WIJ VERGELIJKEN

Praktische informatie over Jamaica

Vliegen naar Jamaica vanaf Nederland betekent dat je ongeveer 8.000 kilometer moet afleggen. Soms is er een tussenlanding in de Dominicaanse Republiek, maar een rechtstreekse vlucht duurt 9 uur. Op de kaart ligt Cuba ten zuiden van Cuba en ten westen van Hispaniola. Jamaica werd in 1655 veroverd door de Engelsen en onafhankelijk in 1962. Formeel is de Engelse koningin nog steeds staatshoofd. In eerste instantie was Port Royal de hoofdstad van het eiland maar dat verdween na een aardbeving volledig in zee. Kingston is sinds 1872 de hoofdstad. Jamaica is een gewilde toeristische bestemming.

Dit zijn de 3 drukste vliegvelden in Jamaica

IATA: MBJ

Passagiers: 9 miljoen

De luchthaven van Montego Bay is de drukste op het eiland. Hier komen de meeste toeristen aan die de noord- of westkust van het eiland willen bezoeken. Het vliegveld is vernoemd naar voormalig minister-president van Jamaica: Sir Donald Sangster. De afstand naar de stad is ongeveer 5 kilometer

IATA: KIN

Passagiers: 5 miljoen

Het vliegveld bij de hoofdstad van Jamaica is genoemd naar een andere voormalige minister-president van het eiland: Norman Washington Manley. De luchthaven ligt op het schiereiland Palisadoes, vlakbij Kingston. Het vliegveld is het tweede wat passagiers betreft op het eiland

IATA: OCJ

Passagiers: 1 miljoen

Het derde internationale vliegveld op Jamaica is erg klein in vergelijking tot de andere twee en vernoemd naar de schrijver Ian Fleming. De luchthaven ligt dicht bij Ochos Rios, een voormalig vissersdorp dat nu een populairder bestemming is voor cruiseschepen. Het gebied wordt ook veelvuldig bezocht vanwege de watersportmogelijkheden.

Auto huren
Auto huren

Op Jamaica moet je minstens 25 jaar zijn om een auto te kunnen huren. Het wegennet op het eiland is beperkt en van matige kwaliteit. Het is verstandig om het risico van schade goed af te dekken. Online een huurauto reserveren vanaf de luchthavens van Jamaica maakt het eenvoudig om de prijzen en de voorwaarden te vergelijken. Alle grote internationale autoverhuurbedrijven zijn op de vliegvelden van Jamaica vertegenwoordigd.

Taxi reserveren
Taxi reserveren

Als je met een taxi van de luchthaven naar de stad wilt, kan je die online reserveren. Op die manier ben je verzekerd van passend vervoer bij aankomst. Naar de toeristische bestemmingen zijn ook bussen beschikbaar.

Hotels boeken
Hotels boeken

De keuze in hotels op Jamaica is ruim omdat toerisme een belangrijke bron van inkomsten is. Op booking.com kan je een overzicht vinden van alle hotels op het eiland en de details van de accommodatie. Je kan ook de prijzen en beschikbaarheid checken en desgewenst direct boeken. Er zijn iedere dag aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

Vliegtickets zoeken
Vliegtickets zoeken

Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Jamaica aanbieden. Vanaf Schiphol behoren KLM en TUIfly daartoe. Het is dus verstandig om de prijzen van vliegtickets online te vergelijken. Er zijn vanuit Nederland geen cruiseschepen die naar Jamaica gaan, dat kan bijvoorbeeld wel vanuit Miami of Havana. In de hoofdstad Kingston woont ongeveer 1/3 deel van de bevolking.

informatie

Praktische informatie over Jamaica

  • Tijdzone: Nederland min 6 uur
  • Klimaat: Tropisch
  • Munteenheid: Jamaicaanse Dollar
  • Hoofdstad: Kingston
  • Aantal inwoners: 3 miljoen

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...