WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Israël

De geschiedenis van het moderne Israël begint in 1947 als de internationale gemeenschap besluit tot de vorming van een onafhankelijke Joodse staat in het Midden-Oosten. Door de Palestijnse kwestie is het land sindsdien in conflict met de buurlanden en de Arabische wereld. Door de steun van de VS is Israël in staat geweest te overleven. Op de kaart is te zien dat het gebied sinds mensenheugenis op een belangrijke handelsroute ligt tussen Europa en Azië. Daarnaast is deze regio het heilige land voor Joden en Christenen. Veel van de huidige bezoekers komen vanwege de geschiedenis naar dit gebied. Ook de stranden aan de Middellandse zeekust zorgen inmiddels voor toeristen.

Dit zijn de 2 drukste vliegvelden in Israël

IATA: TLV

Passagiers: 25 miljoen

Het vliegveld bestaat al sinds 1930 als een Brits militaire basis. De luchthaven ligt aan de snelweg tussen Tel Aviv en Jeruzalem. Er is een sneltrein verbinding met Tel Aviv en er zijn treinverbindingen met Jeruzalem en Haifa. Het vliegveld geldt als het best beveiligde ter wereld en bezoekers moeten dan ook rekening houden met scherpe controles.

IATA: VDA

Passagiers: 1 miljoen

De luchthaven van Eilat ligt in de Negev woestijn op 60 kilometer van de havenstad Eilat. Het vliegveld wordt gebruikt voor internationale vluchten voor toeristen die de omgeving van Eilat als bestemming hebben. Er is ook een basis van de Israëlische luchtmacht gevestigd.

Auto huren
Auto huren

Alle grote autoverhuurders zijn gevestigd op de luchthavens van Israël. Op het vliegveld van Tel Aviv kan je 24/7 een auto huren. Online reserveren is echter meer praktisch omdat je dan prijzen en voorwaarden kan vergelijken. In de grote steden wordt afgeraden een huurauto te gebruiken omdat het aantal parkeerplaatsen zeer beperkt is.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Een taxi van de luchthavens van Israël naar de plaats van je bestemming kan je online reserveren, op die manier ben je verzekerd van passend vervoer naar je bestemming. Naast reguliere taxi’s kent men in Israël ook de sheroets. Deze taxi’s rijden vaste routes en er zijn haltes. Maar ze zijn flexibeler dan een bus omdat je langs de route op ieder gewenst punt kan uitstappen.

Hotels boeken
Hotels boeken

Er is een grote variëteit in hotels in de buurt van de vliegvelden van Israël: van goedkope onderkomens voor backpackers tot zeer luxe 5 sterren hotels. Op Booking.com kan je de informatie over de accommodaties nalezen en je keuze maken. Direct boeken is mogelijk op de site. Op de bijgevoegde kaart kan je exacte locatie van het hotel checken. Dagelijks zijn er aanbiedingen en vaste klanten krijgen kortingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Alle Europese luchtvaartmaatschappijen vliegen op Israël. Het is dus de moeite waard om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Let ook op de voorwaarden voor je bagage. Het toerisme is de afgelopen jaren fors toegenomen en dat houdt ook verband met het feit dat de veiligheid in Israël de laatste tijd minder onder druk lijkt te staan. Toch is het van belang om tijdens een bezoek aan het land te beseffen dat het conflict met de buurlanden nog steeds actueel is.

informatie

Praktische informatie over Israël

  • Tijdzone: Nederland + 2 uur
  • Klimaat: mediterraan
  • Munteenheid: Sjekel
  • Hoofdstad: Jeruzalem
  • Aantal inwoners: 9 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...