Griekenland op het eiland Kreta. Het vliegveld is gevestigd in 1939 maar werd pas gebruikt nadat deze was beëindigd in 1946. Het vliegveld is genoemd naar Nikos Karzantzakis, een schrijver/filosoof van het eiland.

Lees meer over Heraklion Airport

IATA: SKG

Passagiers: 6 miljoen

In 1930 werd dit vliegveld geopend en het bedient de regio rond Thessaloniki. De luchthaven ligt ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van de stad. Er is een uitstekende 24-uurs busverbinding naar het centrum van de stad.

IATA: RHO

Passagiers: 5 miljoen

De luchthaven van Rhodos heeft het eiland Rhodos beter op de kaart gezet voor het toerisme. Het vliegveld dat ook Diagoras wordt genoemd is in 1977 geopend als vervanging van een oudere luchthaven die dateerde van na de Tweede Wereldoorlog. Het vliegveld ligt 15 kilometer van Rhodos Stad.

Lees meer over Rhodos Airport

IATA: CHQ

Passagiers: 3,5 miljoen

Chania Airport is het tweede vliegveld qua grootte op Kreta. Het ligt op het schiereiland Akrotiri en boven de baai van Souda. De afstand tot Chania is ongeveer 15 kilometer. Het vliegveld werd oorspronkelijk gebouwd door de Engelsen in 1939. Vandaag de dag heeft ook de Griekse luchtmacht hier een basis.

Lees meer over Kreta Airport

Auto huren
Auto huren

Het wegennet in het binnenland van Griekenland is niet altijd optimaal. Een 4WD als huurauto valt aan te bevelen in deze regio. Als je online reserveert, kan je prijzen en voorwaarden eenvoudig vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s zijn niet duur in Griekenland. Om discussie te voorkomen over de ritprijs is het verstandig om vooraf online te reserveren. Dan ben je ook verzekerd van passend vervoer bij aankomst vanaf een van de luchthavens in Griekenland.

Hotels boeken
Hotels boeken

Ook van alle hotels in de buurt van vliegvelden in Griekenland staan de details van de accommodatie vermeld op booking.com. Op de site kan je ook direct boeken. Kortingen en aanbiedingen staan dagelijks opgenomen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vliegen naar Griekenland? Bij alle grote luchtvaartmaatschappijen en ook budgetmaatschappijen kan je vliegtickets kopen naar  luchthavens in Griekenland. De vluchten naar Griekenland duren naargelang de bestemming in het uitgestrekte land tussen de 3 en vier uur. Vergelijk de prijzen voor tickets en ook de voorwaarden online als je voordelig wilt vliegen. Vanaf € 200 is gebruikelijk.

informatie

Praktische informatie over Griekenland

  • Tijdzone: Midden Europees + 2 (tijdverschil Nederland: +1 )
  • Klimaat: De eilanden en de kust: mediterraan. Het binnenland: gematigd landklimaat
  • Munteenheid: Euro
  • Hoofdstad: Athene
  • Aantal inwoners: 11 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...