Over Italië en direct regelen!

Italië heeft een groot aantal vliegvelden. Door de langgerekte vorm en de eilanden voor de kust zijn er ook veel binnenlandse vluchten. De meeste vliegvelden liggen langs de kust en vrijwel iedere regio in het land is goed bereikbaar door de lucht. Zuid-Italië is populair voor de liefhebbers van zon, strand en zee. Noord-Italië is economisch zeer belangrijk en kent ook vele bezienswaardigheden. En wie Italië zegt, zegt ook Rome, de eeuwige stad.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Italië

  • Tijdzone: Midden Europees + 1 (tijdverschil Nederland: geen)
  • Klimaat: In het zuiden: Mediterraan klimaat
  • Munteenheid: Euro
  • Hoofdstad: Rome
  • Aantal inwoners: 62 miljoen

Drukste vliegvelden in Italië

Rome Fiumicino

IATA: FCO Airport

Passagiers: 41 miljoen

De luchthaven van Fiumicino is de grootste van Rome maar ligt relatief ver van de stad: 34 kilometer. Het vliegveld werd geopend in 1961 toen de luchthaven van Ciampino niet langer voldoende capaciteit had. De luchthaven wordt ook Leonardo da Vinci genoemd en heeft een goede treinverbinding met de stad via de Leonardo-Express.

Milaan Malpensa Airport

IATA: MXP

Passagiers: 22 miljoen

Al in 1909 werd het terrein waar deze luchthaven van Milaan ligt, gebruikt door pioniers van de luchtvaart. Het vliegveld ligt op 45 kilometer van de stad. Het is de tweede luchthaven van Italië wat passagiers betreft, maar de grootste voor luchtvracht.

Bergamo Airport

IATA: BGY

Passagiers: 12 miljoen

Het vliegveld van Bergamo dat ligt in de voorstad Orio al Serio wordt ook beschouwd als de derde luchthaven van Milaan. Vooral prijsvechters en luchtvrachtmaatschappijen kiezen voor deze bestemming. In 1972 is de luchthaven ook voor burgerluchtvaart in gebruik genomen, daarvoor was het militair.

Venetië Airport

IATA: VCE

Passagiers: 10 miljoen

Bijna vanzelfsprekend wordt dit vliegveld ook Marco Polo genoemd. De afstand tot Venetië is ongeveer 30 kilometer. Bijzonder is dat je vanaf de luchthaven ook met een lijnboot naar het San Marco-plein kan varen. Dit duurt ongeveer 1 1/2 uur.

Milaan Linate Airport

IATA: LIN

Passagiers: 10 miljoen

Deze luchthaven ligt dichterbij Milaan dan de beide andere internationale vliegvelden bij het dorpje Peschiera. Oorspronkelijk was deze luchthaven bedoeld voor watervliegtuigen en de ‘landingsbaan ‘ hiervoor bestaat nog steeds.

Vliegtickets naar Italië boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Italië? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Italië te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN ITALIË

Autoverhuur

Het verkeer in Italië is druk en je moet een ervaren chauffeur zijn om je hier op het gemak te voelen. Het wegennet is goed. Door online te reserveren kun je de tarieven en voorwaarden van autoverhuur in de buurt van luchthavens in Italië goed vergelijken.

Taxi’s

De afstand tussen de luchthavens  in Italië en de steden is in het algemeen groot in Italië en het verkeer in de grote steden extreem druk. Online reserveren betekent zekerheid over beschikbaarheid en duidelijkheid over de prijs.

Hotels

Of je nu voor vliegvelden in Zuid-Italië of voor vliegvelden in Noord-Italië kiest, accommodaties zijn er volop te vinden. Op Booking.com vind je een overzicht van alle hotels in de buurt van vliegvelden in Italië inclusief bijzonderheden over de accommodatie. Je kan ook online boeken en profiteren van kortingen en aanbiedingen.

Tickets

Vliegen naar Italië? De prijsvechters maken vaak gebruik van de kleinere vliegvelden in Italië. Dit kan een flink verschil maken in de prijs van vliegtickets. Vergelijk de mogelijkheden online voor de meest voordelige optie. De vluchten naar vliegvelden in Italië vanaf Nederlandse vliegvelden duren gemiddeld 2 a 3 uur.

Vliegvelden Italië
1 sterren (1x)