Over Jamaica en direct regelen!

Vliegen naar Jamaica vanaf Nederland betekent dat je ongeveer 8.000 kilometer moet afleggen. Soms is er een tussenlanding in de Dominicaanse Republiek, maar een rechtstreekse vlucht duurt 9 uur. Op de kaart ligt Cuba ten zuiden van Cuba en ten westen van Hispaniola. Jamaica werd in 1655 veroverd door de Engelsen en onafhankelijk in 1962. Formeel is de Engelse koningin nog steeds staatshoofd. In eerste instantie was Port Royal de hoofdstad van het eiland maar dat verdween na een aardbeving volledig in zee. Kingston is sinds 1872 de hoofdstad. Jamaica is een gewilde toeristische bestemming.

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Jamaica

Tijdzone: Nederland min 6 uur

Klimaat: Tropisch

Munteenheid: Jamaicaanse Dollar

Hoofdstad: Kingston

Aantal inwoners: 3 miljoen

Drukste vliegvelden in Jamaica

Montego Bay Airport

IATA: MBJ

Passagiers: 9 miljoen

De luchthaven van Montego Bay is de drukste op het eiland. Hier komen de meeste toeristen aan die de noord- of westkust van het eiland willen bezoeken. Het vliegveld is vernoemd naar voormalig minister-president van Jamaica: Sir Donald Sangster. De afstand naar de stad is ongeveer 5 kilometer

Kingston Airport

IATA: KIN

Passagiers: 5 miljoen

Het vliegveld bij de hoofdstad van Jamaica is genoemd naar een andere voormalige minister-president van het eiland: Norman Washington Manley. De luchthaven ligt op het schiereiland Palisadoes, vlakbij Kingston. Het vliegveld is het tweede wat passagiers betreft op het eiland

Ochos Rios

IATA: OCJ

Passagiers: 1 miljoen

Het derde internationale vliegveld op Jamaica is erg klein in vergelijking tot de andere twee en vernoemd naar de schrijver Ian Fleming. De luchthaven ligt dicht bij Ochos Rios, een voormalig vissersdorp dat nu een populairder bestemming is voor cruiseschepen. Het gebied wordt ook veelvuldig bezocht vanwege de watersportmogelijkheden.

Vliegtickets naar Jamaica boeken

Op zoek naar vliegtickets naar Jamaica? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Jamaica te gaan!

PRAKTISCHE ZAKEN OM TE REGELEN OP VLIEGVELDEN IN JAMAICA

Autoverhuur

Op Jamaica moet je minstens 25 jaar zijn om een auto te kunnen huren. Het wegennet op het eiland is beperkt en van matige kwaliteit. Het is verstandig om het risico van schade goed af te dekken. Online een huurauto reserveren vanaf de luchthavens van Jamaica maakt het eenvoudig om de prijzen en de voorwaarden te vergelijken. Alle grote internationale autoverhuurbedrijven zijn op de vliegvelden van Jamaica vertegenwoordigd.

Taxi’s

Als je met een taxi van de luchthaven naar de stad wilt, kan je die online reserveren. Op die manier ben je verzekerd van passend vervoer bij aankomst. Naar de toeristische bestemmingen zijn ook bussen beschikbaar.

Hotels

De keuze in hotels op Jamaica is ruim omdat toerisme een belangrijke bron van inkomsten is. Op booking.com kan je een overzicht vinden van alle hotels op het eiland en de details van de accommodatie. Je kan ook de prijzen en beschikbaarheid checken en desgewenst direct boeken. Er zijn iedere dag aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Tickets

Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Jamaica aanbieden. Vanaf Schiphol behoren KLM en TUIfly daartoe. Het is dus verstandig om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Er zijn vanuit Nederland geen cruiseschepen die naar Jamaica gaan, dat kan bijvoorbeeld wel vanuit Miami of Havana. In de hoofdstad Kingston woont ongeveer 1/3 deel van de bevolking.

Beoordeel dit vliegveld