WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Guatemala

Guatemala is een land in het hart van Centraal-Amerika en heeft een zeer gevarieerd landschap met hoogvlakten, vulkaantoppen en regenwouden. De meeste bezoekers vliegen naar het land uit toeristische motieven. Hier bevinden zich ook de resten van de Maya-stad Tikal. In 1521 werd het gebied door de Spanjaarden veroverd maar het scheidde zich in 1821 af als onderdeel van het Mexicaanse keizerrijk. Een jaar later werd het land onafhankelijk. Guatemala-City is al sinds 200 jaar de belangrijkste stad in het land op administratief, economisch en cultureel gebied, er wonen hier inmiddels meer dan een miljoen mensen. Omdat de stad regelmatig door aardbevingen is getroffen zijn gebouwen met meer dan twee etages er verboden. Ook is er in de buurt een actieve vulkaan die het vliegverkeer af en toe hindert.

GUATEMALA-CITY AIRPORT

IATA: GUA

Passagiers: 3 miljoen

De luchthaven van Guatemala-City ligt ongeveer 7 kilometer van het centrum van de stad en heet formeel La Aurora. Vanaf die vliegveld zijn er vooral verbindingen met andere landen in Centraal-Amerika. Deze luchthaven is ook een van de drukste in het gebied. De luchthaven is een paar jaar geleden geheel gerenoveerd en heeft nu een groot aanbod van restaurants en bars. Ook voor zakelijke bezoekers zijn er veel faciliteiten.

Auto huren
Auto huren

De grote autoverhuurbedrijven hebben een balie op het vliegveld van Guatemala-City. Je kan online een auto reserveren en op die manier de prijzen en voorwaarden vergelijken. Het wegennet in het land is niet overal in goede staat, ook niet in de steden. Een robuuste auto en een goede verzekering is dus aan te bevelen.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Het vliegveld van Guatemala-City is modern en er zijn ook enkele taxi standplaatsen. Je kan online een taxi reserveren om verzekerd te zijn van vervoer bij aankomst. Er is ook een busverbinding met de stad. Overdag rijdt er ieder half uur een bis naar het centrum van de hoofdstad.

Hotels boeken
Hotels boeken

Toerisme is belangrijk in Guatemala en het aanbod van hotels is ruim en gevarieerd. Een overzicht van de hotels in de buurt van de internationale luchthaven van Guatemala vind je op Booking.com. Deze site vermeldt alle details over de accommodatie en op een bijgevoegde kaart kan je zien waar het hotel te vinden is. De actuele prijzen en de beschikbaarheid staat vermeld zodat je direct kan boeken. Er zijn speciale aanbiedingen en voor vaste gasten kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die direct op de luchthaven van Guatemala vliegen, maar je kan het land ook via luchthavens in de regio bezoeken. Het is mede om die reden de moeite waard om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Ook wat betreft de bagage is het verstandig om voorwaarden hieromtrent te checken. Als je voor de eerste maal naar dit gebied vliegt, zullen een aantal inentingen noodzakelijk zijn. Informeer hiervoor bij je huisarts of een groot ziekenhuis in de buurt. Het is mogelijk om vooraf de plaatselijke valuta online te bestellen en af te halen in Nederland.

informatie

Praktische informatie over Guatemala

  • Tijdzone: Nederland – 8 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Quetzal
  • Hoofdstad: Guatemala-City
  • Aantal inwoners: 16 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...