WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Italië

Italië heeft een groot aantal vliegvelden. Door de langgerekte vorm en de eilanden voor de kust zijn er ook veel binnenlandse vluchten. De meeste vliegvelden liggen langs de kust en vrijwel iedere regio in het land is goed bereikbaar door de lucht. Zuid-Italië is populair voor de liefhebbers van zon, strand en zee. Noord-Italië is economisch zeer belangrijk en kent ook vele bezienswaardigheden. En wie Italië zegt, zegt ook Rome, de eeuwige stad.

Alghero Airport
Bergamo Airport
Bologna Airport
Catania Airport
Florence Airport
Milaan Linate Airport
Milaan Airport
Napels Airport
Palermo Airport
Pisa Airport
Rome-Fiumicino Airport
Rome-Ciampino Airport
Treviso Airport
Turijn Airport
Venetië Airport
Verona Airport

Dit zijn de 5 drukste vliegvelden in Italië

IATA: FCO Airport

Passagiers: 41 miljoen

De luchthaven van Fiumicino is de grootste van Rome maar ligt relatief ver van de stad: 34 kilometer. Het vliegveld werd geopend in 1961 toen de luchthaven van Ciampino niet langer voldoende capaciteit had. De luchthaven wordt ook Leonardo da Vinci genoemd en heeft een goede treinverbinding met de stad via de Leonardo-Express.

Lees meer over Rome-Fiumicino Airport

IATA: MXP

Passagiers: 22 miljoen

Al in 1909 werd het terrein waar deze luchthaven van Milaan ligt, gebruikt door pioniers van de luchtvaart. Het vliegveld ligt op 45 kilometer van de stad. Het is de tweede luchthaven van Italië wat passagiers betreft, maar de grootste voor luchtvracht.

Lees meer over Milaan Airport

IATA: BGY

Passagiers: 12 miljoen

Het vliegveld van Bergamo dat ligt in de voorstad Orio al Serio wordt ook beschouwd als de derde luchthaven van Milaan. Vooral prijsvechters en luchtvrachtmaatschappijen kiezen voor deze bestemming. In 1972 is de luchthaven ook voor burgerluchtvaart in gebruik genomen, daarvoor was het militair.

Lees meer over Bergamo Airport

IATA: VCE

Passagiers: 10 miljoen

Bijna vanzelfsprekend wordt dit vliegveld ook Marco Polo genoemd. De afstand tot Venetië is ongeveer 30 kilometer. Bijzonder is dat je vanaf de luchthaven ook met een lijnboot naar het San Marco-plein kan varen. Dit duurt ongeveer 1 1/2 uur.

Lees meer over Venetië Airport

IATA: LIN

Passagiers: 10 miljoen

Deze luchthaven ligt dichterbij Milaan dan de beide andere internationale vliegvelden bij het dorpje Peschiera. Oorspronkelijk was deze luchthaven bedoeld voor watervliegtuigen en de ‘landingsbaan ‘ hiervoor bestaat nog steeds.

Auto huren
Auto huren

Het verkeer in Italië is druk en je moet een ervaren chauffeur zijn om je hier op het gemak te voelen. Het wegennet is goed. Door online te reserveren kun je de tarieven en voorwaarden van autoverhuur in de buurt van luchthavens in Italië goed vergelijken.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

De afstand tussen de luchthavens  in Italië en de steden is in het algemeen groot in Italië en het verkeer in de grote steden extreem druk. Online reserveren betekent zekerheid over beschikbaarheid en duidelijkheid over de prijs.

Hotels boeken
Hotels boeken

Of je nu voor vliegvelden in Zuid-Italië of voor vliegvelden in Noord-Italië kiest, accommodaties zijn er volop te vinden. Op Booking.com vind je een overzicht van alle hotels in de buurt van vliegvelden in Italië inclusief bijzonderheden over de accommodatie. Je kan ook online boeken en profiteren van kortingen en aanbiedingen.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Vliegen naar Italië? De prijsvechters maken vaak gebruik van de kleinere vliegvelden in Italië. Dit kan een flink verschil maken in de prijs van vliegtickets. Vergelijk de mogelijkheden online voor de meest voordelige optie. De vluchten naar vliegvelden in Italië vanaf Nederlandse vliegvelden duren gemiddeld 2 a 3 uur.

informatie

Praktische informatie over Italië

  • Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: In het zuiden: Mediterraan klimaat
  • Munteenheid: Euro
  • Hoofdstad: Rome
  • Aantal inwoners: 62 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...