Over Griekenland en direct regelen!

Griekenland is een populaire bestemming voor toeristen uit West-Europa. Deze worden aangetrokken door de vele bezienswaardigheden uit de oudheid. Vooral Athene, waar een kwart van de bevolking woont, is hierbij in trek. Maar ook de eilanden waar het gedurende het gehele jaar goed toeven is, worden druk bezocht. Het land heeft een groot aantal vliegvelden.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Griekenland

  • Tijdzone: Midden Europees + 2 (tijdverschil Nederland: +1 )
  • Klimaat: De eilanden en de kust: mediterraan. Het binnenland: gematigd landklimaat
  • Munteenheid: Euro
  • Hoofdstad: Athene
  • Aantal inwoners: 11 miljoen

Drukste vliegvelden in Griekenland

Athene Airport

IATA: ATH

Passagiers: 22 miljoen

De luchthaven van Athene werd in 2001 geopend ter vervanging van het bestaande vliegveld van Athene. Het is daarmee een van de jongste grote vliegvelden in Europa. Het vliegveld ligt ongeveer 30 kilometer ten oosten van de hoofdstad. Een bergrug ligt tussen het vliegveld en Athene.

Heraklion Airport

IATA: HER

Passagiers: 8 miljoen

Het vliegveld van Heraklion ligt vijf kilometer van Iraklion. Het is de grootste van de twee luchthavens in Griekenland op het eiland Kreta. Het vliegveld is gevestigd in 1939 maar werd pas gebruikt nadat deze was beëindigd in 1946. Het vliegveld is genoemd naar Nikos Karzantzakis, een schrijver/filosoof van het eiland.

Thessaloniki Airport

IATA: SKG

Passagiers: 6 miljoen

In 1930 werd dit vliegveld geopend en het bedient de regio rond Thessaloniki. De luchthaven ligt ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van de stad. Er is een uitstekende 24-uurs busverbinding naar het centrum van de stad.

Rhodos Airport

IATA: RHO

Passagiers: 5 miljoen

De luchthaven van Rhodos heeft het eiland Rhodos beter op de kaart gezet voor het toerisme. Het vliegveld dat ook Diagoras wordt genoemd is in 1977 geopend als vervanging van een oudere luchthaven die dateerde van na de Tweede Wereldoorlog. Het vliegveld ligt 15 kilometer van Rhodos Stad.

Chania Airport

IATA: CHQ

Passagiers: 3,5 miljoen

Chania Airport is het tweede vliegveld qua grootte op Kreta. Het ligt op het schiereiland Akrotiri en boven de baai van Souda. De afstand tot Chania is ongeveer 15 kilometer. Het vliegveld werd oorspronkelijk gebouwd door de Engelsen in 1939. Vandaag de dag heeft ook de Griekse luchtmacht hier een basis.

Vliegtickets naar Griekenland boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Griekenland? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Griekenland te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN GRIEKENLAND

Autoverhuur

Het wegennet in het binnenland van Griekenland is niet altijd optimaal. Een 4WD als huurauto valt aan te bevelen in deze regio. Als je online reserveert, kan je prijzen en voorwaarden eenvoudig vergelijken.

Taxi’s

Taxi’s zijn niet duur in Griekenland. Om discussie te voorkomen over de ritprijs is het verstandig om vooraf online te reserveren. Dan ben je ook verzekerd van passend vervoer bij aankomst vanaf een van de luchthavens in Griekenland.

Hotels

Ook van alle hotels in de buurt van vliegvelden in Griekenland staan de details van de accommodatie vermeld op booking.com. Op de site kan je ook direct boeken. Kortingen en aanbiedingen staan dagelijks opgenomen.

Tickets

Vliegen naar Griekenland? Bij alle grote luchtvaartmaatschappijen en ook budgetmaatschappijen kan je vliegtickets kopen naar  luchthavens in Griekenland. De vluchten naar Griekenland duren naargelang de bestemming in het uitgestrekte land tussen de 3 en vier uur. Vergelijk de prijzen voor tickets en ook de voorwaarden online als je voordelig wilt vliegen. Vanaf € 200 is gebruikelijk.

Vliegvelden Griekenland
1 sterren (2x)