WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over India

Iran is beslist niet het eerste land dat op het favoriete lijstje staat van veel vakantiegangers. Het land heeft na de islamitische revolutie een slechte naam gekregen. Het vroegere Perzië heeft echter ook een aantal prachtige natuurgebieden, mooie steden en ruïnes. De geschiedenis gaat terug naar de tijd dat het land een wereldrijk was dat overal handel dreef. Vliegen naar Iran betekent ook dat je daarna niet meer welkom bent in de VS of Israël. Als een van de grootste olie-exporteurs van de wereld is het toerisme in het land nooit goed op de kaart gezet.

Dit zijn de 4 drukste vliegvelden in Iran

IATA: IKA

Passagiers: 20 miljoen

De grootste luchthaven van Iran ligt op 30 kilometer van de hoofdstad. Het is gebouwd ter vervanging van de luchthaven Mehrabad die volledig door de stad werd omsloten. Het vliegveld is inmiddels vernoem naar Ayatollah Khomeini, leider van de Islamitische revolutie.

IATA: MHD

Passagiers: 10 miljoen

Het tweede vliegveld in het land ligt dicht bij de stad Mashad in de provincie Razavi-Khorasan. Er komt hier lijnvluchten uit 60 verschillende landen aan

IATA: YEH

Passagiers: 6 miljoen

In 2006 werd die vliegveld geopend en het heeft een moderne terminal voor passagiers. De meeste bezoekers komen uit het Midden-Oosten en Azië. De luchthaven ligt bij de stad Assaluyeh aan de kust.

IATA: XBJ

Passagiers: 4 miljoen

Deze kleine luchthaven in het oostelijk deel van Iran werd in het verleden vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten. In 2009 is de landingsbaan verlengd en verbreed zodat nu ook de grootste passagiersvliegtuigen van internationale luchtvaartmaatschappijen hier kunnen landen.

Auto huren
Auto huren

Het is gebruikelijk dat buitenlanders op de luchthavens in Iran een auto met chauffeur huren. Online kun je de prijzen en voorwaarden vergelijken. Check ook altijd het eigen risico. Besef ook dat de chauffeur waarschijnlijk informatie dient te verstrekken aan de binnenlandse veiligheidsdienst.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Er zijn in het land overal taxi’s te krijgen, ook op de vliegvelden in Iran. Voor je eigen veiligheid is het verstandig om alleen gebruik te maken van officiële taxi’s die groen of geel zijn. Online reserveren geeft je ook de mogelijkheid om te controleren dat de taxidienst officieel is.

Hotels boeken
Hotels boeken

Iran is geen toeristisch gebied en het aantal hotels is om die reden ook minder groot dan in omringende landen. Op Booking.com vind je een overzicht van alle beschikbare hotels bij de luchthavens in Iran. Je kan op de site direct boeken en gebruik maken van aanbiedingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

De vliegtickets naar vliegvelden in Iran verschillen behoorlijk in prijs per maatschappij. Vergelijk daarom online de diverse opties die er zijn. Een bezoek aan Iran is niet mogelijk zonder visum, vraag dit dus ruim van tevoren aan. Een bezoeker aan Iran dient te beseffen dat de bevolking in het land over het algemeen zeer gastvrij is. Maar van een bezoeker wordt verwacht dat deze zich ook houdt aan de Islamitische gebruiken. Vooral voor vrouwen is voorzichtigheid een noodzaak in Iran.

informatie

Praktische informatie over Iran

  • Tijdzone: Nederland + 3 uur
  • Klimaat: Voor het grootste deel een droog landklimaat
  • Munteenheid: Rial
  • Hoofdstad:Teheran
  • Aantal inwoners: 82 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...