WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Indonesië

Indonesië is de grootste eilandstaat op de wereld. Op de kaart is te zien dat het land uit een groot aantal eilanden bestaat: bijna 15.000. Indonesië is ook het land waar de meeste moslims wonen, ongeveer 230 miljoen. In de 17e eeuw werd het eilandenrijk een Nederlandse kolonie. Na een onafhankelijkheidsstrijd verkreeg Indonesië in 1949 weer een zelfstandige status. Het land is een toeristische bestemming vanwege de vele mooie stranden, de schitterende natuur en bijzondere cultuur. Zowel uit Europa als Australië vliegen jaarlijks miljoenen toeristen naar het land.

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Indonesië

IATA: CGK

Passagiers: 54 miljoen

Het vliegveld van Jakarta ligt op 20 kilometer van Jakarta. De luchthaven is sinds 1985 in gebruik en verving de oude luchthaven. Het behoort in de top 10 van drukste vliegvelden ter wereld.

IATA: DPS

Passagiers: 20 miljoen

Het vliegveld bestaat al sinds 1941 en bedient het eiland Bali. De luchthaven ligt op 15 kilometer van de stad Denpasar. Het vliegveld is genoemd naar een verzetsstrijder die stierf in de strijd tegen Nederland.

IATA: SUB

Passagiers: 19 miljoen

Dit is de thuisbasis van Garuda Indonesia. Het vliegveld ligt op 15 kilometer van Surabaya. Dagelijks komen hier 400 vliegtuigen aan.

IATA: BTH

Passagiers: 11 miljoen

Een van de langste startbanen in Indonesië hoort bij dit vliegveld op het eiland Batam. De nabijheid van de luchthaven van Kuala Lumpur zorgt voor veel concurrentie.

IATA: KNO

Passagiers: 9 miljoen

De luchthaven ligt op 30 kilometer van Medan, de grootste stad op Sumatra. Dit vliegveld is in 2013 geopend voor de commerciële luchtvaart. Het oude vliegveld op Sumatra is nu een militaire basis.

Auto huren
Auto huren

Vele internationale autoverhuurbedrijven zijn gevestigd op de grote luchthavens van Indonesië. Het online vergelijken van prijzen en voorwaarden is beslist de moeite waard. Het verkeer in de grote steden is druk en wanordelijk. Buiten de stad zijn de wegen matig.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Taxi’s zijn niet duur vanaf de vliegvelden in Indonesië, maar als buitenlandse bezoeker kan je beter online een taxi reserveren en daarmee verzekerd zijn van vervoer naar je bestemming. Taxichauffeurs gebruiken zelden de meter en buitensporige ritprijzen komen voor als je geen duidelijke afspraak hebt gemaakt.

Hotels boeken
Hotels boeken

Indonesië is een toeristische trekpleister geworden en in de centra die bedoeld zijn voor vakantiegangers is er een ruime keuze in hotels. Via booking.com kan je direct een kamer in een hotel in de buurt van een van de luchthavens van Indonesië reserveren. Iedere dag zijn er aanbiedingen en vaste klanten krijgen kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Gezien de historische band met het land zijn er diverse lijnvluchten vanuit Nederland naar de vliegvelden in Indonesië. Het is dan ook verstandig om online de prijzen van vliegtickets te vergelijken. Online kan je ook de plaatselijke valuta bestellen en afhalen op diverse locaties in Nederland. Hoewel het gehele gebied over het algemeen als veilig geldt voor bezoekers zijn er in het recente verleden incidenten geweest waar toeristen bij zijn betrokken. Informeer daarom voor vertrek naar de veiligheidssituatie op de plaats van je bestemming.

informatie

Praktische informatie over Indonesië

  • Tijdzone: Nederland plus 8 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Roepia
  • Hoofdstad: Jakarta
  • Aantal inwoners: 260 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...