Over IJsland en direct regelen!

De meeste bezoekers van IJsland zijn toeristen en toerisme is tegenwoordig de tweede bron van inkomsten van hef land. Niet alleen Scandinaviërs, maar ook uit Nederland en België vliegen de vakantiegangers naar IJsland. De meeste bezoekers komen in de zomer voor het bijzondere landschap. Maar het noorderlicht in de winter heeft het eiland ook in dat tijdvak op de kaart gezet als een bijzondere bestemming. IJsland heeft 1 internationale luchthaven: Keflavik/Reykjavik. Behalve Europeanen vliegen ook steeds meer Canadezen naar IJsland als het begin van een Europese vakantie.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over IJsland

Tijdzone: Midden Europees (tijdverschil Nederland: min 1 )

Klimaat: koel zeeklimaat met polaire accenten

Munteenheid: IJslandse Kroon

Hoofdstad: Reykjavik

Aantal inwoners: 340.000

Drukste vliegvelden in IJsland

Keflavik International Airport

IATA: KEF

Passagiers: 4 miljoen

De luchthaven van Keflavik ligt op 50 kilometer van de Reykjavik en is het bekendste internationale vliegveld van IJsland. Er is nog een tweede vliegveld bij Reykjavik (Reykjavik Domestic), maar dit wordt uitsluitend gebruikt voor binnenlandse vluchten. Het vliegveld werd in 1943 aangelegd door de Amerikanen in verband met de strategische ligging van IJsland voor de bescherming van zeetransport over de Atlantische Oceaan. Ook ten tijde van de koude oorlog waren er Amerikaanse militaire vliegtuigen gelegerd op Keflavik. De Amerikanen vertrokken in 2006 en op dat moment werd het militaire gedeelte van het vliegveld gesloten.

Akureyrarflugvöllur Airport

IATA: AEY

Aantal passagiers: 200.000

Akureyrarflugvöllur is een van de luchthavens van IJsland die voor internationale vluchten wordt gebruikt. Het is veel minder bekend dan Kefvlavik International Airport, maar er zijn wel vluchten vanuit Nederland naar deze luchthaven. Vanaf Rotterdam gaan er vluchten met Transavia richting deze airport. De luchthaven ligt 3 kilometer ten zuiden van de stad Akureyri.

Vliegtickets naar IJsland boeken

Op zoek naar vliegtickets naar IJsland? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor IJsland te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN IJSLAND

Autoverhuur

Er zijn vier autoverhuur bedrijven aanwezig op de luchthaven van Keflavik. De wegen op het eiland zijn vaak niet optimaal en een stevige 4WD is dan ook aan te raden. Een huurauto kan je vooraf reserveren zodat er passend vervoer klaarstaat bij aankomst op een van de luchthavens van IJsland. Online is het ook eenvoudig om prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Taxi’s

De afstand van de luchthaven van Keflavik naar de hoofdstad Reykjavik is ongeveer 50 kilometer. Een taxi doet daar ongeveer 45 minuten over. De gemiddelde prijs voor een dergelijke rit is ongeveer € 135. Een taxi vanaf Akureyrarflugvöllur naar Akureyri is vanwege de kortere afstand wat minder prijzig. Om zeker te zijn dat er een taxi beschikbaar is bij aankomst, kan je die het beste online reserveren. Er is ook een buslijn naar de hoofdstad van Reykjavik, deze vertrekt ongeveer 45 minuten na aankomst van een internationale vlucht.

Hotels

Er is geen hotel op het terrein van de luchthaven van Keflavik maar op een paar kilometer afstand is er al accommodatie beschikbaar. Op booking.com vind je informatie over alle hotels in Reykjavik en ook andere locaties op IJsland. De site geeft ook details over beschikbaarheid en prijzen. Je kan dan ook direct een kamer boeken. Er zijn iedere dag speciale aanbiedingen en voor vaste klanten heeft Booking.com een systeem van kortingen.

Tickets

Een overzicht van alle luchtvaartmaatschappijen die op IJsland vliegen vind je op isavia.is. Vanwege het toegenomen toerisme op het eiland zijn er ook diverse prijsvechters die Keflavik als bestemming hebben. Het is dus verstandig om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. IJslandse kronen kun je u wisselen op de luchthaven van Keflavik maar ook op Schiphol en bijvoorbeeld de grotere NS-stations. Vergeet ook niet om online tickets te regelen voor bezienswaardigheden en evenementen. Zo voorkom je wachttijden ter plaatse.

Beoordeel dit vliegveld