WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Ierland

Een kwart van de Ieren woont in of dichtbij de hoofdstad Dublin. Het grootste vliegveld van het land ligt niet onlogisch bij deze stad. Verder is Ierland dun bevolkt en komt het toerisme de laatste jaren pas goed op gang. Behalve een prachtige kust die wordt beheerst door grillige kliffen en rotspartijen zijn het de natuur en de rust van het binnenland die steeds meer gasten aantrekken.

Dit zijn de 4 drukste vliegvelden in Ierland

IATA: DUB

Passagiers: 30 miljoen

De luchthaven van Dublin ligt op 10 kilometer van de hoofdstad van Ierland. De luchthaven is op de kaart gezet door de Ierse prijsvechter Ryanair die hier de thuisbasis heeft. Dat geldt ook voor de Ierse nationale luchtvaartmaatschappij Air Lingus. Het vliegveld van Dublin ontvangt ieder jaar meer dan 10 keer het aantal reizigers dan de tweede luchthaven in Ierland.

Lees meer over Dublin Airport

IATA: ORK

Passagiers: 2 miljoen

Deze luchthaven ligt in het uiterste zuiden van Ierland, vlak buiten de stad Cork. Het is het tweede vliegveld van Ierland. Door de toename van het aantal toeristen in de zomer is het aantal passagiers dat via prijsvechters op Cork landt de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Modernisering van de luchthaven wordt gepland.

IATA: SNN

Passagiers: 2 miljoen

De luchthaven van Shannon ligt in het midden van Ierland op 16 kilometer van Limerick. Het vliegveld is in 1942 geopend. Omdat Shannon een zeer lange landingsbaan heeft en een relatief rustig vliegveld is, wordt het door veel luchtvaartmaatschappijen gebruikt voor testvluchten. Shannon was ook de uitwijkhaven voor de Amerikaanse Spaceshuttle.

IATA: NOC

Passagiers: minder dan 1 miljoen

Airport Knock werd geopend om het voor pelgrims eenvoudiger te maken naar het bedevaartsoord ‘Onze Lieve Vrouwe van Knock’ te komen. De kleine luchthaven ligt op 15 kilometer ten noordoosten van Knock. Het vliegveld is in 1966 geopend en het is vooral Ryanair dat gebruik maakt van de faciliteiten.

Auto huren
Auto huren

Ierland heeft een goed onderhouden wegennet. Als je de ruige kusten wilt bezoeken is het verstandig een huurauto te kiezen met 4WD. Door online te reserveren is het mogelijk de prijzen en voorwaarden van de vele aanbieders te vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Een taxi vanaf de luchthaven van Dublin is zeker niet goedkoop. Als je verzekerd wilt zijn van vervoer bij aankomst valt het aan te bevelen om een taxi online reserveren. Dat schept ook duidelijkheid over de prijs van je taxi in de buurt van de luchthavens in Ierland.

Hotels boeken
Hotels boeken

In Dublin is er een groot aanbod in accommodatie. Elders in het land zijn de hotels wat dunner gezaaid, maar in de buurt van de vliegvelden in Ierland kun je altijd een geschikt verblijf vinden. Op Booking.com kan je alle informatie vinden over hotels in Ierland. Direct boeken is ook mogelijk, vaak met korting. Er zijn dagelijks aanbiedingen voor hotels in de buurt van de vliegvelden in Ierland.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vliegen naar Ierland? Bijna alle prijsvechters bieden vliegtickets aan voor Ierland, vaak voor zeer scherpe prijzen. Online kan je de prijzen vergelijken en de voor jou meest aantrekkelijke optie kiezen. Vluchten naar een van de luchthavens in Ierland vanaf Nederlandse luchthavens duren ongeveer een uur. Dublin is vrijwel altijd de bestemming.

informatie

Praktische informatie over Ierland

  • Tijdzone: Midden Europees (tijdverschil Nederland: min 1)
  • Klimaat: Gematigd zeeklimaat
  • Munteenheid: Euro
  • Hoofdstad: Dublin
  • Aantal inwoners: 5 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...