Over Hongarije en direct regelen!

Na de val van het communisme in 1989 is Hongarije steeds populairder geworden voor toeristen en is het aantal passagiers op de luchthavens ook sterk toegenomen. Op de kaart valt te zien dat Hongarije nergens aan zee grenst, maar dat wordt goedgemaakt door het enorme Balatonmeer dat een echte vakantiebestemming is geworden. Vliegen naar Hongarije voor een citytrip van Boedapest is ook de moeite waard. Deze stad die oorspronkelijk uit twee steden bestond, ligt aan weerszijden van de Donau.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Hongarije

Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)

Klimaat: Landklimaat

Munteenheid: Forint

Hoofdstad: Boedapest

Aantal inwoners: 10 miljoen

Drukste vliegvelden in Hongarije

Boedapest Airport

IATA: BUD

Passagiers: 13 miljoen

De internationale luchthaven van Boedapest ligt op 16 kilometer ten zuidoosten van de stad. Het is gedurende lange tijd het enige vliegveld voor burgerluchtvaart in Hongarije geweest. Het is de thuishaven van de Hongaarse prijsvechter Wizz Air. Er is een grote terminal waarvan het B gedeelte uitsluitend is bedoeld voor passagiers uit de Schengen landen.

Debrecen Airport

IATA: DEB

Passagiers: 300.000

Deze luchthaven stamt al uit de jaren 20 van de vorige eeuw. De eerste burgervlucht landde in 1930 op Debrecen. Na de Tweede Wereldoorlog werd het vliegveld een basis voor de luchtmacht van de Sovjet-unie. In 1991 werd het teruggegeven aan de Hongaarse overheid en sinds 2004 is het een internationale luchthaven. Het vliegveld ligt op 5 kilometer van de stad.

Héviz-Balaton Airport

IATA: SOB

Passagiers: 300.000

Dit vliegveld ligt 1 kilometer van het dorp Sármellék en dichtbij het kuuroord Héviz aan het Balaton meer. Ook deze luchthaven heeft een militaire geschiedenis. Na de Tweede Wereldoorlog nam de Sovjet luchtmacht deze basis over. In 1991 werd het ook weer voor de burgerluchtvaart gebruikt. Sinds 2004 is het een internationale luchthaven geworden die 24 uur per dag is geopend. Vooral toeristen maken gebruik van dit vliegveld.

Vliegtickets naar Hongarije boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Hongarije? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Hongarije te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN HONGARIJE

Autoverhuur

In hef binnenland van Hongarije zijn niet alle wegen van goede kwaliteit. Als dat je bestemming is, kan je beter een robuuste 4WD huren. Vooraf online reserveren maakt het eenvoudig om prijzen en voorwaarden te vergelijken. Hierdoor ben je tevens verzekerd van passend vervoer.

Taxi’s

Op de luchthaven van Boedapest zijn meerdere taxi’s beschikbaar, op de kleinere luchthavens is dat niet altijd het geval. Online reserveren zorgt ervoor dat er een taxi beschikbaar is bij aankomst.

Hotels

De hotels in Hongarije zijn de afgelopen jaren gemoderniseerd en aangepast aan de wensen van de westerse toerist. Op Booking.com vind je informatie over alle hotels in Hongarije en kan je tevens prijs en beschikbaarheid checken. Online boeken is mogelijk, er zijn iedere dag aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Tickets

Er zijn meerdere prijsvechters die op Hongarije vliegen waaronder Wizz Air dat Hongaars van origine is. Het loont dus de moeite om online de prijzen van vliegtickets te vergelijken. Vluchten naar Hongarije vanaf een Nederlandse luchthaven duren ongeveer 2 uur. Voor Hongarije hoef je niet over een visum te beschikken en vaccinaties zijn in net algemeen niet nodig voor het grootste deel van het land.

Beoordeel dit vliegveld