WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over India

Op de kaart is te zien dat India vrijwel het hele Indische subcontinent beslaat. In 1900 woonden hier naar schatting 250 miljoen mensen, vandaag de dag zijn dat er 1,3 miljard. Experts verwachten dat India tussen 2020 en 2030 China zal inhalen wat betreft het aantal inwoners. De meeste Indiërs wonen op het platteland: 75% van de bevolking woont verspreid over meer dan 600.000 dorpen. India is seculier land, maar er wonen hier meer dan 1 miljard hindoes. Het aantal moslims bedraagt bijna 180 miljoen. De meeste toeristen vliegen naar India vanwege de vele bezienswaardigheden en de natuur die in een aantal parken overweldigend mooi is.

Dit zijn de 3 drukste vliegvelden in India

IATA: DEL

Passagiers: 40 miljoen

Het grootste vliegveld van India moet in 2026 geschikt zijn voor 100 miljoen passagiers. De terminals liggen bijna 5 kilometer uit elkaar. Neem derhalve de shuttlebus als je van terminal moet wisselen.

IATA: BOM

Passagiers: 30 miljoen

Mumbay, het vroegere Bombay, is de grootste stad van India. Ook hier is de afstand tussen de verschillende terminals erg groot. De gratis shuttlebus is 20 minuten onderweg om je van de ene naar de andere terminal te brengen.

IATA: MAA

Passagiers: 20 miljoen

Deze luchthaven bedient de regio Chennai (voorheen Madras). Het is een vliegveld dat chaotisch mag worden genoemd en waar de afhandeling soms tot lange rijen leidt. Buiten het terminalgebouw is een groot aantal bedelaars dag en nacht actief. Ook taxichauffeurs kunnen zeer opdringerig zijn.

Auto huren
Auto huren

Het huren van een auto vanaf de luchthavens in India is mogelijk bij een groot aantal internationale en lokale bedrijven. Een huurauto is algemeen niet duur, maar vooral in de grote steden maken de meeste bezoekers gebruik van een huurauto met chauffeur. Ook deze kan je online reserveren zodat prijs en voorwaarden kunnen worden vergeleken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Bij de luchthavens in India kan je geen taxi ‘aanhouden’. Het is verstandig om een taxi online te reserveren als je zeker wilt zijn van passend vervoer van vliegveld naar bestemming. Een taxi huren op een taxistandplaats is een kwestie van onderhandelen en veel geduld. Er zijn vaak veel opdringerige chauffeurs.

Hotels boeken
Hotels boeken

In de grote steden van India zijn er veel luxe hotels, sommige gevestigd in vroegere paleizen. Op Booking.com kan je alle informatie vinden over de verschillende accommodaties. De beschikbaarheid wordt 24/7 bijgehouden. Je kan een hotel in de buurt van een van de vliegvelden in India online boeken. Als vaste klant krijg je standaard korting. Er zijn ook iedere dag aanbiedingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

De meeste lijnvluchten uit Europa naar de luchthavens in India vertrekken van een Britse luchthaven. Het is beslist de moeite waard om prijzen van vliegtickets te vergelijken vanaf diverse luchthavens. De prijzen voor de lange vluchten naar India kunnen behoorlijk verschillen. De plaatselijke valuta kan je ook in Nederland online bestellen en ophalen.

Als je reis ook Noord-India omvat hou er dan rekening mee dat het klimaat hier gematigd is en het in de winter flink kan vriezen.

informatie

Praktische informatie over India

  • Tijdzone: Nederland + 6 uur
  • Klimaat: Tropisch in het zuiden en gematigd in het noorden
  • Munteenheid: Roepie
  • Hoofdstad: New Dehli
  • Aantal inwoners: 1,3 miljard

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...